Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κάρυστος
    Wed 25.5°C
    Clouds

    Το ελληνικό Στόουνχεντζ βρίσκεται καλά κρυμμένο στην Εύβοια

    ΚΑΡΥΣΤΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Το ελληνικό Στόουνχεντζ βρίσκεται καλά κρυμμένο στην Εύβοια

    Δείτε από ψηλά την εντυπωσιακή αρχαία κατασκευή που βρίσκεται στα 1.365 μέτρα υψόμετρο στο όρος Όχη.

    Η ομάδα Up Stories μάς παρουσιάζει για πρώτη φορά εικόνες με drone από το περίφημο αλλά και άγνωστο σε πολλούς Δρακόσπιτο του Όρους Όχη στην Εύβοια.

    Όπως αναφέρει στο κανάλι της στο YouTube, αυτή η μυστηριώδης κατασκευή, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το «ελληνικό Στόουνχεντζ», είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει κινηματογραφήσει στα πέντε χρόνια που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και καταγράφει τις ομορφιές της από ψηλά.

    Κάποιοι βλέπουν σε αυτή να σχηματίζεται μια μάσκα αρχαίου πολεμιστή, άλλοι βλέπουν να σχηματίζεται το πρόσωπο ενός πιθήκου, ενώ κάποιοι άλλοι διακρίνουν ένα σύμβολο από τη φυλή των Ίνκας.

    Ένα σκηνικό που ακόμα και οι κορυφαίοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν, στέκει πολύ καλά κρυμμένο και καμουφλαρισμένο στην κορυφή του όρους Όχη.

    Απολαύστε το βίντεο της ομάδας Up Stories

    Το Δρακόσπιτο της Όχης βρίσκεται στην κορυφή Προφήτης Ηλίας, πάνω από την Κάρυστο, σε υψόμετρο 1.365 μ. και έχει διαστάσεις 12,7 x 7,7μ.. Πρόκειται για το σπουδαιότερο και πιο εντυπωσιακό από τα αινιγματικά Δρακόσπιτα, τα παράξενα κτίσματα που στέκουν όρθια εδώ και χιλιάδες χρόνια στη νότια Εύβοια.

    Η είσοδος αποτελείται από παραστάδες και ανώφλι μονολιθικής κατασκευής, ενώ διατηρείται και η εκφορικής κατασκευής στέγη του, κατασκευασμένη από μεγάλες λιθοπλίνθους.

    Τα λατρευτικά ευρήματα καλύπτουν την περίοδο από τον 6ο ως τον 2ο-1ο αι. π.Χ.. Με βάση τα ευρήματα και τις αρχαίες μαρτυρίες, θεωρείται ιερό του Δία και της Ήρας, αν και παλαιότερα είχε ερμηνευθεί ως φυλάκιο, φρυκτωρία, καταφύγιο λατόμων ή τόπος διαμονής Ρωμαίων στρατιωτών που φρουρούσαν τα λατομεία της Όχης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider