Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 19.2°C
    Clouds

    Πορταριά - Μακρινίτσα: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πορταριά - Μακρινίτσα: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

    Η Πορταριά και η Μακρινίτσα είναι ιδανικοί προορισμοί για αποδράσεις στο Πήλιο όλες τις εποχές. Εδώ συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στα δύο διάσημα χωριά.

    Η Πορταριά και η Μακρινίτσα, τα πρώτα χωριά που συναντά κάποιος ανηφορίζοντας από τον Βόλο, είναι από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου αλλά και ολόκληρης της χώρας. Μεγάλα και γεμάτα επιλογές, με ωραία αρχοντικά, λιθόκτιστες βρύσες, προσεγμένους ξενώνες, παραδοσιακές ταβέρνες και αρκετά καταστήματα, απολαμβάνουν πανέμορφη θέα στον Βόλο και στον Παγασητικό και αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για αποδράσεις όλες τις εποχές. Εδώ συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στα δύο πηλιορείτικα χωριά.

    Πορταριά

    Kritsa Gastronomy

    Kritsa Gastronomy
    Kritsa Gastronomy

    Στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς θα βρείτε το πολύ καλό εστιατόριο Kritsa του ομώνυμου ξενώνα. Τα τραπέζια δίπλα στο τζάκι ή κάτω από τον μεγάλο πλάτανο, γεμίζουν με πιάτα μοναδικής νοστιμιάς που αποθεώνουν την τοπική κουζίνα. Εδώ, χρησιμοποιούν τα πιο αγνά υλικά, ντόπια κρέατα και φρέσκα λαχανικά από κήπους της περιοχής και το αγρόκτημα Καραΐσκου. Δοκιμάστε τις ωραιότατες πίτες με σπιτικό φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, το σπετζοφάι, τα τσιγαριστά χόρτα με αυγά μάτια, το κοκκινιστό πρόβειο κρέας με χωριάτικα ζυμαρικά, τον τραχανά με λουκάνικα και πάπρικα, αλλά και τα χειροποίητα γλυκά στο φινάλε.

    Γευσοκράτορας

    A post shared by Γευσοκράτορας (@gefsokratoras)

    Στο εστιατόριο Γευσοκράτορας, που στεγάζεται σε παραδοσιακό κτήριο του 1900 σε ένα γραφικό καλντερίμι του χωριού, ο ιδιοκτήτης και σεφ Αντώνης Τσολακούδης προτείνει μια δημιουργική κουζίνα, διαφορετική από αυτή που δεσπόζει στην περιοχή. Εδώ θα δοκιμάσετε ιδιαίτερα πιάτα, όπως καραμελωμένα μανιτάρια, παπαρδέλες με τρούφα και σαλιγκάρια γεμιστά με σκορδοβούτυρο και μαϊντανό. Στα συν το φρέσκο ψωμί, η λίστα κρασιών και τα γλυκά. Η διακόσμηση σε ταξιδεύει στο παρελθόν και το τζάκι δίνει ζεστασιά στον χώρο.

    Μακρινίτσα

    Κάρδαμο Οινομαγειρείον

    kardamo
    kardamo

    Το Κάρδαμο είναι ένα από τα πιο γνωστά στέκια για φαγητό στη Μακρινίτσα και βρίσκεται σε προνομιακό σημείο του χωριού με μαγευτική θέα στον Παγασητικό. Το παραδοσιακό σπετζοφάι, ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες και οι γίγαντες είναι μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα του καταλόγου.

    Απόλαυση

    apolausi
    apolausi

    Στην κάτω πλευρά της πλατείας του χωριού, η ταβέρνα Απόλαυση είναι ένας όμορφος χώρος με καλό, παραδοσιακό φαγητό. Δοκιμάστε τις σπιτικές πίτες, το σπετζοφάι, τη φέτα σε φύλλο με σουσάμι και μέλι, το μπουμπάρι και το κατσικάκι στον ξυλόφουρνο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider