Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 19.5°C
    Clouds

    Μονεμβασιά: Πάσχα στην εντυπωσιακή καστροπολιτεία

    ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μονεμβασιά: Πάσχα στην εντυπωσιακή καστροπολιτεία

    Το κάστρο της Μονεμβασιάς μαγεύει τους επισκέπτες με την πρώτη ματιά. Κι αυτή την εποχή, έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Συνδυάζοντας φυσική ομορφιά και κατανυκτική ατμόσφαιρα, η Μονεμβασιά αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς

    Αν θέλετε να ζήσετε ένα ρομαντικό Πάσχα, σαν να μπαίνετε στη μηχανή του χρόνου, τότε η Μονεμβασιά είναι ιδανικός προορισμός. Η μεσαιωνική καστροπολιτεία στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά της. Οι βυζαντινές εκκλησίες, τα δαιδαλώδη καλντερίμια, οι μυρωδιές από τη θάλασσα και τα αγριολούλουδα, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα γραφικό σκηνικό.

    Πάσχα στη Μονεμβασιά: Τι θα δείτε

    Στον βράχο της Μονεμβασιάς φτάνετε διασχίζοντας μια γέφυρα. Αφήνετε το αυτοκίνητο μπροστά στην κεντρική πύλη και αρχίζετε το σεργιάνι στον άψογα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό. Πετρόκτιστα σπίτια και παλιά αρχοντικά συνυπάρχουν με κομψά καταστήματα, γραφικά εστιατόρια και καφέ που προσφέρουν υπέροχη θέα στη θάλασσα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η κατανυκτική ατμόσφαιρα κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου γίνεται η περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια του κάστρου. Οι πιστοί ακολουθούν με αναμμένα λευκά κεριά τον Επιτάφιο, ενώ ψαλμωδίες αντηχούν στον βράχο της Μονεµβασιάς δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μεγάλο Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν την πλατεία με το Κανόνι και την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στον περίβολο της ίδιας εκκλησίας, θα παρακολουθήσετε το έθιμο του καψίματος του Ιούδα - ενός ανθρώπινου ομοιώματος από ξύλα και άχυρα, μέσα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά.

    Αξιοθέατα

    Στην κεντρική πλατεία με το φημισμένο κανόνι που σημαδεύει προς τη θάλασσα, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ θα δείτε και τον περίφημο ναό του Ελκόμενου Χριστού, με σπάνιες εικόνες, από τις οποίες ξεχωρίζει εκείνη της Σταύρωσης.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περπατήστε κατά μήκος του θαλασσινού τείχους, για να απολαύσετε τη θέα στο Μυρτώο πέλαγος. Κοντοσταθείτε στην πλατεία Χρυσαφίτισσας και βγείτε πλάι στη θάλασσα από τη θαλασσινή πύλη, το αποκαλούμενο Πορτέλο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μην παραλείψετε να ανεβείτε στην επάνω πόλη. Στην άκρη ενός γκρεμού, 300 μέτρα πάνω από το Μυρτώο πέλαγος, δεσπόζει ο ναός της Αγίας Σοφίας που χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Από εδώ η θέα της Μονεμβασιάς και της θάλασσας που απλώνεται στα «πόδια» της είναι καθηλωτική.

    Έχοντας ως ορμητήριο τη Μονεμβασιά, μπορείτε να ανακαλύψετε υπέροχα αξιοθέατα και γραφικές τοποθεσίες όπως το Κυπαρίσσι, το Γεράκι, το Απολιθωμένο Δάσος, τον Μυστρά και τα Σπήλαια Διρού.

    Διαμονή

    • Χτισμένο σε σε μια ήσυχη περιοχή της Μονεμβασιάς, περίπου 2,5 χλμ. από την πύλη της ξακουστής καστροπολιτείας, το Alkinoi Resort & Spa καλωσορίζει τους επισκέπτες σε ένα γαλήνιο περιβάλλον με μαγευτική θέα στον ιστορικό βράχο της Μονεμβασιάς.
    • Εξαιρετική επιλογή, εκτός κάστρου, είναι το διεθνώς βραβευμένο Kinsterna Hotel, που βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, 7 χλμ. νοτιοδυτικά της Μονεμβασιάς. Το βυζαντινό αρχοντικό αποκαταστάθηκε με απόλυτο σεβασμό στη μακρά ιστορική του διαδρομή για να μετατραπεί σήμερα σε ένα μοναδικό κατάλυμα.
    • Χτισμένες στην καρδιά του κάστρου της Μονεμβασιάς, οι σουίτες του Moni Emvasis Luxury Suites σας προσκαλούν να ζήσετε μια πραγματικά ονειρεμένη διαμονή μέσα στην παραμυθένια καστροπολιτεία με θέα τα καταγάλανα νερά του Μυρτώου Πελάγους.
    • Ο υπέροχος ξενώνας Καλντερίμι Θέα στην καρδιά της κεντρικής αγοράς, κοντά στην πύλη του Kάστρου, προσφέρει διαμονή υψηλής ποιότητας με αίσθηση πολυτέλειας.
    • Χτισμένο στο πιο προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, το Bastione Malvasia Hotel προσφέρει άνετη διαμονή σε ένα χαλαρωτικό και ξεχωριστό περιβάλλον με μαγευτική θέα στη θάλασσα.
    • Εκτός κάστρου, σας προτείνουμε επίσης το ξενοδοχείο Pramataris δίπλα στη θάλασσα και το Panorama πάνω σε έναν λόφο με θέα στο Κάστρο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider