Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καλαμάτα
    Tue 21.7°C
    Clouds

    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας

    ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας

    Το Travelgo.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023 με την AEGEAN.

    Η Καλαμάτα, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, η πόλη που φημίζεται για το λάδι και τις ελιές έχει πολλά ακόμα μυστικά που αξίζει να της επισκεφτείς για να τα ανακαλύψεις! Το καταπληκτικό φαγητό της, οι τρομερές παραλίες της και τα ιστορικά της κτίρια περιμένουν όλους τους επισκέπτες για να διασκεδάσουν και να απολαύσουν μία εμπειρία στην πόλη!

    Ταξιδέψτε στην Καλαμάτα με την AEGEAN και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

    Με μια ματιά

    travelgo.gr

    Με φόντο τον Ταΰγετο και στην καρδιά της Μεσσηνίας, η Καλαμάτα τα έχει όλα! Έντονη νυχτερινή ζωή, γραφικά ταβερνάκια και ουζερί που σε προσκαλούν με τις γεύσεις τους, παραλιακά μπαρ, πολυτελή ξενοδοχεία, ιστορικά κτίρια και μία ατελείωτη παραλία που σε προσκαλεί να βουτήξεις! Κάθε δρόμος της Καλαμάτας έχει και τη δική του μοναδική ιστορία και περιμένει τους επισκέπτες να την ανακαλύψουν!

    Τι να κάνετε

    #1 Περιπλάνηση στην Παλιά Πόλη

    travelgo.gr

    Αν αγαπάτε το περπάτημα και τις περιπλανήσεις, η παλιά πόλη της Καλαμάτας θα σας ενθουσιάσει! Πανέμορφα νεοκλασσικά κτίρια, μικρά σοκάκια, χαριτωμένα μαγαζάκια και καταπληκτικά γραφικά καφέ, δημιουργούν μία αρχοντική ατμόσφαιρα στην παλιά πόλη. Εκεί, μπορείτε να δείτε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου σύμφωνα με την παράδοση κηρύχτηκε η ελληνική επανάσταση του 1821, αλλά και τον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής.

    #2 Το Κάστρο

    Είναι το καλύτερο σημείο της πόλης για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Το κάστρο της Καλαμάτας, χτίστηκε το 1208 και ενώ καταστράφηκε αργότερα, όχι μόνο ξαναχτίστηκε αλλά επεκτάθηκε. Μία βόλτα στο Κάστρο θα σας επιτρέψει να θαυμάσετε τη μεσαιωνική του ομορφιά, να δείτε την υπέροχη θέα και να κάτσετε σε ένα παγκάκι και να ατενίσετε την Καλαμάτα. Στα αξιοθέατα του Κάστρο συγκαταλέγεται και ο ναός του Αγίου Ιωάννη, που είναι χτισμένος στους πρόποδές του. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε και κάποια παράσταση ή εκδήλωση στο θέατρο που υπάρχει στο κάστρο!

    #3 Γνωρίστε τις ξακουστές παραλίες

    travelgo.gr

    Πέρα από την παραλία της Καλαμάτας, που έχει βραβευτεί και με Γαλάζια Σημαία, αξίζει να επισκεφτείτε τις γύρω παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη. Η Καρδαμύλη με τα πεντακάθαρα νερά με θέα τον Ταΰγετο, η πιο ήσυχη παραλία Δελφίνια (στην οποία δεν θα δείτε δελφίνια, όμως) με την αμμουδιά, για εκείνους που θέλουν περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση στην παραλία και ο Φονέας με τα λευκά βότσαλα και τα μεγάλα βράχια, είναι μόνο λίγες από τις πανέμορφες παραλίες που θα βρει κανείς γύρω από την Καλαμάτα και αξίζει να τις επισκεφτεί.

    #4 Επίσκεψη στο πάρκο των σιδηροδρόμων

    travelgo.gr

    Αν αγαπάτε να συνδυάζετε τις διακοπές σας μαζί με τη γνώση, η επίσκεψη στο πάρκο των σιδηροδρόμων θα σας μαγέψει. Αν και δεν είναι ακριβώς μουσείο, στο καταπράσινο αυτό πάρκο θα μάθετε τη μακρά ιστορία των σιδηροδρόμων. Από τις μηχανές και τα διαφορετικά βαγόνια έως τις πλατφόρμες επιβίβασης, μία επίσκεψη στο πάρκο θα σας δώσει μία ιδέα για τις μεταφορές και μετακινήσεις στην Ελλάδα έναν αιώνα πριν.

    #5 Δοκιμάστε τις τοπικές λιχουδιές

    travelgo.gr

    Τι να πει κανείς για το φαγητό στην Καλαμάτα, και τη Μεσσηνία γενικότερα! Δεν γίνεται να την επισκεφτείτε και να μην δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές. Από το ξακουστό τυρί σφέλα και τις ελιές, μέχρι τη σιγοψημένη και ζουμερή γουρουνοπούλα και το εκπληκτικό ελαιόλαδο, η Καλαμάτα είναι σίγουρο ότι δεν θα απογοητεύσει τους γευστικούς σας κάλυκες! Φυσικά, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα λαλάγγια, τα λαδένια κριτσίνια που τηγανίζονται και συνδυάζονται με τυράκι.

    Tips

    • Η Αριστομένους είναι η καρδιά της Καλαμάτας και το ιδανικό σημείο για να κάνετε βόλτες πάνω στον πεζόδρομο, χαζεύοντας βιτρίνες και καταστήματα. Αν κάτσετε για καφέ σε κάποια καφετέρια θα απολαύσετε και την περαντζάδα.
    • Η Καλαμάτα είναι γνωστή για το “καλαματιανό μαντήλι” της και θα βρείτε αρκετά μαντήλια που συνεχίζουν να υφαίνονται σε αργαλειούς, γύρω από τον ναό της Υπαπαντής.

    • Για τους λάτρεις του χορού, πολύ σημαντικό για την πόλη είναι και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που ξεκίνησε το 1995 και είναι από τις σημαντικότερος θεσμούς παγκοσμίως και γίνεται κάθε χρόνο το καλοκαίρι.

    Πώς να πάτε

    Ταξιδέψτε με την AEGEAN και ετοιμαστείτε για μία από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αποδράσεις της ζωής σας στην Ελλάδα!

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας
    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας
    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας
    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας
    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας
    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας
    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας
    Καλαμάτα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Μεσσηνίας

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider