Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ικαρίας
    Tue 15.6°C
    Clouds

    Ικαρία: Διακοπές στο νησί με τη μεθυστική ησυχία

    ΙΚΑΡΙΑ
    Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά
    Ικαρία: Διακοπές στο νησί με τη μεθυστική ησυχία

    Το Travelgo.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023 με την AEGEAN.

    Όσοι πάνε στην Ικαρία έχουν να πουν για δύο πράγματα: Αφενός, για τη μεθυστική ησυχία της που αποτελεί «φάρμακο» για το στρες της καθημερινότητας. Αφετέρου, για τα γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζουν σχεδόν ψεύτικα και σου προσφέρουν μερικά από τα πιο καταπληκτικά και αξέχαστα μπάνια της ζωή σου. Αυτά και πολλά περισσότερα που θα βρείτε στη συνέχεια συνθέτουν το μοναδικό αυτό νησί που αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς και για το φετινό καλοκαίρι.

    Ταξιδέψτε στην Ικαρία με την AEGEAN και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

    Με μια ματιά

    travelgo.gr
    Άγιος Κήρυκος / Πηγή: Shutterstock

    Η Ικαρία βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο και ανήκει στον νομό Σάμου. Βουνά, χαράδρες, γκρεμοί και συγκλονιστικές παραλίες διαμορφώνουν το πλούσιο φυσικό τοπίο του νησιού, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την εξερεύνηση. Και, ενώ το νησί είναι γνωστό για τη χαλαρότητα που το χαρακτηρίζει, εδώ θα βρείτε τα καλύτερα πανηγύρια που θα σας ξεσηκώσουν να χορέψετε και να μπείτε στην ανάλογη διάθεση. Σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ντόπια κουζίνα της, η Ικαρία φαίνεται πως έχει βρει το μυστικό της μακροζωίας (σ.σ. Έχει γίνει άλλωστε αντικείμενο επιστημονικών μελετών ο ανεβασμένος μέσος όρος και η ποιότητα ζωής των Ικαριωτών) και κάθε ταξιδιώτης την κατατάσσει στα αγαπημένα του νησιά μετά το ταξίδι του εκεί.

    Τι να κάνετε

    #1 Μπάνιο σε κρυστάλλινες παραλίες

    Παραλία Σεϋχέλλες
    Παραλία Σεϋχέλλες / Πηγή: Shutterstock

    Στην Ικαρία θα βρείτε πολλές εντυπωσιακές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, με μερικές να είναι ξακουστές παγκοσμίως. Οι Σεϋχέλλες είναι σίγουρα η πιο διάσημη από αυτές και δικαιολογημένα, αφού η πέτρα, ο συνδυασμός ψιλού βότσαλου και λευκής άμμου και τα τιρκουάζ νερά της συναγωνίζονται εύκολα εξωτικές παραλίες. Άλλη μία υπέροχη παραλία είναι η Μεσακτή, η οποία είναι οργανωμένη κι εκεί μπορείτε να βρείτε από water sports μέχρι γήπεδο μπιτς βόλεϊ. Αν είστε λάτρεις του γυμνισμού, η Νας είναι η επιλογή που πρέπει να κάνετε. Οι δύτες, ωστόσο, προτιμούν την παραλία Ιερό με τη θαλάσσια σπηλιά και το ναυάγιο εμπορικού πλοίου στα νερά της.

    #2 Εξαιρετικό τοπικό φαγητό

    travelgo.gr
    Παραδοσιακή πίτα / Πηγή: Shutterstock

    Η κουζίνα της Ικαρίας έχει βρεθεί πολλάκις στο προσκήνιο, τόσο για την ποιότητα όσο και για τη νοστιμιά της. Η Καθούρα είναι ένα παραδοσιακό τυρί από κατσικίσιο γάλα και ελαφριά πικάντικη γεύση που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας. Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα του νησιού είναι το Σούφικο με μελιτζάνες, πατάτες, κρεμμύδια και κολοκύθια που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Στο νησί θα βρείτε και τα «Καΐσα Ικαρίας», δηλαδή ένα βερίκοκο που μπορεί να φαγωθεί με το κουκούτσι του. Το ντόπιο κατσίκι και κάθε είδους πίτα ανήκουν επίσης στα must.

    #3 Τα πιο διασκεδαστικά πανηγύρια

    travelgo.gr
    Πανηγύρι στην Ικαρία / Πηγή: Shutterstock

    Οι Ικαριώτες ξέρουν από πανηγύρια και, πηγαίνοντας σε ένα από αυτά, σίγουρα θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Φαγητό, ποτό και πολύς χορός δε λείπουν από το πρόγραμμα. Στις Ράχες, το Μονοκάμπι και την Αρέθουσα γίνονται κάποια από τα πιο σημαντικά. Για να βρείτε πότε διοργανώνεται τι, απλά ρωτήστε τους ντόπιους. Θα χαρούν να σας κατατοπίσουν και να γιορτάσετε όλοι μαζί σαν μία μεγάλη παρέα.

    #4 Βόλτες & πεζοπορία στο γραφικό νησί

    travelgo.gr
    Πύργος Δράκανο στην Ικαρία / Πηγή: Shutterstock

    Στην Ικαρία, θα απολαύσετε το πράσινο της φύσης και την πεζοπορία. Τα μονοπάτια πεζοπορίας θα σας οδηγήσουν από τη μία μεριά στην άλλη, απολαμβάνοντας στο ενδιάμεσο και τη θέα των βουνών. Επίσης, τα χωριά του νησιού είναι πολύ γραφικά και αξίζουν πολύ να τα επισκεφτείτε, να τα εξερευνήσετε με τα πόδια και να δοκιμάσετε τις γεύσεις που έχει το καθένα να προσφέρει. Στο πρόγραμμά σας, μπορείτε να προσθέσετε πεζοπορία στο φαράγγι της Χάλαρης και να απολαύσετε τις λίμνες, τα ποτάμια και τους καταρράκτες που βρίσκονται εκεί.

    #5 Επιδοθείτε σε surfing

    travelgo.gr
    Εικόνα από surf / Πηγή: Shutterstock

    Το νησί φημίζεται για τα κύματά του και κατ’ επέκταση για το surfing. Για την ακρίβεια, η Ικαρία προσελκύει πλήθος surfers από όλο τον κόσμο που θέλουν να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ. Πραγματοποιούνται, μάλιστα, πολλά surf events, ενώ, αν θέλετε να ξεκινήσετε τώρα, στο νησί λειτουργεί και σχολή surf.

    Tips

    travelgo.gr
    Ποικιλίες κρασιού / Πηγή: Shutterstock

    -Επισκεφθείτε τις ξακουστές ιαματικές πηγές στα Θέρμα Ικαρίας. Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα!

    -Μην παραλείψετε να κάνετε wine tasting ή να συνοδεύσετε ό,τι κι αν παραγγείλετε με ένα από τα εξαιρετικά τοπικά κρασιά. Τα οινοποιεία χρησιμοποιούν αρχαίες τεχνικές οινοποίησης των τοπικών ποικιλιών και το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή μερικών πολύ αξιόλογων ετικετών.

    -Δείτε τα πέτρινα σπίτια του νησιού. Οι Ικαριώτες τα κατασκεύαζαν έτσι για να μοιάζουν από μακριά με βράχο, ώστε να προστατεύονται από τους εχθρούς.

    Πώς να πάτε

    Ταξιδέψτε με τις καθημερινές πτήσεις της AEGEAN και ετοιμαστείτε για μία από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αποδράσεις της ζωής σας!

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Παραλία Μεσακτή / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Μεσακτή / Πηγή: Shutterstock
    Πέτρινα σπίτια / Πηγή: Shutterstock
    Πέτρινα σπίτια / Πηγή: Shutterstock
    Πανηγύρι / Πηγή: Shutterstock
    Πανηγύρι / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Σεϋχέλλες / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Σεϋχέλλες / Πηγή: Shutterstock
    Θέα από εστιατόριο στις Κάτω Ράχες / Πηγή: Shutterstock
    Θέα από εστιατόριο στις Κάτω Ράχες / Πηγή: Shutterstock
    Το λιμάνι του Άγιου Κηρύκου / Πηγή: Shutterstock
    Το λιμάνι του Άγιου Κηρύκου / Πηγή: Shutterstock
    Η γραφική εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου / Πηγή: Shutterstock
    Η γραφική εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου / Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider