Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μήλος
    Thu 16.4°C
    Clouds

    Κλέφτικο Μήλου: Ταξίδι από ψηλά στα «Θαλασσινά Μετέωρα» της Ελλάδας

    ΜΗΛΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κλέφτικο Μήλου: Ταξίδι από ψηλά στα «Θαλασσινά Μετέωρα» της Ελλάδας

    Το Κλέφτικο, ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς λευκούς βράχους στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου, παλιό καταφύγιο και ορμητήριο πειρατών, είναι ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία του Αιγαίου

    Σμιλεμένη όπως και η Αφροδίτη της από την καυτή λάβα του ηφαιστείου, που δημιούργησε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, η Μήλος είναι ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά. Πάνω από 70 παραλίες, τοπία που μοιάζουν σεληνιακά, σπηλιές που αφηγούνται ιστορίες για πειρατές και κρυστάλλινα νερά που αντικατοπτρίζουν καλοκαιρινά όνειρα... Οι εικόνες της Μήλου συναγωνίζονται σε ομορφιά η μία την άλλη.

    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού, αλλά και όλων των Κυκλάδων, είναι το Κλέφτικο. Δεν είναι η παραλία με τον κλασικό ορισμό που όλοι ξέρουμε, είναι όμως ένα μαγευτικό άγριο τοπίο, ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς άσπρους βράχους μέσα στα τιρκουάζ νερά, που προσεγγίζεται μόνο μέσω θαλάσσης και προσφέρεται για κολύμπι και εξερεύνηση.

    Διαβάστε ακόμη

    Κλέφτικο: Το εντυπωσιακό τοπίο της Μήλου

    travelgo.gr

    Στα νοτιοδυτικό άκρο της Μήλου θα συναντήσει κανείς το Κλέφτικο, γνωστό και ως «Θαλασσινά Μετέωρα». Αυτό το σύμπλεγμα από ηφαιστειογενείς λευκούς βράχους μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, δημιούργημα του χρόνου, του αέρα και της θάλασσας, είναι ένα μέρος με σπάνια ομορφιά, σήμα κατατεθέν του νησιού και ένα μοναδικό τοπίο στη Μεσόγειο. Τα βράχια σχηματίζουν περάσματα και μικρά σπήλαια, ενώ ορισμένα είναι αποκομμένα από τη στεριά και θυμίζουν μικροσκοπικές βραχονησίδες.

    Όσο για το όνομα, αυτό προήλθε από τους πειρατές, καθώς η μορφολογία του σημείου το καθιστούσε ιδανικό καταφύγιο και ορμητήριο για τα πλοία τους. Οι μικροί κολπίσκοι προστάτευαν τα καράβια από τους ισχυρούς ανέμους του Αιγαίου. Τη μαγεία του τοπίου έρχεται να συμπληρώσει ο μύθος του κρυμμένου θησαυρού των πειρατών, σε σπηλιά κοντά στην παραλία.

    Δείτε το Κλέφτικο στη Μήλο από ψηλά


    Πώς θα πάτε στο Κλέφτικο

    Καθημερινά πραγματοποιούνται θαλάσσιες εκδρομές με καραβάκια από τον Αδάμαντα ή τη νότια ακτή της Μήλου, που θα σας μεταφέρουν στο Κλέφτικο και σε μερικές ακόμη παραλίες. Το καραβάκι θα σας ξεναγήσει και στη μαγευτική σπηλιά της Συκιάς. Ορισμένα σκάφη κάνουν το γύρο του νησιού και επισκέπτονται και τη γειτονική Κίμωλο σε ημερήσιες εκδρομές. Εναλλακτικά, μπορείτε να νοικιάσετε ιστιοπλοϊκό για να απολαύσετε με την ησυχία σας βουτιές στα καταγάλανα νερά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider