Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.1°C
    Clear

    Ροβανιέμι: Η άγνωστη και σκοτεινή ιστορία του χωριού του Αη Βασίλη

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ροβανιέμι: Η άγνωστη και σκοτεινή ιστορία του χωριού του Αη Βασίλη

    Οι αρχαίοι μύθοι, η εφιαλτική εποχή και η τουριστική αξιοποίηση του Ροβανιέμι της Λαπωνίας. Πώς έγινε το χωριό του Αη Βασίλη και πόσο κοστίζει ένα ταξίδι εκεί;

    To χωριό του Άγιου Βασίλη, στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας, είναι το όνειρο κάθε μικρού παιδιού, ή και κάθε παιδιού που αγαπάει τα Χριστούγεννα και τους μύθους που τα συνοδεύουν. Η ιστορία της συγκεκριμένης τοποθεσίας και οι «συνδέσεις» της με το θαύμα των Χριστουγέννων, δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις.

    Στο πέρασμα των αιώνων, έχουν καταγραφεί στην ιστορία της Λαπωνίας μυθικές ιστορίες για φιγούρες που παραπέμπουν στον Άγιο Βασίλη. Οι περισσότερες περιγράφουν φυσιογνωμίες που παραπέμπουν στον θεό της Νορδικής μυθολογίας Όντιν, ή και στη Yule Goat, μια κατσίκα, η οποία σύμφωνα με τα κείμενα για τον σκανδιναβικό θεό Θορ, ήταν μια από τις δύο που έσερναν το άρμα του στον ουρανό.

    Η Yule Goat ήταν η καλύτερη όλων, καθώς παρέδιδε τα χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά. Επιπλέον, υπήρχαν και τα tonttu, μικροσκοπικές ανθρωπόμορφες φιγούρες που παραπέμπουν σε αυτό που σήμερα αναφέρουμε ως «ξωτικά του Άγιου Βασίλη».

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider