Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Χαλκίδα
    Mon 17.5°C
    Clouds

    Χαλκίδα: 10 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να επισκεφθείτε

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Χαλκίδα: 10 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να επισκεφθείτε

    Από την πόλη της Χαλκίδας μέχρι τη Νέα Αρτάκη και τη Νέα Λάμψακο, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε δέκα τοπ στέκια για θαλασσινά

    Μια ανάσα δρόμος είναι η Χαλκίδα από την Αθήνα και προσφέρεται για μίνι απόδρασεις, χειμώνα - καλοκαίρι. Το κλασικό πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες στην παραλιακή περατζάδα και στον λόφο Καράμπαμπα με το ομώνυμο κάστρο, αλλά και εξορμήσεις στη Νέα Λάμψακο και τη Νέα Αρτάκη που φημίζονται για τα θαλασσινά τους. Ακολουθούν ουζάκι, εκλεκτοί μεζέδες που μυρίζουν θάλασσα και πιάτα που «σπαρταράνε», ιδανικά σε ένα τραπέζι δίπλα στο κύμα. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα ουζερί και μεζεδοπωλεία στη Χαλκίδα και τα πέριξ.

    Στην πόλη της Χαλκίδας

    Τσαφ

    Ένα εμβληματικό στέκι για θαλασσινές γεύσεις στο κέντρο της Χαλκίδας. Το Τσαφ στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο του 1910 και προσφέρει εξαιρετική κουζίνα με θαλασσινά: φρέσκα όστρακα, καραβίδες, γαρίδες, καλαμαράκια, χταπόδι, ψαρομεζέδες και φρέσκα ψάρια εποχής. Στα συν η μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα και ούζα.

    Απάνεμο

    travelgo.gr
    Πηγή: Απάνεμο

    Το Απάνεμο είναι ένα ουζερί που πρέπει να επισκεφτείς, αν βρεθείς στην Χαλκίδα. Πολλές επιλογές σε γευστικούς ψαρομεζέδες, φρέσκα θαλασσινά και ψάρια σερβίρονται παρέα με μια μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα και ούζα σε μια υπέροχη, χαλαρωτική τοποθεσία ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.

    Εύριπος

    Ουζερί Εύριπος
    Ουζερί Εύριπος
    Πηγή: Εύριπος

    Κλασική ψαροταβέρνα με πιστούς πελάτες, ο Εύριπος ξεχωρίζει για τις φρέσκες πρώτες ύλες και τις επιλογές ντόπιων προϊόντων. Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία με θέα την παλιά γέφυρα του Ευρίπου και τα «τρελά νερά» της Χαλκίδας.

    Θαλάμι

    travelgo.gr
    Πηγή: Θαλάμι

    Από τους πιο δυνατούς παίκτες στην κατηγορία «ουζερί στη Χαλκίδα», το Θαλάμι σερβίρει λαχταριστά θαλασσινά πιάτα και ψάρια Ευβοϊκού σε μια ωραία τοποθεσία μέσα στην πόλη, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.

    Έξω από την πόλη

    Το Κουτούκι του Περικλή

    Το Κουτούκι του Περικλή
    Το Κουτούκι του Περικλή
    Πηγή: Το Κουτούκι του Περικλή

    Το πιο παλιό μαγαζί στην παραλία Νέα Λαμψάκου είναι το Κουτούκι του Περικλή, το οποίο ξεκίνησε να σερβίρει ούζο και θαλασσινά το 1955. Η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα με φρέσκο ψάρι και νόστιμα θαλασσινά που μυρίζουν ακόμη ιώδιο.

    Καπετάνιος

    Ουζερί Καπετάνιος
    Ουζερί Καπετάνιος
    Πηγή: Καπετάνιος

    Από το 1967 μέχρι σήμερα, το ουζερί-ψαροταβέρνα Καπετάνιος προσφέρει ολόφρεσκες θαλασσινές νοστιμιές στην παραλία της Λαμψάκου. Η ποικιλία ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό – από τα 15 είδη οστράκων μέχρι μακαρονάδες με γαρίδες, αχινούς, καραβίδες και από τσιπούρες και φαγκριά μέχρι γαύρο, σαρδέλα και μαρίδα.

    Ανεμόμυλος-Ακρογιάλι

    travelgo.gr
    Πηγή: Ανεμόμυλος-Ακρογιάλι

    Ένας όμορφος χώρος στη Νέα Λάμψακο, που παίρνει το όνομά του από τον διακοσμητικό ανεμόμυλο στην είσοδό του. Αξίζει να δοκιμάσετε το τυροπιτάρι, το ψητό χταπόδι, την καβουροσαλάτα και το τηγανητό καλαμάρι. Θα τα απολαύσετε δίπλα στο τζάκι το χειμώνα και με θέα στη θάλασσα.

    Ουζερί ο Νικόλας

    Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πεντανόστιμο τυροπιτάρι και μακαρονάδα του ψαρά είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να απολαύσετε στο Ουζερί Νικόλας στη Νέα Αρτάκη. Για το χειμώνα διαθέτει έναν απλό, αλλά παρεΐστικο εσωτερικό χώρο, ενώ το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.

    Δέκα Βήματα στην Άμμο

    travelgo.gr
    Πηγή: Δέκα βήματα στην άμμο

    Στη Νέα Αρτάκη θα βρείτε επίσης το ουζερί Δέκα βήματα στην άμμο που σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες και μεγάλη ποικιλία σε οστρακοειδή σε ένα μπαλκόνι ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Δοκιμάστε το ψητό θράψαλο και το κριθαρότο με γαρίδες.

    Το Ψαράκι

    Το Ψαράκι
    Το Ψαράκι
    Πηγή: Το Ψαράκι

    Το Ψαράκι είναι μια νέα ψαροταβέρνα-ουζερί με μινιμαλίστικη διάθεση που θα συναντήσετε στην παραλία της Αρτάκης. Μη χάσετε την ομώνυμη σαλάτα «Ψαράκι» που βασίζεται στο ντάκο θαλασσινών, αλλά και το κριθαρότο θαλασσινών που λιώνει στο στόμα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider