Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ιθάκη
    Fri 14.1°C
    Clouds

    Ιθάκη: Το νησάκι του Αγίου Νικολάου μέσα στο ατελείωτο γαλάζιο

    ΙΘΑΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ιθάκη: Το νησάκι του Αγίου Νικολάου μέσα στο ατελείωτο γαλάζιο

    Ταξιδεύουμε στην Ιθάκη και ανακαλύπτουμε το μικρό νησάκι του Αγίου Νικολάου, μία από τις λιγότερο γνωστές αλλά πανέμορφες γωνιές της

    Νησί μυθικό, καταπράσινο, γεμάτο ιστορία και τοπία βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής. Από τα πιο ήσυχα νησιά του Ιονίου, η Ιθάκη έχει πολλούς πιστούς επισκέπτες που επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι. Οι διακοπές εδώ υπόσχονται ατελείωτη χαλάρωση, βουτιές σε διάφανα νερά και βόλτες σε μαγευτικούς οικισμούς.

    Το νησί κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις σε κάθε γωνιά του, με το μπλε να κυριαρχεί σε όλες του τις αποχρώσεις. Μία από αυτές τις υπέροχες και λιγότερο γνωστές γωνιές της Ιθάκης μάς συστήνει το κανάλι Travel Inspiration με το νέο του βίντεο: το μικρό νησάκι του Αγίου Νικολάου στη βόρεια Ιθάκη.

    Πρόκειται για ένα βραχώδες νησάκι απέναντι από τις παραλίες Μάρμακας και Αλυκές, λίγο έξω από τις Φρίκες. Όπως αναφέρει το Travel Inspiration, ο Μάρμακας, που πήρε το όνομά του από τα κάτασπρα βοτσαλάκια που είναι στρωμένα στον πυθμένα της θάλασσας και μοιάζουν με μικρά κομμάτια από μάρμαρο, είναι μια ιδιαίτερη παραλία. Όταν τα νερά τραβιούνται, μια νησίδα άμμου τη χωρίζει στα δύο, δημιουργώντας λιμνοθάλασσα στο ένα τμήμα της. Το ιδιαίτερο αυτό σκηνικό συμπληρώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου μπορείτε να φτάσετε κολυμπώντας.

    Στο νησάκι ξεχωρίζει η μικρή αλλά πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Τα κεραμίδια της έχουν κόκκινο χρώμα, ενώ οι πέτρινοι τοίχοι της δένουν αρμονικά με το τοπίο. Διάφανα κρυστάλλινα νερά, μικροί θάμνοι και μερικά πεύκα που αγκαλιάζουν την οροφή της εκκλησίας δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό που αξίζει να δείτε εάν βρεθείτε στην Ιθάκη.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider