Ο Μονοσάνδαλος είναι ένα τσιπουράδικο δίπλα στη θάλασσα με υπέροχη θέα, που μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στην πλούσια μυθολογία και στις νόστιμες γεύσεις του Βόλου.
Σε ένα ταξίδι στον Βόλο, την πόλη όπου άνθισε η κουλτούρα των τσιπουράδικων, μια στάση για αποστάγματα και μεζέδες είναι δεδομένη. Η παράδοση συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, με τσιπουράκι και συνοδευτικούς θαλασσινούς μεζέδες σε μικρά πιάτα. Στον Μονοσάνδαλο, το τσιπουράδικο δίπλα στον ναό Κωνσταντίνου και Ελένης με φόντο τη θάλασσα, η γεύση συνδυάζεται με την παρέα και τη φιλοξενία των ανθρώπων του.
Ιάσονας, ο μονοσάνδαλος ήρωας

Η ιστορία του Μονοσάνδαλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πλούσια μυθολογία της περιοχής. Ο φημισμένος ήρωας Ιάσονας, γιος του βασιλιά Αίσονα και της Πολυμήδης όταν ενηλικιώθηκε επέστρεψε από το Πήλιο στην Ιωλκό για να διεκδικήσει τον θρόνο. Στο δρόμο, ωστόσο, έχασε το ένα του σανδάλι στον ποταμό Άναυρο. Έτσι εμφανίστηκε μπροστά στον θείο του Πελιά, μονοσάνδαλος, ξεκινώντας την περιπέτεια που θα οδηγούσε στην Αργοναυτική εκστρατεία και το θρυλικό ταξίδι για το Χρυσόμαλλο Δέρας. Με έμπνευση από τη μυθολογία, η Κατερίνα Νταβλαμάνου, με εμπειρία δεκαπέντε ετών στην εστίαση άνοιξε το τσιπουράδικο το 2023. Πρόκειται για το θαλασσινό αδερφάκι του Ouzotherapy που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου.
Το τσιπουράδικο Μονοσάνδαλος

Το τσιπουράδικο με τα τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα, είναι το στέκι των ντόπιων μετά τη δουλειά και γεμίζει όλες τις ώρες. Οι επισκέπτες του Βόλου δεν παραλείπουν να κάνουν μια στάση και να δοκιμάσουν τους μεζέδες που ανανεώνονται καθημερινά και έχουν αγαπηθεί από ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα κάτι ξεχωριστό συμβαίνει στο τσιπουράδικο, αφού οι γεύσεις συνοδεύονται με ζωντανή ρεμπέτικη μουσική. Η διακόσμηση με έμφαση σε γήινες αποχρώσεις και σε ψάθινες υφές, παντρεύει την απλότητα με τη θαλασσινή αύρα δημιουργώντας έναν χώρο φιλόξενο.

Στο μενού του Μονοσάνδαλυ κυριαρχούν τα θαλασσινά και οι συνταγές που βασίζονται σε εποχικές πρώτες ύλες. Όλα τα συστατικά προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς, ενώ τα λαχανικά καλλιεργούνται στον οικογενειακό τους κήπο. Στη βιτρίνα θα βρείτε καθημερινά φρέσκα ψάρια και όστρακα, ενώ οι μεζέδες που συνοδεύουν το τσίπουρο αλλάζουν συνεχώς, κρατώντας την γευστική εμπειρία ζωντανή.

Τα πιάτα που θα σας σερβίρουν βαζίζονται σε παραδοσιακές βολιώτικες συνταγές. Στο μενού ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, η γαριδομακαρονάδα και η αστακομακαρονάδα, το ριζότο θαλασσινών και ο τόνος τηγανιά, μια ιδιαίτερη συνταγή που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Τα σπαγγέτι με σουπιά που φέρνουν μια σύγχρονη προσέγγιση στην παράδοση, ενώ δεν λείπουν οι κλασικοί μεζέδες του Βόλου όπως ο γαύρος τηγανητός, το χταπόδι ψητό, τα κολοκυθάκια τηγανιτά και η πατατοσαλάτα. Όλα συνοδεύονται με τσίπουρο από τοπικούς παραγωγούς με ετικέτες από όλη τη Θεσσαλία, ή με ούζο από διάφορα μέρη της Ελλάδας.