Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 27.8°C
    Clouds

    Πώς είναι η ζωή στην πιο κρύα πόλη του πλανήτη

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πώς είναι η ζωή στην πιο κρύα πόλη του πλανήτη

    Αυτοί που επιλέγουν να περάσουν έναν χειμώνα στο Γιακούτσκ της Σιβηρίας πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πολύ δύσκολες συνθήκες. Η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει πολύ συχνά τους -55 βαθμούς Κελσίου.

    Ο περσινός χειμώνας ήταν ακόμα πιο κρύος για το πιο ψυχρό μέρος του πλανήτη, το περίφημο Γιακούτσκ που βρίσκεται στην ανατολική Σιβηρία. Η θερμοκρασία έφτασε τους -62.7°C, σπάζοντας ένα ρεκόρ δεκαετιών σε μία ούτως ή άλλως απίστευτα ψυχρή πόλη. Τόσο που οι κάτοικοί του δεν θα εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από αυτό το ρεκόρ.

    Ο μέσος όρος θερμοκρασίας στην πόλη είναι οι −8.0 °C, ενώ συγκεκριμένα για το χειμώνα, οι θερμοκρασίες είναι δεδομένα κάτω από τους −20 °C. Η υψηλότερη θερμοκρασία είναι που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά τον μήνα Ιανουάριο ήταν οι -11 °C.

    «Πολλές φορές τα χνώτα των ανθρώπων γίνονται χιονόμπαλες, τα ψάρια που πιάνουν είναι πιο σκληρά από σίδερο, τα λάστιχα των αυτοκινήτων καταστρέφονται πολύ γρήγορα και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταφούν εδώ γιατί απλά τα σώματά τους παραμένουν άθικτα», λέει ένας άνθρωπος που μένει εκεί.

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider