Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ιθάκη
    Thu 15.3°C
    Clear

    Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στην Ιθάκη

    ΙΘΑΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στην Ιθάκη

    Ο απομονωμένος παράδεισος με τα γαλαζοπράσινα νερά στο νησί του Οδυσσέα.

    Το κανάλι Travel Inspiration μας ταξιδεύει στο νησί του Οδυσσέα και στη μαγευτική παραλία Γιδάκι.

    «Βρισκόμαστε στην Ιθάκη του Ιονίου, το νησί που με τα μάτια του Ομήρου αποτέλεσε το βασίλειο του πολυμήχανου Οδυσσέα και το έκανε ξακουστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Όμως η αλήθεια είναι πως οι ομορφιές της Ιθάκης είναι τόσες πολλές που πραγματικά την κάνουν να ξεχωρίζει παρά το μικρό της μέγεθος.

    Σύμφωνα με την μυθολογία, η Ιθάκη πήρε το όνομά της από τον Ίθακο, γιο του Ποσειδώνα και της Αμφιμέλης, όμως μια άλλη εκδοχή είναι πως το όνομά της προέρχεται από την λέξη “Ιθύς”, που σημαίνει απότομος. Και πραγματικά υπάρχουν τόσα απότομα σημεία στο νησί που σε κάνουν να πιστέψεις πως αυτή η εκδοχή είναι ίσως και η πιο έγκυρη. Και όπως είναι φυσικό, αυτά τα απότομα σημεία καταλήγουν πάντοτε σε μέρη πανέμορφα, που πολλές φορές αδυνατείς να πιστέψεις πως υπάρχουν… ενώ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τη σωστή απόφαση και να τα επισκεφτείς…


    Το καταγάλανο Γιδάκι

    Η παραλία Γιδάκι στα νοτιοανατολικά του νησιού, αποτελεί έναν από αυτούς τους παραδείσους που μπορεί κανείς να βρεθεί, ενώ η ομορφιά της είναι τέτοια που την κατατάσσει μεταξύ τον ομορφότερων παραλιών του Ιονίου και κατ’ επέκταση της Ελλάδας.

    Και ενώ υπάρχει μονοπάτι που σε οδηγεί σε αυτή και που περνά μέσα από πεύκα και θάμνους ξεκινώντας από τον διπλανό όρμο του Σχίνου, υπάρχει όμως και ο ευκολότερος τρόπος μιας βάρκας ή ενός καϊκιού για να βρεθεί κανείς στην αγκάλη του πανέμορφου αυτού κόλπου. Καταγάλανα δροσερά νερά που θα κλέψουν για λίγο την ανάσα σου, σε συνδυασμό με ολόλευκα βότσαλα όλων των μεγεθών, σε έναν ανοιχτό κόλπο με θέα την νησίδα Άτοκο, ιδανικό για απομονωμένο κολύμπι μπροστά σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, που σίγουρα θα σε κάνουν να πεισθείς για την αυθεντικότητα της Ιθάκης.

    Και που ξέρεις; Μπορεί να κολυμπάς παρέα με όλους τους θρύλους του μυθικού Οδυσσέα, που την ημέρα του γυρισμού στην Ιθάκη του… ίσως και να πάτησε σε αυτή ακριβώς την παραλία…».

    Πηγή: Travel Inspiration

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider