Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.1°C
    Clear

    Ξάνθη: 5 εστιατόρια που ξεχωρίσαμε

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ξάνθη: 5 εστιατόρια που ξεχωρίσαμε

    Η πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής κάνει την Ξάνθη έναν παράδεισο για καλοφαγάδες.

    Η Ξάνθη είναι ένας μοναδικός προορισμός για τους λάτρεις της παράδοσης και του καλού φαγητού. Η τοπική κουζίνα μαρτυρά το πολιτισμικό μωσαϊκό της. Έλληνες, Μουσουλμάνοι, Πομάκοι, Ρομά, Αρμένιοι, Πόντιοι, Καππαδόκες έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 5 εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στην Ξάνθη.

    Παλαιά Πόλις

    travelgo.gr

    Το εστιατόριο Παλαιά Πόλις σερβίρει αυθεντικές θρακιώτιες συνταγές σε ένα ιστορικό κτήριο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Ξάνθης. Τα πιάτα είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τζιγεροσαρμάδες, γιαπράκια, σουτζουκάκια, μοσχαράκι με μελιτζάνα και χουνκιάρ μπεγιεντί. Στα συν ο όμορφος χώρος με τη ζεστή σάλα.

    Τα Φαναράκια

    tafanarakia
    tafanarakia

    Από το χουνκιάρ μπεγιεντί μέχρι τα αυγά με παστουρμά και φρέσκια ντομάτα, ό,τι κι αν δοκιμάσετε στα Φαναράκια είναι εξαιρετικό. Στα συν η ωραία αυλή για τις ζεστές μέρες.

    Πηρουνιές

    pirounies
    pirounies

    Νόστιμο και ποιοτικό φαγητό θα απολαύσετε και στο μεζεδοπωλείο Πηρουνιές. Το ξανθιώτικο πεϊνιρλί με κασέρι, καβουρμά, κόκκινη σάλτσα και αυγό είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα του.

    Εκτός πόλης

    Το Πίλημα

    Μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Ξάνθης, η ταβέρνα Το Πίλημα, στο ομώνυμο χωριό, σερβίρει παραδοσιακά ανατολίτικα πιάτα και κρεατικά στα κάρβουνα. Το κεμπάπ τους είναι πεντανόστιμο.

    Ταβέρνα Κοττάνη

    travelgo.gr

    Αξίζει η εκδρομή μέχρι το απομακρυσμένο πομάκικο χωριό Κοττάνη για να δοκιμάσετε την κουζίνα στην παραδοσιακή ταβέρνα-μουσείο του Τζεμίλ, ή αλλιώς «Ταβέρνα Κοττάνη». Στο τραπέζι καταφθάνουν πεντανόστιμα πιάτα από την παραδοσιακή πομάκικη κουζίνα που ετοιμάζουν με μεράκι ο Τζεμίλ και η γυναίκα του, Μουσγιέν: πατάτνικ (πατατόπιτα), πάρενικ (πίτα με καλαμποκάλευρο, κρεμμύδι και τυρί, πεκάν πατλατζάν (ψητή μελιτζάνα με τυρί), καυτερή φασολάδα, υπέροχα σπιτικά τουρσιά, ψητά ντόπια κρεατικά και ζουμερά κεμπάπ. Ο επάνω όροφος του σπιτιού είναι σαν ένα λαογραφικό μουσείο πομάκικης ιστορίας.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider