Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.4°C
    Clear

    Ζυρίχη: Η πιο «έξυπνη» πόλη στον κόσμο είναι ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ζυρίχη: Η πιο «έξυπνη» πόλη στον κόσμο είναι ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις

    Η Ζυρίχη αναδείχθηκε για ακόμη μια χρονιά ως η πιο «έξυπνη πόλη του κόσμου». Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας είναι ένας προορισμός με πολλά πρόσωπα που αξίζει να ανακαλύψετε.

    Ο δείκτης IMD Smart City Index αποκάλυψε πρόσφατα τις πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου για το 2024, με τη Ζυρίχη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Τι σημαίνει όμως «έξυπνη» πόλη;

    Ο δείκτης IMD Smart City Index αξιολογεί «τις αντιλήψεις των κατοίκων για θέματα που σχετίζονται με τις δομές και την τεχνολογία που έχουν στη διάθεσή τους στην πόλη τους», ενώ με τον όρο «δομές» αναφέρονται στις υποδομές και την τεχνολογία. Στη συνέχεια, οι 142 πόλεις αξιολογήθηκαν ως προς την υγεία και την ασφάλεια, την κινητικότητα, τις δραστηριότητες, τις ευκαιρίες και τη διακυβέρνηση.

    Η Ζυρίχη σημειώσε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες, την υγεία, την εκπαίδευση και τη δημόσια ασφάλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Όσλο ήρθε στη δεύτερη θέση, επίσης για τέταρτη φορά, συγκεντρώνοντας ιδιαίτερα καλή βαθμολογία για την ελάχιστη κυκλοφοριακή συμφόρηση και τους χώρους πρασίνου. Η αυστραλιανή πρωτεύουσα Καμπέρα, η Γενεύη και η Σιγκαπούρη συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

    Ζυρίχη: Μια πόλη με πολλά πρόσωπα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σχολιάζοντας την πρωτιά της ελβετικής πόλης, το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure αναφέρει πως η Ζυρίχη δεν είναι μόνο ένα παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας, αλλά και μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. Περιτριγυρισμένη από ένα εκπληκτικό πανόραμα βουνών, υπέροχων λιμνών και γαλήνιων ποταμών, η Ζυρίχη διαθέτει άφθονα φυσικά, ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και κρύβει πολλές εκπλήξεις για όλους τους ταξιδιώτες.

    Στην καρδιά της Ζυρίχης βρίσκεται η παλιά πόλη, το Altstadt, με τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα φιλόξενα μπαρ, τις πολυτελείς μπουτίκ και τους μεσαιωνικούς καθεδρικούς ναούς. Η πόλη διαθέτει περισσότερα από 70 πάρκα και κήπους, καθώς και 150 μουσεία και γκαλερί, όπως το περίφημο Kunsthaus Zürich και το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο.

    A post shared by Kunsthaus Zürich (@kunsthauszuerich)

    Για να εκτιμήσετε πραγματικά το μεγαλείο της πόλης, κάντε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Limmat ή μια κρουαζιέρα στη λίμνη της Ζυρίχης. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στο βουνό Uetliberg για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στην πόλη.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι λάτρεις του φαγητού θα ανακαλύψουν μια ζωντανή γαστρονομική σκηνή, η οποία περιλαμβάνει παραδοσιακά καφέ και περισσότερα από δώδεκα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Αξίζει να δοκιμάσετε ελβετική σοκολάτα στο Lindt Home of Chocolate ή ένα λαχταριστό φοντί στο εστιατόριο Swiss Chuchi στο Hotel Adler.

    A post shared by The Dolder Grand (@thedoldergrand)

    Μια σειρά από πολυτελή ξενοδοχεία κοσμούν τη Ζυρίχη, από το Mandarin Oriental Savoy που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο στη διάσημη Paradeplatz, μέχρι το The Dolder Grand, ένα μαγευτικό ξενοδοχείο-κάστρο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου Adlisberg και διακοσμημένο με περισσότερα από 100 έργα τέχνης.

    Με πληροφορίες από το Travel + Leisure

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider