Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκόπελος
    Fri 12.9°C
    Clouds

    Σκόπελος: 5 επιλογές για καλό φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σκόπελος: 5 επιλογές για καλό φαγητό

    Το Travelgo.gr σας προτείνει 5 εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στη Σκόπελο.

    Η Σκόπελος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων και ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας, μπορεί να σας προσφέρει τις πιο χαλαρωτικές διακοπές, γεμάτες με εκπληκτικά τοπία, γαλαζοπράσινα νερά αλλά και μοναδικές γεύσεις. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 5 εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί.

    Αγνάντι

    travelgo.gr

    Σε μια μοναδική τοποθεσία στον παραδοσιακό οικισμό της Γλώσσας, το Αγνάντι θα σας κερδίσει τόσο με τα προσεγμένα πιάτα του, βασισμένα σε παλιές οικογενειακές συνταγές, που μαγειρεύονται με αγάπη για πολλές δεκαετίες, όσο και με την υπέροχη θέα του στο Αιγαίο. Το μυλοκόπι στη λαδόκολλα, το λαχματζούν τόνου, το κοκκινιστό μοσχαράκι με σπιτικές χυλοπίτες και το χοιρινό με πιπεριές, μυρωδικά και ντόπια σκοπελίτικα δαμάσκηνα, είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα του. Αφήστε χώρο για τα λαχταριστά γλυκά, όπως την μπουγάτσα και την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα με σπιτικό παγωτό αρμπαρόριζα και λεβάντα.

    Κοράλι

    Korali Skopelos
    Korali Skopelos

    Στον πανέμορφο Αγνώντα, σε μια προνομιακή τοποθεσία ακριβώς πάνω στο κύμα, η ψαροταβέρνα Κοράλι σερβίρει φρέσκο ψάρι, άφθονους θαλασσινούς μεζέδες και διάφορα μαγειρευτά. Δοκιμάστε το πιάτο του ψαρά, το ροφό στιφάδο και την αστακομακαρονάδα.

    Παύλος

    Pavlos Skopelos
    Pavlos Skopelos

    Στο γραφικό λιμανάκι του Αγνώντα, η ψαροταβέρνα Παύλος αποτελεί κλασική αξία για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Η σπεσιαλιτέ της ταβέρνας είναι η σκορπίνα, είτε σούπα είτε ψητή. Αξίζει να δοκιμάσετε γούνα λιαστή αλλά και χταπόδι λιαστό. Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν η κλασική αστακομακαρονάδα και η μακαρονάδα θαλασσινών.

    Anna's Restaurant

    travelgo.gr

    Σε έναν θαυμάσιο κήπο, στην παλιά χώρα της Σκοπέλου, το Anna's Restaurant σερβίρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με στοιχεία πολίτικης και αρμένικης, που προέρχονται από τις καταβολές της ιδιοκτήτριας.

    Περιβόλι

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Perivoli Restaurant Skopelos (@perivoli_restaurant)

    Στη Χώρα της Σκοπέλου, σε ένα όμορφο καλντερίμι, θα βρείτε το Περιβόλι - ένα εστιατόριο... όνομα και πράγμα αφού βρίσκεται σε έναν ολάνθιστο, καταπράσινο και ευωδιαστό κήπο. Εδώ θα απολαύσετε μεσογειακή κουζίνα σε ένα απόλυτα χαλαρωτικό και ρομαντικό περιβάλλον. Ο σεφ, για τα πιάτα του, χρησιμοποιεί λαχανικά και μυρωδικά από τον κήπο του εστιατορίου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider