Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 19.6°C
    Clouds

    Λευκάδα: 7 ξεχωριστές προτάσεις για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λευκάδα: 7 ξεχωριστές προτάσεις για φαγητό

    Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 7 εστιατόρια και ταβέρνες στη Λευκάδα για αξέχαστα γεύματα.

    Το «στεριανό» νησί του Ιονίου είναι προικισμένο με εντυπωσιακά τοπία και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Η Λευκάδα, όμως, δεν είναι μόνο οι παραλίες της. Είναι και τα ορεινά χωριά που κρατούν τις παραδόσεις, οι γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα της. Τα ψαράκια σαβόρο, ο μπακαλιάρος ξηρός με πατάτες και το σοφιγάδο (μοσχάρι μαγειρεμένο με ξύδι και πετιμέζι που σερβίρεται μαζί με κυδώνια) είναι μερικές από τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Η γαστρονομική εμπειρία στο νησί περιλαμβάνει ακόμα φακές Εγκλουβής, αυγοτάραχο, παραδοσιακή λαδόπιτα, σαλάμι αέρος, αλλά και ντόπιο κρασί. Το Travelgo.gr σας προτείνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε στη Λευκάδα.

    Θυμάρι

    travelgo.gr

    Το εστιατόριο Θυμάρι σερβίρει σύγχρονη ελληνική κουζίνα σε μια όμορφη αυλή ενός παραδοσιακού σπιτιού του 1940 στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας. Ο σεφ Παντελής Παπαλαυρεντίου προσφέρει ένα μείγμα σύγχρονης και παραδοσιακής κουζίνας χρησιμοποιώντας κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες. Η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει πάνω απο 100 ετικέτες απο την Ελλάδα και τον κόσμο.

    Λευκάτας

    travelgo.gr

    Στο χωριό Αθάνι, πηγαίνοντας για τις παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί, αξίζει να κάνετε μια στάση στο εστιατόριο Λευκάτας για νόστιμο σπιτικό φαγητό με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Πίτες, φακές Εγκλουβής, γαύρος μαρινάτος, λευκαδίτικη ριγανάδα, μακαρονάδες θαλασσινών, σαρδέλες στα κάρβουνα, φρέσκα λαχανικά και ποικιλίες κρεατικών και θαλασσινών.

    Τ’ Αλώνι

    travelgo.gr

    Τα Χορτάτα είναι ένα καταπράσινο χωριουδάκι στο κέντρο της δυτικής πλευράς του νησιού. Εκεί θα βρείτε το εστιατόριο Τ’ Αλώνι, το οποίο σερβίρει πεντανόστιμα πιάτα με προϊόντα δικής τους παραγωγής. Αξίζει να δοκιμάστε τις χειροποίητες πίτες και τον κόκορα παστιτσάδα.

    Τα Κανιόρια

    travelgo.gr

    Τα Κανιόρια είναι μια ταβέρνα στο χωριό Λυγιά, δίπλα στη θάλασσα. Η τοπική κουζίνα πρωταγωνιστεί στο μενού, το οποίο βασίζεται κυρίως στα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά. Ξεχωρίζουν οι παραδοσιακές λευκαδίτικες συνταγές όπως μπουρδέτο και σαβόρο.

    Μηνάς

    travelgo.gr

    Στη Νικιάνα, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό 5 χλμ. έξω από τη Λευκάδα, βρίσκεται η οικογενειακή ταβέρνα του Μηνά. Εδώ θα έρθετε για φρέσκο και νοστιμότατο ψάρι με θέα τη θάλασσα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το λιγκουίνι με κωλοχτύπα.

    Ράχη

    travelgo.gr

    Στα νοτιοδυτικά της Λευκάδας, σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται η Εξάνθεια, ένα παραδοσιακό χωριό στην ενδοχώρα του νησιού. Εκεί, το εστιατόριο Ράχη αποτελεί must στάση για φαγητό σε μια καταπληκτική βεράντα με απίστευτη θέα στο Ιόνιο. Για κοκτέιλ, στον ίδιο χώρο υπάρχει το μπαρ Fly Me.

    Amente

    travelgo.gr

    Σε έναν καταπράσινο λόφο του παραδοσιακού χωριού Δρυμώνας, με μαγευτική θέα στις δυτικές ακτές της Λευκάδας και στο βαθύ μπλε του Ιονίου, δεσπόζει το Amente Restaurant & Cocktail Bar, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 2020. Φημισμένα τοπικά προϊόντα της Λευκάδας, καθώς και επιλεγμένα ονομαστά ελληνικά προϊόντα συνδυάζονται με ποιοτικά υλικά και μαγειρεύονται με σύγχρονες γαστρονομικές τεχνικές. Συχνά διοργανώνονται βραδιές με live μουσική.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider