Η Πάρος φημίζεται για τη γαστρονομική σκηνή της, με τα ψαρικά να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Στην Παροικιά και στη Νάουσα δοκιμάσαμε τις γεύσεις του νησιού και παρουσιάζουμε αυτές που ξεχωρίσαμε.
Αν υπάρχει ένα νησί που συνδυάζει άψογα την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά με τη γαστρονομία, αυτή είναι η Πάρος. Με φόντο τα ασβεστωμένα σοκάκια, τις βουκαμβίλιες, τα σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα και την αύρα της θάλασσας σε κάθε βόλτα, το φαγητό στο νησί είναι μια εμπειρία που μένει αξέχαστη. Στο ταξίδι μας στην Πάρο δεν θα μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε τα νόστιμα πιάτα που σερβίρονται σε παραθαλάσσια ταβερνάκια και αυθεντικά μεζεδοπωλεία. Ξεχωρίσαμε επτά μέρη για φαγητό με επιλογές σε ψαρικά, αλλά και κρεατικά.
Τσαχπίνης Ουζερί Των Ναυτικών

Ακριβώς στο κέντρο του μικρού λιμανιού της Νάουσας βρίσκεται η ψαροταβέρνα Τσαχπίνης Ουζερί Των Ναυτικών. Το μαγαζί ξεκίνησε σαν ουζερί πριν από 42 χρόνια και σήμερα έχει περάσει στη δεύτερη γενιά της οικογένειας, τα αδέρφια Τσαχπίνη με τη μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Τα απογεύματα γεμίζουν όλα τα γαλάζια τραπέζια της ψαροταβέρνας στο πιο γραφικό σημείο της Πάρου. Στις βιτρίνες του μαγαζιού βρίσκεται καθημερινά η ψαριά της ημέρας από τα καΐκια. Εμείς δοκιμάσαμε θαλασσινούς μεζέδες, μακαρονάδες ποικιλία θαλασσινών, σαλάτες της εποχής και φρέσκα ψάρια ψητά. Λιμανάκι Νάουσας, Πάρος
Glafkos Taverna

Σε ένα από τα πιο δροσερά σημεία της Νάουσας, στην παραλία του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από το λιμανάκι, η ταβέρνα Glafkos είναι το καλύτερο σημείο για φαγητό δίπλα στην άμμο. Καθίσαμε την ώρα που ο ήλιος έβαφε τα χρώματα του ορίζοντα πορτοκαλί και μας φύσηξε το δροσερό κυκλαδίτικο αεράκι. Το μενού του μαγαζιού περιλαβάνει φρέσκιες σαλάτες, ορεκτικά που ξεχωρίζουν και ψαρικά, όπως η φημισμένη ντόπια γούνα, οι ψητές γαρίδες με σως μουστάρδας, το χταποδάκι στη σχάρα και οι μακαρονάδες με θαλασσινά. Παραλία Αγίου Δημητρίου, Νάουσα
Σιγή Ιχθύος

Στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της Νάουσας, στο λιμανάκι της, το Σιγή Ιχθύος κάνει αισθητή την παρουσία του με τα τραπεζάκια που απλώνονται μπροστά στη θάλασσα και τα καΐκια που στέκονται αρμονικά το ένα δίπλα στο άλλο. Δημιούργημα του Γιάννη Ζουμή, με σημαντική εμπειρία πάνω από 25 χρόνια στην εστίαση, προσφέρει αυθεντικές νησιώτικές γεύσεις. Στα πιάτα του συγκαταλέγονται εκτός από την ψαριά της ημέρας, η γαριδομακαρονάδα με κολοκύθι, οι οστρακομεζέδες και η γαρίδα με ούζο και σαφράν. Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε και τα δικά τους μοναδικά cocktails στο bar τους. Λιμανάκι Νάουσας, Πάρος
Axinos

Στο εστιατόριο Axinos απολαύσαμε την περαντζάδα της Νάουσας, που έχει ιδιαίτερη κίνηση τα απογεύματα. Το νησιώτικο άρωμα με θέα τα καραβάκια συμπληρώνει η κομψή διακόσμηση του εστιατορίου με γήινες αποχρώσεις, που είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Στον κατάλογο υπάρχουν εκλεπτυσμένα πιάτα εμπνευσμένα από τοπικές συνταγές, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με συνταγές από τη μεσογειακή κουλτούρα. Υπάρχουν και ασιατικές επιλογές για τους λάτρεις του σούσι, που συνδυάζονται με τις ετικέτες κρασιών από την πλούσια κάβα. Μόλις πέσει ο ήλιος, το μπαρ στην ταράτσα του γεμίζει κόσμο που απολαμβάνει τα signature cocktails. Παλιό Λιμάνι, Νάουσα
Τ’ Ανείποτα

Κρυμμένο στα κατάλευκα στενά της Νάουσας κοντά στο γεφυράκι, Τ’ Ανείποτα είναι ένα μεζεδοπωλείο με χαρακτήρα που ξεχωρίζει στο νησί. Το μαγαζί είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ και πρωινό, συνεχίζει με μεζέδες το μεσημέρι και το βράδυ στην παρεΐστικη ατμόσφαιρά του ταιριάζει το ουζάκι και το τσίπουρο. Ψυχή του μαγαζιού είναι η Νάσια, που μαγειρεύει και σερβίρει με την κόρη της Ανθή, συνταγές σπιτικές με έμπνευση από την Πάρο. Τα κεφτεδάκια, οι σπιτικές τηγανιτές πατάτες, οι σαλάτες και οι ποικιλίες τυριών, συνοδεύουν τα αποστάγματα και τις μπίρες, ενώ η μουσική υπόκρουση έχει κάθε βράδυ ενδιαφέρουσες επιλογές. Νάουσα, Πάρος
Chora Restaurant & Bar

Το υψηλής αισθητικής Chora Restaurant & Bar ξεχωρίζει στη Μαρίνα της Πάρου με τον εντυπωσιακό εξωτερικό του χώρο. Λειτουργεί όλη την ημέρα με πιάτα που έχουν ως βάση την ελληνική κουζίνα. Ο σεφ Ιωσήφ Σικιανάκης δημιουργεί ένα μενού που τιμά τις ζωντανές γεύσεις και τις πλούσιες παραδόσεις της Μεσογείου. Χρησιμοποιώντας φρέσκα, τοπικά υλικά, κάθε πιάτο προσφέρει μια μοντέρνα πινελιά στη μεσογειακή κουζίνα. Το απόγευμα και το βράδυ όλοι κατευθύνονται προς το μπαρ του, που προσφέρει cocktails φτιαγμένα με μεράκι, κάνοντας τις βραδιές μας διασκεδαστικές. Μαρίνα Πάρου, Παροικιά
Greco

Στην Παροικιά συναντάμε και το Greco, την παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα όπου συγκεντρώνονται καθημερινά ντόπιοι και επισκέπτες. Τα τραπεζάκια κυκλαδίτικης αισθητικής συμπληρώνονται από την υπέροχη θέα στη θάλασσα. Εκεί η ουσία της Ελλάδας αποτυπώνεται σε κάθε πιάτο με παραδοσιακές γεύσεις από κρεατικά μέχρι και ψαρικά. Στις δημοφιλείς επιλογές ανήκουν το κοντοσούβλι χοιρινό, το σουβλάκι, πιάτα σπιτικά όπως ο μουσακάς, τα ντολμαδάκια και το παστίτσιο, αλλά και επιλογές ψαρικών όπως ο γαύρος μαρινάτος και το καλαμάρι τηγανητό. Γιάννη Βαρθακούρη, Παροικιά