Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κέρκυρα
    Tue 18.8°C
    Drizzle

    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου

    ΚΕΡΚΥΡΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    image

    Νησί αρχοντικό, κοσμοπολίτικο και πλούσιο σε εικόνες, η Κέρκυρα μαγεύει εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο με τη βενετσιάνικη αύρα, την υπέροχη φύση, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της

    Κοσμική αλλά και παραδοσιακή, τουριστική και συγχρόνως αυθεντική, η Κέρκυρα έχει φανατικούς θαυμαστές από κάθε γωνιά του κόσμου κι όχι άδικα. Εδώ θα βρείτε οτιδήποτε μπορείτε να ζητήσετε από τις διακοπές σας. Πανέμορφη φύση, παραδοσιακά χωριά, υπέροχες παραλίες, έντονη ζωή όλο τον χρόνο, καλό φαγητό και μία από τις ομορφότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας. Από το χιλιοτραγουδισμένο Ποντικονήσι, τους μαγικούς κόλπους της Παλαιοκαστρίτσας στα βορειοδυτικά και τους πυκνούς ελαιώνες που συναντούν τη θάλασσα στη βορειοανατολική ακτή μέχρι τις απέραντες εξωτικές παραλίες στα νότια, τα πάντα σε αυτό το νησί σε προκαλούν να σταματήσεις και να τα εξερευνήσεις.

    Η γοητεία της Παλιάς Πόλης

    travelgo.gr

    Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι το μέρος όπου η νοσταλγική ατμόσφαιρα συναντά την ενέργεια του νησιού. Μια βόλτα αποκαλύπτει κτήρια σπάνιας ομορφιάς και αρχιτεκτονικής αξίας, με βενετσιάνικες, βρετανικές και γαλλικές επιρροές, γραφικές πλατείες, εκκλησίες με περίτεχνα καμπαναριά και αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία. Περιπλανηθείτε στην Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, απολαύστε τον καφέ σας ή μια τσιτσιμπύρα στο διάσημο Λιστόν που θυμίζει έντονα τη Rue de Rivoli του Παρισιού, επισκεφτείτε το- μοναδικό στην Ελλάδα- Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, κάντε μια στάση στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα με το πανύψηλο καμπαναριό και χαλαρώστε με καφέ και ποτό δίπλα στη θάλασσα στην περιοχή Φαληράκι.

    travelgo.gr

    Το Καμπιέλο, η παλαιότερη και πιο γοητευτική συνοικία της Παλιάς Πόλης, προσφέρει το τέλειο σκηνικό για ρομαντικές βόλτες σε στενά καντούνια με απλωμένες από τα παράθυρα μπουγάδες και μικρές πλατείες με βενετσιάνικα πηγάδια. Τέλος, η βόλτα στα δύο καλοδιατηρημένα φρούρια, το Παλαιό και το Νέο, θα σας χαρίσει μια υπέροχη πανοραμική θέα στην πόλη.

    Μη χάσετε

    Μον Ρεπό: Κάντε μια βόλτα στο Μον Ρεπό, το κτήμα 258 στρεμμάτων που βρίσκεται 3 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Το ανάκτορο μέσα στο κτήμα χτίστηκε το 1831 από τον Άγγλο Αρμοστή των Ιονίων Νήσων Frederic Adam και, μετά την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, παραχωρήθηκε στον βασιλιά Γεώργιο Α΄. Το παλάτι του Μον Ρεπό στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης, ενώ ο πανέμορφος κήπος του φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, λουλούδια και αιωνόβια δέντρα.

    Ποντικονήσι: Στην περιοχή Κανόνι, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, η Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, που «επιπλέει» στη θάλασσα, ενωμένη με τη στεριά με στενό μονοπάτι, μαζί με το Ποντικονήσι που δεσπόζει στο βάθος αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της Κέρκυρας. Από τη μονή, εκδρομικά καΐκια θα σας μεταφέρουν απέναντι στο Ποντικονήσι, όπου υπάρχει η βυζαντινή εκκλησία του Παντοκράτορα.

    travelgo.gr

    Αχίλλειο: Λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας, στο χωριό Γαστούρι, βρίσκεται το Αχίλλειο, το περίφημο ανάκτορο της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (γνωστής ως Σίσσυ) που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Έχει υπέροχους κήπους με αγάλματα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκλονιστική θέα. Το πιο γνωστό άγαλμα είναι ο Θνήσκων Αχιλλέας.

    travelgo.gr

    Παραλίες: Από τις εντυπωσιακές ακτές με τα πάντα δροσερά και νερά της βορειοδυτικής πλευράς μέχρι τους κατάφυτους όρμους με βότσαλο της βορειοανατολικής και τις τεράστιες παραλίες με αμμόλοφους στα νότια, οι παραλίες της Κέρκυρας είναι άπειρες και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Παλαιοκαστρίτσα, Γλυφάδα, Μυρτιώτισσα (προσφέρεται και για γυμνισμό), Έρμονες, Δασιά, Ίσσος, Χαλικούνας, Άγιος Γεώργιος Πάγων, Αϊ-Γόρδης, Σιδάρι- Canal d’ Amour, Δράστης, Πόρτο Τιμόνι, Μπαρμπάτι, Καλάμι και Κερασιά είναι μερικές από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες επιλογές για βουτιές.

    Εξερευνώντας τη Βόρεια Κέρκυρα

    Ξεκινώντας με μια επίσκεψη στην Παλαιοκαστρίτσα το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι σίγουρα μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα και δροσερά νερά των κολπίσκων της. Έπειτα απαραίτητη είναι μια βόλτα το σκαρφαλωμένο στο λόφο Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας (από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα εκτός πόλης) με την υπέροχη θαλασσινή θέα, καθώς και μια επίσκεψη στο γραφικό χωριό Λάκωνες, πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα. Κοντά στους Λάκωνες, μπορείτε να δείτε και το περίφημο Aγγελόκαστρο, το ερειπωμένο βυζαντινό φρούριο στην απόκρημνη κορυφή ενός λόφου.

    travelgo.gr

    Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων είναι μια μεγάλη παραλία στα βορειοδυτικά, στον ομώνυμο όρμο, με πεντακάθαρα δροσερά νερά. Ο απογευματινός μαΐστρος την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή και στους λάτρεις του windsurfing. Συνεχίζοντας στον Αρίλλα θα συναντήσετε μία από τις πιο ήρεμες παραλίες της βορειοδυτικής ακτής, με αμμουδιά αλλά και σημεία με βότσαλο. Προτιμάται από οικογένειες και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία, ενώ αν έχετε διάθεση για μια ακόμα εκδρομή μπορείτε να επισκεφθείτε τα Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι) με καΐκια που ξεκινούν από το λιμανάκι του. Για το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην περιοχή, αξίζει μια επίσκεψη στο Λογγά, στο παραδοσιακό χωριό Περουλάδες, μια παραλία διαφορετική από τις άλλες, προστατευμένη από ψηλούς και απόκρημνους ασβεστολιθικούς βράχους.

    travelgo.gr

    Στο Σιδάρι θα βρείτε το πασίγνωστο Canal d`Amour, μια σήραγγα, ένα πέρασμα μέσα από τον βράχο, για το οποίο λέγεται ότι, αν μπεις, στο άλλο άκρο του θα σε περιμένει το ιδανικό σου ταίρι. Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας είναι η Ρόδα και η Αχαράβη με μεγάλες συνεχόμενες παραλίες με λεπτή άμμο, ρηχή θάλασσα και άφθονες ταβέρνες και beach bars.

    travelgo.gr

    Επόμενη στάση η Κασσιόπη, το μεγαλύτερο χωριό της βορειοανατολικής Κέρκυρας. Πρώην παραδοσιακό ψαροχώρι, με έντονη τουριστική κίνηση πλέον αλλά και με πλούσια ιστορία και σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Σε λόφο πάνω από το λιμάνι του οικισμού σώζονται επίσης τα ερείπια ενός από τα ισχυρότερα κάστρα της κερκυραϊκής υπαίθρου. Αξίζει να επισκεφθείτε και την Κουλούρα, ένα μικρό λιμανάκι με ψαρόβαρκες και σκάφη, κρυμμένο μέσα σε ψηλά κυπαρίσσια και πεύκα, που δίνει μια αίσθηση αποκλειστικότητας.

    travelgo.gr

    Στη βορειανατολική ακτή του νησιού βρίσκονται μερικές από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες παραλίες της Κέρκυρας. Η Κερασιά τα λευκά βότσαλα, το Καλάμι (όπου είναι χτισμένη η βίλα του διάσημου Άγγλου συγγραφέα Lawrence Durrell), το οργανωμένο Νησάκι με χοντρό βότσαλο και βαθιά νερά και η αγαπημένη παραλία των ντόπιων, το Μπαρμπάτι με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά εστιατόρια και beach bars.

    travelgo.gr

    Η καλύτερη εκδρομή στα ορεινά της βόρειας Κέρκυρας είναι η βόλτα στην Παλιά Περίθεια, ένα ενετικό «χωριό-φάντασμα» που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Παντοκράτορας και σε υψόμετρο 400 μ. Τα ερειπωμένα αρχοντικά πλαισιωμένα από φύση και στενά λιθόστρωτα καλντερίμια δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μετά τη βόλτα σας στο χωριό, δοκιμάστε παστιτσάδα κι άλλα παραδοσιακά πιάτα στα ταβερνάκια.

    Ο Νότος των αντιθέσεων

    Βγαίνοντας από την πόλη της Κέρκυρας και ακολουθώντας τον ανατολικό παραλιακό δρόμο που οδηγεί νότια, θα βρεθείτε στις Μπενίτσες- πρώην ψαροχώρι και νυν πολυσύχναστο παραθεριστικό οικισμό. Στη διαδρομή προς τα εκεί θα δείτε τη μισοερειπωμένη γέφυρα του Κάιζερ, η οποία ένωνε την παραλία με το Αχίλλειο για την εύκολη πρόσβαση του Γουλιέλμου Β΄ στη θάλασσα. Κατά μήκος του χωριού υπάρχουν περισσότερες από μια παραλίες με άμμο και βότσαλο.

    Αν σας αρέσουν οι βόλτες σε παραδοσιακά χωριά, επισκεφθείτε τον Χλωμό και τον Άγιο Ματθαίο. Οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να δουν το Κάστρο του Γαρδικίου, ένα ερειπωμένο βυζαντινό φρούριο που αποτελεί τη μόνη σωζόμενη οχύρωση στο νότιο μέρος του νησιού.

    travelgo.gr

    Η καλύτερη φυσιολατρική εξόρμηση στα νότια είναι η λιμνοθάλασσα των Κορισσίων. Με έκταση που ξεπερνά τα 6.000 στρέμματα, αυτός ο σημαντικός υδροβιότοπος (περιοχή Natura) φιλοξενεί περισσότερα από 120 διαφορετικά είδη πουλιών, ενώ τακτικοί επισκέπτες είναι εντυπωσιακοί κορμοράνοι και φλαμίνγκο. Εκεί βρίσκεται και η εξωτική - και αγαπημένη των kite surfers- παραλία του Χαλικούνα, με αμμόλοφους που ξεκινάνε από τη λίμνη. Για τις βουτιές σας στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας σημειώστε επίσης τον αγαπημένο των ερημιτών Μέγα Χορό και την τεράστια παραλιά του Μαραθιά κοντά στο ομώνυμο χωριό.

    travelgo.gr

    Η Λευκίμμη, η μεγαλύτερη κωμόπολη της νότιας Κέρκυρας, είναι χτισμένη σε μια εύφορη περιοχή που φημίζεται για τα αμπέλια και το κρασί της. Ο παραδοσιακός οικισμός των Pιγγλάδων, το μικρό και περιποιημένο Μοναστήρι της Κυράς ή Κοκκινάδας και ο οικισμός Ποτάμι με τη μικρή διώρυγα είναι μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

    travelgo.gr

    Ο Κάβος είναι η περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός σε όλη τη Λευκίμμη, ένας διάσημος προορισμός για νέους τουρίστες από όλο τον κόσμο, με τη διασκέδαση στα αμέτρητα μπαρ ξεκινάει από νωρίς μέσα στη μέρα. Ο Κάβος διαθέτει μεγάλη και οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά. Από τον εδώ αναχωρούν καραβάκια που θα σας μεταφέρουν στους Παξούς, τους Αντίπαξους και τα Σύβοτα.

    travelgo.gr

    Εάν βρεθείτε στην περιοχή και σας αρέσουν οι βόλτες στη φύση, αξίζει να οδηγήσετε μέχρι το λόφο του Αρκουδίλα. Ένα πυκνό δάσος από κυπαρίσσια, πεύκα, σχίνους και κουμαριές, που καταλήγει σε έναν απότομο γκρεμό πάνω από τη θάλασσα, είναι η ανταμοιβή που προσφέρει το νοτιότερο άκρο του νησιού στους εξερευνητές. Εκεί είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγίας του 1700, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται μια ερημική παραλία με κρυστάλλινα νερά.

    ΟΔΗΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    Στο vacedo.com θα βρείτε την ιδανική κατοικία για τις διακοπές σας, αν αναζητάτε κάτι περισσότερο από ένα απλό δωμάτιο ξενοδοχείου. Με μια πληθώρα επιλογών, μικρά σπίτια, κεντρικά lofts, διαμερίσματα, και βίλες δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό, ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να βρει το ιδανικό κατάλυμα σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες και το διαθέσιμο budget.

    Πόλη Κέρκυρας: Το Carpe Diem Luxury Apartments είναι ένα συγκρότημα τριών πολυτελών διαμερισμάτων στην καρδιά της παλιάς πόλης, πολύ κοντά σε όλα τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Το Melina's Urban Retreat είναι μια πλήρως ανακαινισμένη μονοκατοικία 80 τ.μ., με ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία βρίσκεται στη Γαρίτσα, μία από τις πιο παραδοσιακές γειτονιές της Κέρκυρας. Εάν θέλετε να μείνετε στην περιοχή Κανόνι, 3 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, σας προτείνουμε τα καλαίσθητα και άνετα διαμερίσματα Anna Apartments.

    Αλεπού: Μόλις 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από την παλιά πόλη της Κέρκυρας, το Rarakos Houses Corfu προσφέρει πολυτελή διαμονή σε πλήρως εξοπλισμένα σπίτια και διαμερίσματα. Μια καλή επιλογή στην περιοχή είναι και το Corfu Villa Potamaki, που είναι χτισμένο μέσα στο πράσινο της φύσης, σε μια ήσυχη περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας.

    Κεντρική Κέρκυρα

    Άγιος Ιωάννης: Η Villa Theodora βρίσκεται στο χωριό Άγιος Ιωάννης, μόλις 15 λεπτά από το αεροδρόμιο και 10 λεπτά από τις χρυσές παραλίες της δυτικής ακτής του νησιού.

    Γουβιά: Μόλις λίγα βήματα μακριά από την παραλία και τη μαρίνα των Γουβιών, η διαμονή στο Gouvia Hotel θα σας δώσει την ευκαιρία να συνδυάσετε στιγμές χαλάρωσης με την έντονη νυχτερινή ζωή της περιοχής. Η Villa Johhnie, μια νεόκτιστη βίλα 170 τ.μ. σε μια καταπράσινη περιοχή στους Πουλάδες, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για διαμονή κοντά στην πόλη της Κέρκυρας.

    Δανίλια: Μόλις 2 χλμ. από την παραλία και το κέντρο των Γουβιών βρίσκεται το γνωστό παραδοσιακό κερκυραϊκό χωριό Δανίλια, όπου θα βρείτε και το συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων «Σπίτι Νίκος» για διακοπές σε ένα ήσυχο παραδοσιακό περιβάλλον.

    Βάτος: Το Alexandros House είναι ένα μεγάλο και πλήρως εξοπλισμένο σπίτι, που βρίσκεται στο κέντρο του Βάτου, ενός γραφικού χωριού στη δυτική Κέρκυρα σε υψόμετρο 110 μ. H Villa Kapella προσφέρει ανακαινισμένα καταλύματα με κουζίνα σε ένα ήσυχο μέρος, στην άκρη του Βάτου, μόλις 1 χλμ. από το Corfu Golf Club και μερικά μέτρα από το φημισμένο μονοπάτι της Κέρκυρας (Corfu Trail).

    Πέλεκας: Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Jimmy’s αποτελούν μια ιδανική και οικονομική λύση για διαμονή πολύ κοντά στις παραλίες της Γλυφάδας και του Κοντογυαλού. Κάτω από τα δωμάτια βρίσκεται το εστιατόριο Jimmy’s, ένα από τα παλαιότερα μαγαζιά της περιοχής.

    Πέραμα: Το Eleals Boutique Hotel είναι ένα ολοκαίνουργιο πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Πέραμα, 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, δίπλα σε μια υπέροχη ιδιωτική παραλία και είναι περικυκλωμένο από αμέτρητα ελαιόδεντρα.

    Γαστούρι: Το συγκρότημα Niki Sunrise Apartments περιβάλλεται από το δάσος του παλατιού Αχίλλειον και μια μεγάλη καταπράσινη περιοχή, γεμάτη από δέντρα και λουλούδια, με υπέροχη θέα προς το Ιόνιο πέλαγος.

    Βόρεια Κέρκυρα

    Λάκωνες: Το συγκρότημα Golden Fox βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία, πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα, προσφέροντας εκπληκτική πανοραμική θέα στη θάλασσα.

    travelgo.gr

    Παλαιοκαστρίτσα: H παραθεριστική κατοικία Nausika Cottage Corfu στην Παλαιοκαστρίτσα αποτελεί ιδανική επιλογή διαμονής για να σας μείνει αξέχαστη η γνωριμία σας με την Κέρκυρα.

    Άγιος Γεώργιος Πάγων: Το San Georgio Boutique Hotel προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής σε μια εξαιρετική τοποθεσία στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, λίγα μόλις μέτρα από μια σμαραγδένια παραλία, βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

    Αρίλλας: Τα Makris Apartments, μόλις 500 μ. από την όμορφη παραλία του Αρίλλα, διευθύνονται από την οικογένεια Μακρή από το 1983 σε ένα φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από την παραλία του Αρίλλα, η οικογενειακή επιχείρηση Tria Adelphia προσφέρει ευρύχωρα στούντιο-διαμερίσματα και μεζονέτες, πισίνα και εστιατόριο.

    Άγιος Στέφανος Αυλωτών: Τα διαμερίσματα και οι σουίτες του Paralia Luxury Suites βρίσκονται σε μια μοναδική τοποθεσία για πλήρως χαλαρωτικές διακοπές, 30 μέτρα από την υπέροχη παραλία του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών.

    Ρόδα: Το Elysian Apartments & Studios αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για χαλαρωτικές διακοπές σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Το Georgia Apartments στη Ρόδα προσφέρει ένα ήσυχο και καλαίσθητο περιβάλλον για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας.

    Αχαράβη: Το SunRose Beach Aparthotel είναι ένα φιλόξενο και μοντέρνο ξενοδοχείο διαμερισμάτων που βρίσκεται στην αμμώδη παραλία της Αχαράβης. Το Eleni Luxury Villa στην ήσυχη περιοχή του Αλμυρού, μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες παρέες και οικογένειες που επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα όμορφο περιβάλλον. Τα Dimitris Studios, χτισμένα στη βόρεια ακτή της Κέρκυρας, στην Αχαράβη, είναι κατάλληλα για χαλάρωση και ηρεμία.

    Άγιος Σπυρίδωνας-Περίθεια: Η Villa Sun Sole είναι μια γοητευτική βίλα με ιδιωτική πισίνα, μέσα σε έναν ελαιώνα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την υπέροχη παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα.

    Κασσιόπη: Χτισμένη σε μια υπέροχη τοποθεσία στη βορειοανατολική γωνιά της Κέρκυρας, με πανοραμική θέα στο παραθαλάσσιο χωριό της Κασσιόπης, η Villa Mylos αποτελεί εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές διακοπές. Η Villa Stafida είναι μια πρόσφατα ανακαινισμένη και διακοσμημένη με μίνιμαλ στυλ κατοικία που προσφέρει στους επισκέπτες την απόλυτη χαλάρωση σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Χτισμένο σε βενετσιάνικο στυλ, περιτριγυρισμένο από ελιές και πορτοκαλιές, το Apraos Bay Hotel σας περιμένει για αξέχαστες διακοπές στην Κασσιόπη. Μια πολύ καλή επιλογή είναι και τα μοντέρνα διαμερίσματα του Artheo Hotel, που διαθέτουν όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε στο έπακρο τις διακοπές σας.

    Νησάκι: Χτισμένη σε έναν ήσυχο και καταπράσινο λόφο πάνω από το Νησάκι, η Villa Ioanna προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα που φτάνει μέχρι τις βενετσιάνικες οχυρώσεις της πόλης της Κέρκυρας.

    Άγιος Μάρκος: Πολύ κοντά στην παραλία Πυργί, το χωριό του Ύψου και την παραλία Μπαρμπάτι, το Kastraki Epavlis είναι μια πανέμορφη βίλα με 5 υπνοδωμάτια που προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω από ολόκληρο το νησί.

    Κάτω Κορακιάνα: Η Villa Yannis είναι μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που προσφέρει μεγάλες ανέσεις στα μοντέρνα διαμερίσματα της, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από τη Δασιά και την παραλία της.

    Νότια Κέρκυρα

    Μωραΐτικα: Στο Kalimera Studios & Apartments η ελληνική φιλοξενία συνδυάζεται με μια φιλική ατμόσφαιρα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για να σας προσφέρουν ένα ιδανικό σκηνικό διακοπών.

    Μεσογγή: Το The Courti Estate στη Μεσογγή είναι μία από τις πιο πολυτελείς βίλες που διατίθενται για ενοικίαση στο νησί. Πρόκειται για ένα πολυτελές ρουστίκ αρχοντικό 9 υπνοδωματίων μέσα σε 10 στρέμματα ελαιώνων.

    Άγιος Ματθαίος: Το Liostasi είναι ένα εντυπωσιακό συγκρότημα τριών πέτρινων βιλών σε μία μεγάλη καταπράσινη ιδιωτική έκταση 3 στρεμμάτων που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Ματθαίου και τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων (Χαλικούνας).

    travelgo.gr

    Λευκίμμη: Το συγκρότημα Sun ‘n Chill βρίσκεται σε μια αμμουδερή παραλία, ανάμεσα στη Λευκίμμη και τον Κάβο, σε ένα ήσυχο κτήμα με ελαιόδεντρα, και αποτελείται από ολοκαίνουργια boutique διαμερίσματα, studios και μια υπέροχη βίλα.

    Κάβος: Χτισμένο σε ένα ιδιαίτερα όμορφο τοπίο, ανάμεσα σε ελιές και πεύκα, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, το ξενοδοχείο Mediterranean Blue σάς περιμένει για να απολαύσετε μοναδικές διακοπές στο νοτιότερο άκρο της Κέρκυρας. Το Amelia's Garden στον Άγιο Πέτρο του Κάβου, σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από την παραλία, αποτελεί ιδανική επιλογή για ανέμελες διακοπές.

    ΦΑΓΗΤΟ

    Το ιστορικό εστιατόριο Rex, πίσω από το Λιστόν, αποτελεί σταθερή αξία. Σερβίρει αυθεντική, κερκυραϊκή κουζίνα αλλά και πιο δημιουργικά πιάτα. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τη δημιουργική κουζίνα του σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Pomo d' Oro, στην πλατεία Σκαραμαγκά. Το ατμοσφαιρικό Venetian Well στη γραφική πλατεία Κρεμαστής είναι ό,τι πρέπει για ρομαντικό δείπνο. Για αυθεντική ιταλική κουζίνα, κλείστε τραπέζι στο La Famiglia.

    Καλά και παραδοσιακά θα φάτε στην ταβέρνα Κοκόρια, στο Ταβερνάκι της Μαρίνας, στο μαγειρείο του Ρουβά και στον Χρυσομάλλη- στα οπωσδήποτε η παστιτσάδα και το σοφρίτο. Για φρέσκo ψάρι και θαλασσινά προτείνουμε την ψαροταβέρνα Ρούλα στο Κοντόκαλι και τη Δώρα στην περιοχή Εμπορικό.

    Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα αποτελεί κορυφαίο γευστικό προορισμό στο νησί. Εκτός πόλης, αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την ταβέρνα Κληματαριά στις Μπενίτσες για φρέσκα θαλασσινά και ντόπια κουζίνα.

    ΑΓΟΡΕΣ

    Κάντε μια στάση στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο του Παπαγιώργη στην παλιά πόλη για να δοκιμάσετε το εξαιρετικό χειροποίητο παγωτό του- αν βρεθείτε για Πάσχα στην Κέρκυρα, να αγοράσετε φογάτσες (τσουρέκια βενετσιάνικης προέλευσης) και κολομπίνες (χριστόψωμα σε σχήμα περιστεριού), Το κουμκουάτ, το «χρυσό πορτοκάλι» που άρχισε να καλλιεργείται στο νησί των Φαιάκων από το 1924, αποτελεί ένα από τα διασημότερα προϊόντα του νησιού. Θα το βρείτε σε διάφορες μορφές όπως λικέρ και γλυκό του κουταλιού. Τέλος, αξίζει να δοκιμάσετε και να πάρετε μαζί σας νούμπουλο (το «κερκυραϊκό προσούτο») και συκομαΐδες (γλύκισμα από μούστο και ξεραμένα σύκα, αρωματισμένο με γλυκάνισο, πιπέρι και ούζο).

    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider