Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 17.7°C
    Clear

    Τρίκαλα Κορινθίας: 7 επιλογές για καλό φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τρίκαλα Κορινθίας: 7 επιλογές για καλό φαγητό

    Το Travelgo.gr σας προτείνει 7 ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στα Τρίκαλα Κορινθίας.

    Δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, με τις τρεις γραφικές συνοικίες τους, είναι ένα ένας μικρός ορεινός παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης αλλά και του καλού παραδοσιακού φαγητού. Επιλέξαμε για εσάς 7 μέρη στα Τρίκαλα Κορινθίας για νόστιμο και ποιοτικό φαγητό και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

    Φύση κ΄Ον

    fysikon
    fysikon

    Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ξυλόκαστρο, στο Ρέθι Κορινθίας, πριν την Κάτω Συνοικία Τρικάλων, το εστιατόριο-πολυχώρος Φύση κ΄ Ον αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλετε να συνδυάσετε καλό φαγητό, όμορφο τοπίο και ψυχαγωγία για τα παιδιά. Το εντυπωσιακό πέτρινο κτήριο διαθέτει καταπράσινους κήπους και δύο πολυτελείς σάλες με τζάκι. Πιάτα βασισμένα στην ελληνική παράδοση αλλά και στα τοπικά προϊόντα, συνθέτουν ένα μενού που καλύπτει όλα τα γούστα.

    Ο Πλάτανος

    travelgo.gr

    Στην όμορφη πετρόχτιστη πλατεία των Κάτω Τρικάλων, θα βρείτε την ταβέρνα Πλάτανος όπου θα απολαύσετε παραδοσιακές πίτες, ντόπια παϊδάκια, μπριζόλες κι άλλα ψητά.

    Όπως Παλιά

    Όπως Παλιά
    Όπως Παλιά

    Σε ένα ιστορικό κτήριο στα Μεσαία Τρίκαλα, χτισμένο το 1935, το εστιατόριο Όπως Παλιά σερβίρει ποιοτική παραδοσιακή κουζίνα με τοπικά προϊόντα. Το μαστιχάτο κοτόπουλο με ρόδι, το μπιφτέκι κόκορα με άγρια χόρτα και τα σουτζουκάκια της Σμύρνης είναι μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα.

    Καταφύγιο Γεύσεων

    travelgo.gr

    Όνομα και πράγμα, το Καταφύγιο Γεύσεων στα Μεσαία Τρίκαλα σερβίρει ωραίες επιλογές σε ντόπια κρεατικά και μαγειρευτά σε έναν ιδιαίτερο χώρο φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο. Δοκιμάστε το οσομπούκο και το κοντοσούβλι αγριογούρουνο.

    Στου Δεκλερή

    travelgo.gr

    Η ιστορία του Δεκλέρη, στα Άνω Τρίκαλα, ξεκινά από το 1938, όταν ο χώρος λειτουργούσε ως κρεοπωλείο. Σήμερα, η παραδοσιακή ταβέρνα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για φαγητό στην περιοχή. Μη χάσετε τα λαχταριστά παϊδάκια, τα γαρδουμπάκια κατσαρόλας και την τσιγαριστή προβατίνα.

    Ορίζοντες

    travelgo.gr

    Στην ταβέρνα Ορίζοντες στα Άνω Τρίκαλα, δεν θα απολαύσετε μόνο καλό παραδοσιακό φαγητό, αλλά και εντυπωσιακή θέα. Στον κατάλογο θα βρείτε καλοφτιαγμένα παραδοσιακά πιάτα που ετοιμάζονται με ποιοτικές πρώτες ύλες. Τα ψητά τους είναι πολύ νόστιμα, ενώ το αγριογούρουνο στιφάδο, το κοκκινιστό μοσχαράκι και ο κόκορας με χυλοπίτες είναι μερικά από τα καλύτερα μαγειρευτά.

    Το Χάνι του Χανιά

    Χάνι του Χανιά
    Χάνι του Χανιά

    Οι σπιτικές, παραδοσιακές γεύσεις συνδυάζονται με ένα ζεστό περιβάλλον στο Χάνι του Χανιά στα Άνω Τρίκαλα. Μια ταβέρνα με καλό φαγητό σε πλούσιες μερίδες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την εξαιρετική μπριζόλα αγριογούρουνου και τη μανιταρόπιτα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider