Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 22.7°C
    Clear

    4 γιορτινές αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 γιορτινές αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα

    Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες εκδρομές έως 2 ώρες μακριά από την Αθήνα. Μαγευτικά ορεινά χωριά και ρομαντικές πόλεις για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής

    Οι περισσότεροι έχουν ήδη σχεδιάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που λειτουργούν με τη λογική της τελευταίας στιγμής και αναζητούν κοντινούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για αποδράσεις εξπρές, ακόμα και για μια γιορτινή μονοήμερη εκδρομή. Το TravelGo σας προτείνει 4 υπέροχους προορισμούς για τα Χριστούγεννα, μια ανάσα από την Αθήνα, που καλύπτουν κάθε γούστο.


    Τρίκαλα Κορινθίας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Τρίκαλα Κορινθίας με τις τρεις γραφικές συνοικίες τους (Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα) και τη μαγευτική φύση τους, είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν έναν πολύ καλά οργανωμένο ορεινό προορισμό, με πολλές επιλογές διαμονής για κάθε βαλάντιο και γούστο. Πυκνά δάση από αγριοκυπάρισσα και μαύρα πεύκα, γαλήνιες λίμνες, πέτρινες πλατείες, ζεστοί ξενώνες και ταβερνάκια που σερβίρουν καλό φαγητό, προσφέρουν το ιδανικό γιορτινό σκηνικό, μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Αν έχετε χρόνο, βάλτε οπωσδήποτε στο πρόγραμμα σας μικρές εκδρομές στη γύρω περιοχή για να δείτε την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Δόξα, αλλά και τη μυθική λίμνη Στυμφαλία.

    Ναύπλιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πανέμορφη παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι ιδανική για χριστουγεννιάτικες βόλτες με αέρα άλλης εποχής. Νεοκλασικά αρχοντικά, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα στενά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια φτιάχνουν ένα σκηνικό που γοητεύει με την ομορφιά και την ιστορικότητά του. Η μέρα σας θα γεμίσει με βόλτες στη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, στον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου με τα αμέτρητα καταστήματα, στην οδό Σταϊκοπούλου με τα πολλά ταβερνάκια, στην παραλιακή περατζάδα της Μπουμπουλίνας, αλλά και στον Ψαρομαχαλά, την πιο παλιά συνοικία της πόλης. Για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, θα πρέπει να ανέβετε τα περιβόητα 999 σκαλοπάτια (στην πραγματικότητα είναι λίγο λιγότερα) μέχρι το Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο. Οι πιο ρομαντικοί θα ενθουσιαστούν με τον περίπατο στο μονοπάτι της Ακροναυπλίας με θέα τα νερά του Αργολικού Κόλπου.

    Αράχωβα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν αναζητάτε έναν προορισμό που συνδυάζει τη μαγεία του βουνού με την κοσμοπολίτικη ζωή και τη γιορτινή ατμόσφαιρα, τότε η επιλογή είναι μία και αυτή δεν είναι άλλη από την Αράχωβα. Σκαρφαλωμένη στη ράχη του Παρνασσού, στα 950 μέτρα υψόμετρο, μια ανάσα από το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, η αρχοντική κωμόπολη της Βοιωτίας είναι αδιαμφισβήτητα η σταθερή αξία του χειμώνα. Η Πλατεία Λάκκα είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης, με καταστήματα και all day στέκια για καφέ, γλυκό και ποτό. Σε απόσταση 10 χλµ. από την Αράχωβα βρίσκεται το Λιβάδι. Το οροπέδιο του Παρνασσού που κάποτε ήταν βοσκότοπος με καλύβες και στάνες έχει μετατραπεί σε μια μικρή σχεδόν πολιτεία µε όμορφα chalets, παραδοσιακές πετρόχτιστες βίλες, ταβέρνες και cafes. Όταν χιονίζει, το τοπίο γίνεται μαγικό.

    Χαλκίδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια ανάσα δρόμος (78 χλμ.) από την Αθήνα, η Χαλκίδα αποτελεί πάντα μια ωραία ιδέα για μια σύντομη εξόρμηση που περιλαμβάνει χαλαρές παραλιακές βόλτες. Μια γιορτινή απόδραση θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη γοητεία αυτής της πόλης που έχει αρκετές κρυμμένες ομορφιές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλους. Η καρδιά της Χαλκίδας χτυπά στην παραλιακή περαντζάδα. Η παραλία που ξεκινάει από την Παλιά Γέφυρα και φτάνει στο εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι, είναι γεμάτη ζωή. Όλοι δίνουν τα ραντεβού τους στον παραλιακό δρόμο για βόλτες, καφέ και ουζάκι. Εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες, αλλά και ωραία μπαράκια για το βράδυ, σας περιμένουν εδώ. Μην παραλείψετε να ανεβείτε μέχρι το Κάστρο του Καράμπαμπα, στον κατάφυτο λόφο πάνω από την πόλη, για να απολαύσετε τη θέα στον Ευβοϊκό.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider