Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 17.3°C
    Clear

    Παλαιός Άγιος Αθανάσιος: 5 ταβέρνες για καλοφαγάδες

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παλαιός Άγιος Αθανάσιος: 5 ταβέρνες για καλοφαγάδες

    Οι τοπ διευθύνσεις για φαγητό σε έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

    Χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του Καϊμάκτσαλαν, του τρίτου ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, κοντά στην πόλη της Έδεσσας και περίπου 120 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος ξεχωρίζει για την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του, αλλά και λόγω της γειτνίασής του με το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα.

    Αφού κάνετε τις βόλτες σας και χαρείτε την ομορφιά της φύσης και τον καθαρό βουνίσιο αέρα, σας περιμένουν τα γραφικά ταβερνάκια του χωριού που σερβίρουν πεντανόστιμα παραδοσιακά πιάτα. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα γευστικά στέκια στο φημισμένο πέτρινο χωριό της Πέλλας.

    Καταφύγιο

    katafygio
    katafygio

    Η ταβέρνα Καταφύγιο αποτελεί κλασικό στέκι καλοφαγάδων στο γραφικό χωριό. Οι παραδοσιακές γεύσεις συνοδεύονται από μια μεγάλη συλλογή επιλεγμένων κρασιών σε μια ιδιαίτερα προσεγµένη πέτρινη σάλα με εντυπωσιακό τζάκι. Αξίζει να δοκιμάσετε το χοιρινό με δαμάσκηνο στη γάστρα, το γεμιστό ψαρονέφρι, το κεμπάπ στη σούβλα και το κότσι με πορτοκάλι.

    Τσέγανη

    tsegani
    tsegani

    Απέναντι από τον Ξενώνα Τσέγανη, δίπλα στην κεντρική πλατεία, βρίσκεται η ομώνυμη ταβέρνα, μία από τις παλαιότερες και πιο διάσημες της περιοχής. Το πλούσιο μενού περιλαμβάνει ψητά της ώρας, σούβλες (κοντοσούβλι, κοκορέτσι, κατσικάκι), μαγειρευτά στη γάστρα (κυνήγι, γουρουνόπουλο, αρνάκι), σούπες, παραδοσιακές πίτες και μοναδικές σπεσιαλιτέ όπως το «τσεγανιώτικο» και το «τσουμπλέκι». Η διακόσμηση του χώρου με τα δύο τζάκια συμπληρώνει τη γευστική απόλαυση.

    Καλύβα

    Kalyva
    Kalyva

    Η ταβέρνα Καλύβα, πάνω στον κεντρικό δρόµο του οικισµού, αποτελεί εγγυηµένη επιλογή για καλό φαγητό. Πιάστε θέση δίπλα στο τζάκι για να δοκιμάσετε χειροποίητα ζυµαρικά, σπιτικές σούπες, µαγειρευτά και κρεάτα στη σούβλα, συνοδεύοντάς τα με εκλεκτά κρασιά.

    Ο Πέτρος

    Μία ακόμα φημισμένη ταβέρνα του χωριού είναι ο Πέτρος. Σε έναν χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα φτιαγμένα με φρέσκες πρώτες ύλες και ντόπια προϊόντα (εξαιρετικές παραδοσιακές χορτόπιτες, φασουλοταβάδες, κρέατα στη γάστρα, μαγειρευτά) που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

    Ασάγκα Παλιά Ιστορία

    travelgo.gr

    Στην ταβέρνα Ασάγκα Παλιά Ιστορία θα βρείτε έναν ιδιαίτερο χώρο με πολύ ωραία παραδοσιακή διακόσμηση και μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Νόστιμα και καλομαγειρεμένα κρεατικά, σούβλες και μαγειρευτά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider