Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Fri 21°C
    Clouds

    Σαντορίνη: 5 ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σαντορίνη: 5 ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε

    Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε πέντε από τις καλύτερες ταβέρνες στη Σαντορίνη για να δοκιμάσετε παραδοσιακή τοπική κουζίνα, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

    Το φαγητό στη Σαντορίνη είναι ένας από τους λόγους που θα σας κάνει να επιστρέψετε στο νησί. Τα τοπικά προϊόντα της σαντορινιάς γης δίνουν έξτρα πόντους στη γεύση και του πιο απλού πιάτου. Το άνυδρο ντοματάκι που πρωταγωνιστεί σε πολλά πιάτα (όπως τους διάσημους ντοματοκεφτέδες), η λευκή μελιτζάνα, η φάβα Σαντορίνης και η τοπική κάππαρη, είναι τα σημαντικότερα, ενώ τα σπουδαία σαντορινιά κρασιά συμπληρώνουν τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το νησί. Εμείς σας παρουσιάζουμε 5 ταβέρνες με καλό φαγητό που αξίζει να δοκιμάσετε αν επισκεφθείτε τη Σαντορίνη.


    Σπηλιά του Νικόλα

    travelgo.gr
    Πηγή: Σπηλιά του Νικόλα

    Στη νότια μεριά του Ακρωτηρίου θα βρείτε τη Σπηλιά του Νικόλα, μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες του νησιού (λειτουργεί από το 1967) και μια απαραίτητη στάση για να γευτείτε ολόφρεσκο ψάρι στα κάρβουνα και αυθεντική σαντορινιά κουζίνα δίπλα στη θάλασσα. Το κρέας προέρχεται απευθείας από τη φάρμα της οικογένειας και το ψάρι είναι πάντα της ημέρας. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τον μουσακά «της παλιάς εποχής», φτιαγμένο με φρέσκα σαντορινιά υλικά, το ριζότο φάβας με θαλασσινά και τις θαλασσινές μακαρονάδες. Στα συν η υπέροχη τοποθεσία, ακριβώς πάνω στη θάλασσα κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου.

    Τα Δίχτυα

    travelgo.gr
    Πηγή: Τα Δίχτυα

    Μετά το μπάνιο σας στην παραλία του Περίβολου, πιάστε τραπέζι στα Δίχτυα για να δοκιμάσετε πίτα του ψαρά (μπουρέκι με φρέσκο ψάρι, ρύζι και λαχανικά) και ψάρι στη γάστρα με θαλασσινό νερό και ελαιόλαδο. Στο μενού υπάρχουν επίσης τοπικά πιάτα, όπως σαλάτα Σαντορίνης, πιτάκια Σαντορίνης, μελιτζανόπιτα και φάβα. Ο χώρος, απλός και χαλαρωτικός - μπλε, άσπρο και η θάλασσα να σας προσφέρει μια υπέροχη θέα καθώς γευματίζετε.

    Dimitris Ammoudi Taverna

    dimitris_ammoudi
    dimitris_ammoudi
    Πηγή: Dimitris Ammoudi Taverna

    Για φρέσκο ψάρι πάνω στο κύμα, η ταβέρνα του Δημήτρη στο Αμμούδι αποτελεί σταθερή αξία. Σε μια μοναδική τοποθεσία, δίπλα στις ψαρόβαρκες, θα απολαύσετε ψαροκεφτέδες, ωραία φάβα, σαλάτα με κάππαρη και ντοματάκι και ολόφρεσκα ψάρια.

    Μεταξύ μας

    metaksy_mas
    metaksy_mas
    Πηγή: Μεταξύ μας

    Η ταβέρνα Μεταξύ μας στην Έξω Γωνιά είναι προορισμός από μόνη της. Εκτός από προσεγμένα πιάτα από τη σαντορινιά και την κρητική κουζίνα, προσφέρει και εξαιρετική θέα που φτάνει μέχρι την Ανάφη. Σε έναν χαλαρωτικό χώρο που θυμίζει νησιώτικη αυλή, σερβίρονται αυθεντικές και πρωτότυπες συνταγές φτιαγμένες με μεράκι και φρέσκα υλικά, όπως φάβα και λευκή μελιτζάνα στο φούρνο, φιλέτο με σάλτσα Vinsanto και χοιρινό μπριζολάκι με σάλτσα πορτοκαλιού και οφτή πατάτα.

    Το Ψαράκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Ψαράκι

    Στο Ψαράκι στη Βλυχάδα, στο νότιο άκρο της Σαντορίνης, θα φάτε από ωραία ψημένα και τηγανητά ψάρια μέχρι καρπάτσιο φρέσκου ψαριού. Εξαιρετικά πιάτα είναι το φιλέτο μπακαλιάρου αχνιστό με λευκό κρασί και σάλτσα κάπαρης, αλλά και η γαριδομακαρονάδα. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε οπωσδήποτε το γλυκό αχλάδι βρασμένο σε ασύρτικο. Το μπαλκόνι του μαγαζιού, χτισμένο πάνω από τα βράχια, προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα. Πρόσφατα, η βρετανική εφημερίδα Guardian έβαλε το Ψαράκι στη λίστα με τα 35 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider