Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κεφαλονιά
    Mon 18.6°C
    Clouds

    Κεφαλονιά: Εξόρμηση στο «σμαραγδένιο» νησί του Ιονίου

    ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
    Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά
    Κεφαλονιά: Εξόρμηση στο «σμαραγδένιο» νησί του Ιονίου

    Το Travelgo.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023 με την AEGEAN.

    Τι να πει κανείς για την Κεφαλονιά; H φυσική ομορφιά του νησιού που συνδυάζει το μπλε της θάλασσας με το πράσινο της πλούσιας βλάστησης είναι ένα θέαμα που πραγματικά θα σας κερδίσει δίχως δεύτερη σκέψη. Συνδυαστικά με τους γραφικούς οικισμούς της και τη διάσημη τοπική της κουζίνα, η Κεφαλονιά είναι ο ιδανικός προορισμός αυτήν την περίοδο.

    Ταξιδέψτε στην Κεφαλονιά με την AEGEAN και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

    Με μια ματιά

    travelgo.gr
    Τοπίο κοντά στο Φισκάρδο / Πηγή: Shutterstock

    Η Κεφαλονιά βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και ανήκει στα μαγευτικά Επτάνησα. Ο κοσμοπολίτικος αέρας και τα «σμαραγδένια» νερά της καλούν χιλιάδες ταξιδιώτες να την επισκεφτούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, έχει καταφέρει να σαγηνεύσει ακόμα και όσους δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να περπατήσουν στα γραφικά της σοκάκια, αφού εκεί γυρίστηκε η ταινία «Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με την Penélope Cruz και τον Nicolas Cage, που έκανε το νησί γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Από τις εξωπραγματικής ομορφιάς παραλίες μέχρι τη γευσιγνωσία κρασιού και τα τοπικά εδέσματα, φανταστείτε την Κεφαλονιά ως ένα νησί που έχει φτιαχτεί για να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα γούστα.

    Τι να κάνετε

    #1 Απολαύστε το γραφικό Φισκάρδο

    travelgo.gr
    Φισκάρδο / Πηγή: Shutterstock

    Το Φισκάρδο είναι μια τοποθεσία που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής. Γεμάτο πεύκα, καταγάλανα νερά και αρχοντικά βαμμένα με παστέλ χρώματα. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα από τα πιο όμορφα χωριά που πρόκειται να επισκεφτείτε γενικά στη ζωή σας. Εκεί θα δείτε, επίσης, τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής που χτίστηκε μεταξύ του 6ου και του 8ου αιώνα, ενώ κάθε επισκέπτης θαυμάζει τη συγκλονιστική θέα του Ιονίου από τα Τζαμαρελάτα.

    #2 Κάντε μπάνιο και θαλάσσια σπορ σε πανέμορφα νερά

    travelgo.gr
    Μύρτος / Πηγή: Shutterstock

    H παραλία Ξι ανήκει δικαιολογημένα στις αγαπημένες των επισκεπτών. Οι λευκοί βράχοι της και η κοκκινωπή άμμος δημιουργούν ένα σκηνικό πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ο Μύρτος είναι μία καταπράσινη παραλία – «καρτ ποστάλ»- στη Βόρεια Κεφαλονιά, ενώ η Αντίσαμος με τις πολλές αποχρώσεις των νερών της είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση. Για θαλάσσια σπορ, ιδανικές επιλογές είναι ο «χρυσαφένιος» Μακρύς Γυαλός αλλά και η μεγάλη παραλία Σκάλα, απ’ όπου μπορείτε επιπλέον να απολαύσετε βόλτες με σκάφος και ημερήσιες εκδρομές.

    #3 Δοκιμάστε τα πιο νόστιμο τοπικό φαγητό

    travelgo.gr
    Κρεατόπιτα / Πηγή: Shutterstock

    Όταν πηγαίνουμε διακοπές, ένα από τα πρώτα πράγματα στα οποία δίνουμε σημασία είναι φυσικά το φαγητό. Στην εκλεκτή κουζίνα της Κεφαλονιάς, θα δοκιμάσετε καταπληκτική μπακαλιαρόπιτα, κρεατόπιτα, σκορδαλιά και κουνέλι στιφάδο. Το θυμαρίσιο μέλι του νησιού είναι πραγματικά ένα «όνειρο», το ίδιο και η ρομπόλα – η σοφιστικέ ποικιλία κρασιού που αγαπάει κάθε wine lover.

    #4 Εξερευνήστε το Αργοστόλι

    travelgo.gr
    Αργοστόλι / Πηγή: Shutterstock

    Φυσικά, δε γίνεται να πάτε στην Κεφαλονιά και να μη δείτε τη μεγαλύτερη πόλη της, το Αργοστόλι. Πρόκειται για την πρωτεύουσα του νησιού, γεμάτη δραστηριότητες για να περάσετε υπέροχα στις διακοπές σας. Γραφικά μαγαζιά για καφέ και φαγητό, η λιμνοθάλασσα του Κούταβου με τους κύκνους, τις αγριόπαπιες και τους γλάρους της, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα βρείτε εκεί.

    #5 Κάντε βόλτα στο υπέροχο χωριό Άσσος

    travelgo.gr
    Χωριό Άσσος / Πηγή: Shutterstock

    Την ομορφιά του Φισκάρδου συναγωνίζεται αυτή του χωριού Άσσος. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Κεφαλονιάς και αναδύει έναν ρομαντισμό που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή. Στη χερσόνησο Άσσος είναι χτισμένο το περίφημο -ομώνυμο- ενετικό κάστρο που προσφέρει μοναδική θέα στον όρμο της Αγίας Κυριακής, απ’ όπου σας προτείνουμε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

    Tips

    travelgo.gr
    Λίμνη Μελισσάνη / Πηγή: Shutterstock

    - Κάντε μια βόλτα με βάρκα στην απόκοσμα μπλε λίμνη Μελισσάνη με τους δεκάδες χιλιάδες σταλακτίτες της. Οι φωτογραφίες που μπορεί να έχετε δει σίγουρα δεν αρκούν για να αποτυπώσουν το μέγεθος της ομορφιάς της. Μέσα στη σπηλιά, επιπλέον, ανακαλύφθηκαν ευρήματα που απεικόνιζαν τον θεό Πάνα αλλά και πολλές νύμφες.

    - Επισκεφτείτε τον Εθνικό Δρυμό του Αίνου. Ιδρύθηκε το 1962 και στην έκταση των 28 χιλιάδων στρεμμάτων του ζουν πολλά είδη θηλαστικών, πτηνά, αμφίβια και ερπετά.

    - Βάλτε στο πρόγραμμα τον Κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι. Η πληθώρα δέντρων και φυτών που θα βρείτε εκεί αποτελεί τον ορισμό της ομορφιάς της φύσης.


    Πώς να πάτε

    Ταξιδέψτε προς Κεφαλονιά με τις καθημερινές πτήσεις της AEGEAN και ετοιμαστείτε να ζήσετε τις πιο μοναδικές και αξέχαστες διακοπές της ζωής σας!

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Αντίσαμος / Πηγή: Shutterstock
    Αντίσαμος / Πηγή: Shutterstock
    Λίμνη Μελισσάνη / Πηγή: Shutterstock
    Λίμνη Μελισσάνη / Πηγή: Shutterstock
    Δρόμοι στην Κεφαλονιά / Πηγή: Shutterstock
    Δρόμοι στην Κεφαλονιά / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Ξι / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Ξι / Πηγή: Shutterstock
    Όρος Αίνος / Πηγή: Shutterstock
    Όρος Αίνος / Πηγή: Shutterstock
    Η θέα στην παραλία Άσσος / Πηγή: Shutterstock
    Η θέα στην παραλία Άσσος / Πηγή: Shutterstock
    Το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων / Πηγή: Shutterstock
    Το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων / Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider