Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 20.9°C
    Clouds

    Ταξίδι στη «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας

    ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ταξίδι στη «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας

    Το Αιτωλικό αποτελεί το στολίδι της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου.

    Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας ακούει στο όνομα Αιτωλικό και βρίσκεται 10 χλμ. βορειοδυτικά του Μεσολογγίου. Πρόκειται για ένα στολίδι καταμεσής της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου.

    Όχι, το Αιτωλικό δεν έχει κανάλια, αλλά είναι μια ιδιαίτερη, γραφική περιοχή με σημαντική ιστορία. Εδώ θα συναντήσεις έναν συνδυασμό απλότητας, ομορφιάς και αρμονίας που σε γεμίζει γαλήνη.

    Η μικρή πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σε ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό και συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια μήκους 300 μέτρων.

    Γύρω η γαλήνια λιμνοθάλασσα, ένας μεγάλος και σημαντικός υγροβιότοπος που αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 250 διαφορετικά είδη πουλιών, στα οποία περιλαμβάνονται πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση.

    Δείτε το Αιτωλικό από ψηλά στο βίντεο του Tasos Fotakis DroneWorks

    Το Αιτωλικό ξεκίνησε ως ένα μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα στη μέση της λιμνοθάλασσας, όπου οι ψαράδες ένωσαν τις ακτές τους με ξύλινα γεφυράκια. Σιγά-σιγά αυτά τα νησάκια ενώθηκαν δημιουργώντας το πρώτο ενιαίο νησί. Τη σημερινή του μορφή το Αιτωλικό την πήρε το 1972 που έγιναν μεγάλες επιχωματώσεις που μεγάλωσαν την έκταση του.

    Εκτός από φυσική ομορφιά, το Αιτωλικό έχει και πλούσια ιστορία αφού εκεί έγινε η δίκη του Καραϊσκάκη την 1η Απριλίου 1824, από τους αντιπάλους του που ήθελαν να τον απομακρύνουν από τη στρατιωτική ηγεσία της επανάστασης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider