Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κεφαλονιά
    Sat 16.9°C
    Clouds

    Κεφαλονιά: Πληθωρική και ακαταμάχητη

    ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κεφαλονιά: Πληθωρική και ακαταμάχητη

    Το Travel by Reader.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022 με την AEGEAN

    Νησί προικισμένο από τη φύση και την Ιστορία, μαγευτικό, φιλόξενο και κοσμοπολίτικο, γεμάτο χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις που απογειώνουν τις αισθήσεις. Αυτή είναι η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Από το Αργοστόλι, το Φισκάρδο, την Άσσο και τη διάσημη παραλία του Μύρτου μέχρι το Ληξούρι και τους κρυμμένους θησαυρούς της χερσονήσου της Παλικής, οι εμπειρίες που θα σας χαρίσει αυτό το νησί θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες.

    Ταξιδέψτε με την AEGEAN και ανακαλύψτε το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και τις αμέτρητες ομορφιές που κρύβει σε κάθε γωνιά του.

    travelgo.gr
    Η παραλία του Μύρτου (πηγή: Shutterstock)

    Γιατί να πάτε

    Η Κεφαλονιά έχει τις χάρες όλες: θεαματικές παραλίες που φιγουράρουν σταθερά σε λίστες με τις κορυφαίες της Μεσογείου, εντυπωσιακά σπήλαια, το ψηλότερο βουνό όλων των Επτανήσων, κάστρα, μοναστήρια και γραφικά λιμάνια που μοιάζουν βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής. Προσθέστε τη νόστιμη τοπική κουζίνα και τα εκλεκτά κρασιά κι έχετε έναν πληθωρικό προορισμό για όλα τα γούστα.

    Τα top αξιοθέατα

    Μια βόλτα στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού, θα την κάνετε σίγουρα. Πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους γύρω από τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και το φυσικό μεγάλο λιμάνι της, είναι γεμάτη με επιλογές για κάθε γούστο και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Περπατήστε στην κεντρική Πλατεία Βαλλιάνου και στο Λιθόστρωτο, κάντε μια στάση για φωτογραφίες στην πέτρινη γέφυρα του Δραπάνου ή Δεβοσέτου και επισκεφθείτε τον Κήπο του Νάπιερ, το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου, καθώς και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

    Μην παραλείψετε να κάνετε έναν περίπατο γύρω από τη μικρή χερσόνησο που οδηγεί στη Λάσση, το πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του νησιού, για να δείτε τις μυστηριώδεις Καταβόθρες (το νερό της θάλασσας χάνεται μέσα από σχισμές στη γη για να καταλήξει στην ανατολική άκρη του νησιού). Στην ίδια περιοχή, δεσπόζει και ο Φάρος των Αγίων Θεοδώρων, ένα από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

    travelgo.gr
    Ο Φάρος των Αγίων Θεοδώρων (πηγή: Shutterstock)

    Κοντά στο Αργοστόλι αξίζει επίσης να δείτε το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου που υψώνεται πάνω από το χωριό Περατάτα και προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη, καθώς και τη Μονή του Αγίου Γερασίμου, στο οροπέδιο των Ομαλών, που είναι το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού.

    Το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, λίγο έξω από τη Σάμη, είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, που φιγουράρει συχνά σε λίστες με τα ομορφότερα μέρη της γης. Ανεπανάληπτη είναι η εμπειρία της βαρκάδας στη λίμνη που φωτίζεται από την ανοιχτή οροφή, με τις ηλιαχτίδες να χαρίζουν υπέροχους χρωματισμούς στα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά. Κοντά στη Μελισσάνη βρίσκεται άλλο ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Ελλάδας, η Δρογκαράτη με την εξαιρετική ακουστική.

    travelgo.gr
    Το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης (πηγή: Shutterstock)

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς, το Ληξούρι, βρίσκεται απέναντι από τον όρμο του Αργοστολίου, στη χερσόνησο της Παλικής. Το Ληξούρι καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από το σεισμό του 1953 και ξαναχτίστηκε από την αρχή. Η μεγάλη πλατεία κοντά στο λιμάνι είναι το επίκεντρο της καθημερινής ζωής και διασκέδασης. Μετά τις βόλτες σας στην πόλη, οδηγήστε μέχρι τη Μονή Κηπουραίων, που είναι γαντζωμένη σε βράχο πάνω από τη θάλασσα, για να δείτε το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα.

    Τα πιο γραφικά χωριά

    travelgo.gr
    Η γραφική Άσσος (πηγή: Shutterstock)

    Δεν γίνεται να επισκεφτείτε την Κεφαλονιά και να μην πάτε στην Άσσο. Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια, αυτό το παραθαλάσσιο χωριό μοιάζει βγαλμένο από καλοκαιρινό πίνακα ζωγραφικής. Πολύ όμορφο και το Φισκάρδο, το παραδοσιακό ψαροχώρι που έμεινε ανέγγιχτο από τον σεισμό του 1953 και σήμερα είναι παγκοσμίως διάσημο για το γραφικό λιμάνι του. Αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, επισκεφθείτε τα Κουρκουμελάτα, ένα χωριό-στολίδι στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, που ξεχωρίζει για τα όμορφα κτήρια με νεοκλασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και τους ολάνθιστους κήπους του.

    Οι ωραιότερες παραλίες

    travelgo.gr
    Η Αντίσαμος (πηγή: Shutterstock)

    Όπου κι αν σταματήσετε για μια βουτιά, η Κεφαλονιά δεν θα σας απογοητεύσει. Τον Μύρτο τον ξέρει όλος ο πλανήτης - η παραλία σταρ της Κεφαλονιάς μπαίνει σταθερά σε λίστες με τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Κοντά στο Αργοστόλι, ο Μακρύς Γιαλός και ο Πλατύς Γιαλός είναι δύο πολύ όμορφες και εύκολα προσβάσιμες αμμουδιές. Μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στην Αντίσαμο, την παραλία που έγινε διάσημη από την ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι». Σημειώστε επίσης την Έµπλυση, το Φώκι, το Δαφνούδι και την Κιμηλιά κοντά στο Φισκάρδο. Στη χερσόνησο της Παλικής ξεχωρίζουν η παραλία Ξι με την κοκκινωπή άμμο, οι Πετανοί (πολλοί την συγκρίνουν ακόμα και με τον Μύρτο) και η Πλατιά Άμμος με το άγριο τοπίο.

    Αποδράσεις στη φύση

    Ο Αίνος είναι το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς, αλλά και όλων των Επτανήσων, με την ψηλότερη κορυφή του να φτάνει τα 1.628 μέτρα. Το βουνό είναι ένας παράδεισος για φυσιολάτρες και προσφέρεται για εκδρομές στην καταπράσινη φύση και για πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια. Στις δασωμένες βουνοκορφές του Αίνου, που έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός, φυτρώνει η μοναδική στον κόσμο μαύρη ελάτη (Rabies Cefalonica). Επίσης, εδώ ζουν τα μικρόσωμα άγρια άλογα, γνωστά ως «άλογα του Αίνου».

    Μυστικά από ντόπιους

    Περπατώντας στα πανέμορφα χωριά της Λειβαθούς, στους παραδοσιακούς οικισμούς Σβορωνάτα, Μεταξάτα, Βλαχάτα, Καλλιγάτα και Λακήθρα, θα δείτε πολύχρωμα σπίτια με ολάνθιστους κήπους, γραφικές εκκλησίες και προσεισμικά αρχοντικά. Αν σας αρέσουν οι πιο ήσυχες και απομονωμένες παραλίες, πάρτε τον δρόμο για το ψαροχώρι Ζόλα και από εκεί περπατήστε ή πάρτε θαλάσσιο ταξί για την πανέμορφη – και άγνωστη σε πολλούς – Φτέρη.

    travelgo.gr
    Η παραλία Φτέρη (πηγή: Shutterstock)

    Οι γεύσεις

    Η Κεφαλονιά φημίζεται για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση. Φημισμένη είναι η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, που σερβίρεται σχεδόν σε κάθε εστιατόριο του νησιού. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τις χορτόπιτες, την μπακαλιαρόπιτα και την αλιάδα (σκορδαλιά με πατάτα). Και βέβαια must είναι το ξακουστό κρασί της Κεφαλονιάς, η Ρομπόλα.

    Πώς να πάτε

    Ταξιδέψτε στην Κεφαλονιά με την AEGEAN! Κλείσε θέση εδώ.

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Οι Πετανοί (πηγή: Shutterstock)
    Οι Πετανοί (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Αντίσαμος (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Αντίσαμος (πηγή: Shutterstock)
    Θέα από τη Μονή Κηπουραίων (πηγή: Shutterstock)
    Θέα από τη Μονή Κηπουραίων (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Ξι (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Ξι (πηγή: Shutterstock)
    Οι παραλίες Μακρύς και Πλατύς Γιαλός (πηγή: Shutterstock)
    Οι παραλίες Μακρύς και Πλατύς Γιαλός (πηγή: Shutterstock)
    Η Άσσος από ψηλά (πηγή: Shutterstock)
    Η Άσσος από ψηλά (πηγή: Shutterstock)
    Το Φισκάρδο (πηγή: Shutterstock)
    Το Φισκάρδο (πηγή: Shutterstock)
    Το λιμάνι του Αργοστολίου (πηγή: Shutterstock)
    Το λιμάνι του Αργοστολίου (πηγή: Shutterstock)

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider