Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Άνδρος
    Thu 15.9°C
    Clear

    Άνδρος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Άνδρος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό

    Παραδοσιακές ταβέρνες για αυθεντικές γεύσεις αλλά και εστιατόρια που σερβίρουν δημιουργική κουζίνα με τοπικές πρώτες ύλες

    Θέλετε να απολαύσετε παραλίες με καθαρά νερά, πεζοπορίες στη φύση, βόλτες σε μια αρχοντική Χώρα και σε γραφικά χωριά αλλά και καλό φαγητό; Η λύση βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας, σε ένα νησί που διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα των Κυκλάδων. Στην Άνδρο σας περιμένουν αμέτρητες εκπλήξεις και κρυμμένοι θησαυροί.

    Ανάμεσα στις εκπλήξεις που σας επιφυλάσσει το βορειότερο νησί των Κυκλάδων είναι και οι γεύσεις του. Εδώ συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε για να δοκιμάσετε πιάτα από την τοπική κουζίνα αλλά και πιο δημιουργικές γεύσεις.

    Ενδοχώρα

    travelgo.gr

    Στον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας της Άνδρου, η Ενδοχώρα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως μια ποιοτική επιλογή για φαγητό. Στο μικρό μενού θα βρείτε πληθωρικές σαλάτες και καλοφτιαγμένα πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με τοπικά υλικά. Η ζουμερή ταλιάτα και η βουνίσια μακαρονάδα με τοπικά προϊόντα είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές. Φρονίστε να κάνετε κράτηση πριν πάτε.

    OTI KALO

    travelgo.gr

    Στο Μπατσί αξίζει να φάτε στο OTI KALO, ένα μικρό εστιατόριο που προσφέρει υπέροχη θέα στον γραφικό κόλπο και νόστιμα πιάτα από την ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το μοσχαράκι στάμνας και την τοπική ομελέτα φρουτάλια (ή φουρτάλια) με χοιρινά λουκάνικα και πατάτες.

    Mastello

    Mastello Andros
    Mastello Andros

    Λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι στο Μπατσί, το Mastello φημίζεται για τη σύγχρονη θαλασσινή κουζίνα του, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ντόπια προϊόντα. Οι δημιουργικές συνταγές και οι πρωτότυποι συνδυασμοί γεύσεων θα σας εκπλήξουν.

    Το Μπαλκόνι του Αιγαίου

    travelgo.gr

    Για νόστιμα, μαμαδίστικα πιάτα με απεριόριστη θέα στο πέλαγος, να πάτε στο Μπαλκόνι του Αιγαίου στο Απρόβατο. Κόκορας κρασάτος με σπιτικά ζυμαρικά, ψητό γουρουνόπουλο, φαγητά της ώρας με φρέσκιες πατάτες - όλα είναι πεντανόστιμα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την ανδριώτικη φουρτάλια. Κάντε εγκαίρως την κράτησή σας και ελάτε να απολαύσετε τη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

    Κόσσης

    Η top διεύθυνση του νησιού για φανατικούς κρεατοφάγους. Στην ταβέρνα - φάρμα του Κόσση στον Άνω Φελλό, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Γαύριο, θα απολαύσετε τέλεια παϊδάκια, κατσικάκι στη λαδόκολλα και συκώτι. Για το φινάλε υπάρχει υπέροχο γιαούρτι με σπιτικό γλυκό του κουταλιού.

    Του Ζοζέφ

    Stou Zozef
    Stou Zozef

    Στην καταπράσινη αυλή του Ζοζέφ, στον Πιτροφό, θα γευτείτε παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και επιλεγμένα τοπικά προϊόντα από την κυρία Κατερίνα. Προσθέστε στην παραγελλία σας τις σπανακοτυρόπιτες με κοπανιστή Άνδρου και χειροποίητο φύλλο.

    Sea Satin Nino

    travelgo.gr

    Στον όρμο Κορθίου, στα νοτιοανατολικά του νησιού, μια ανάσα από τη θάλασσα, θα βρείτε το Sea Satin Nino, ένα υπέροχο restaurant-bar που σερβίρει ελληνική δημιουργική κουζίνα. Τα ξεχωριστά πιάτα του Δημήτρη Γιγίνη συνδυάζουν την παράδοση με το σήμερα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ποιοτικά, τοπικά υλικά.

    Το Στέκι του Ανδρέα

    travelgo.gr

    Στην παραλία Φελλού μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο με καλό φαγητό στο Στέκι του Ανδρέα, το οποίο σερβίρει νόστιμα παραδοσιακά πιάτα σε μια δροσερή αυλή με μουριές. Δοκιμάστε κολοκυθοκεφτέδες, σπιτικές πίτες, φρουτάλια, μπιφτέκι και αρνί στη λαδόκολλα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider