Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.3°C
    Clear

    Ταξιδεύοντας σε ένα από τα μικρότερα κατοικημένα νησιά της Ελλάδας

    ΛΕΥΚΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ταξιδεύοντας σε ένα από τα μικρότερα κατοικημένα νησιά της Ελλάδας

    Ένα λιλιπούτειο και άγνωστο σε πολλούς νησί στην καρδιά του Ιονίου.

    Τι κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα; Το κανάλι Travel Inspiration μάς κάνει να ονειρευόμαστε το καλοκαίρι ταξιδεύοντάς μας μέσα από ένα υπέροχο βίντεο σε έναν άγνωστο παράδεισο του Ιονίου.

    Ο Καστός, το μικρότερο κατοικημένο νησί του Ιονίου, απέναντι από τη δυτική ακτή της Αιτωλοακαρνανίας και νοτιοανατολικά της Λευκάδας, διατηρεί ακόμη τους ρυθμούς προηγούμενων δεκαετιών. Ένας οικισμός με πέτρινα σπίτια και λίγα ταβερνάκια, χτισμένος γύρω από το λιμάνι, εκκλησάκια, παλιά ελαιοτριβεία, ανεμόμυλοι και ανέγγιχτες παραλίες συνθέτουν το σκηνικό.

    Όπως διαβάζουμε στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο, «o πέτρινος ανεμόμυλος στην αριστερή πλευρά του λιμανιού, ο οποίος μάλιστα είναι και ο μοναδικός στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας, είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού. Καθημερινά χαιρετά με καλοσύνη όλα τα πλεούμενα της περιοχής, κουνώντας νωχελικά τα πτερύγιά του.

    Όσο για τον μικρό ομώνυμο οικισμό του λιμανιού, που είναι και ο μόνος στο νησί, είναι χτισμένος σύμφωνα με την νησιωτική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διαθέτει μονάχα τα απαραίτητα. Δύο μικρά καφέ μπαρ, ένα μπακάλικο, δύο ταβερνούλες και αρκετή ηρεμία, με φόντο τα πιο υπέροχα ακύμαντα καταγάλανα νερά που χρειάζεται ο επισκέπτης για να αφεθεί και να ξεφύγει από την πολυκοσμία και την καθημερινότητά του.

    Και μπορεί κατά την διάρκεια της ημέρας οι μικρές βαρκούλες να τριγυρίζουν τον Καστό με σκοπό να ανακαλύψουν όλη την ομορφιά που κρύβει η ακτογραμμή του, όπως η σπηλιά Φωκότρυπα, η οποία στο εσωτερικό της έχει μια μικρή αμμουδερή παραλία και θεωρείται ένα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού, όμως σαν πέσει η νύχτα, η ηρεμία που απλώνεται κυρίως λόγω της έλλειψης τροχοφόρων στο νησί, είναι πραγματικά μοναδική».

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider