Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κεφαλονιά
    Mon 14.2°C
    Clear

    Κεφαλονιά: Μαγευτικές παραλίες και καλό φαγητό

    ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
    Κείμενο: Κλέλια Φατούρου
    Κεφαλονιά: Μαγευτικές παραλίες και καλό φαγητό

    Αν βρεθείς στην Κεφαλονιά, φρόντισε να μείνεις αρκετές μέρες για να προλάβεις να γυρίσεις όλο το νησί.

    Η πανέμορφη Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και πιο ορεινό νησί του Ιονίου, και το έκτο σε μέγεθος στην Ελλάδα. Αν δεν έχεις πάει, καλό θα είναι να το βάλεις στο πρόγραμμα, γιατί εκεί θα βρεις όλα όσα αναζητά κανείς στις διακοπές του. Ατελείωτο πράσινο και φύση, μαγικές παραλίες, καλό φαγητό, ησυχία αλλά και βραδινή ζωή. Το μόνο αρνητικό, είναι οι μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανύσεις, σε περίπτωση που θες να δεις τα βασικά σημεία του νησιού.

    Οι πιο ωραίες παραλίες μαζεμένες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Έχουμε μία αδυναμία στο Ιόνιο, που δεν κρύβεται. Αλλά όσο και να αγαπάς τις Κυκλάδες, οι παραλίες του Ιονίου δεν συγκρίνονται. Διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλες παραλίες, άμμος και θες απλά να είσαι εκεί όλη μέρα, μέχρι να δύσει ο ήλιος. Ο Μύρτος είναι ο celebrity του νησιού, και δικαίως, αλλά πρέπει να πας πολύ νωρίς αν θες να βρεις θέση για parking. Υπέροχη και πιο οικογενειακή παραλία είναι η Αντίσαμος, δίπλα στο λιμάνι της Σάμης, η παραλία Ξι (για να αλειφθείς με άργιλο) και οι Πετανοί στο Ληξούρι αλλά και η Μελισσάνη για βαρκάδα και μπάνιο στο σπήλαιο.

    Fun fact: η όχι και τόσο γνωστή (και πιο κρύα) παραλία Λαγκαδάκια, εκεί όπου γυρίστηκαν αρκετές σκηνές από τα «Μαγνητικά Πεδία», η ελληνική ταινία που στείλαμε φέτος στα Όσκαρ.

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider