Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 19.6°C
    Clear

    Μπριζ: Μία από τις πιο φωτογενείς πόλεις της Ευρώπης

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μπριζ: Μία από τις πιο φωτογενείς πόλεις της Ευρώπης

    Ένας μικρός ταξιδιωτικός οδηγός για την Μπριζ, την παραμυθένια βελγική πόλη που είναι γνωστή και ως «Βενετία του Βορρά».

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από παραμύθι. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με ρομαντικά κανάλια, γραφικές γέφυρες, μεσαιωνικά κτήρια και μυρωδιές από σοκολάτα και λαχταριστές βάφλες στους δρόμους, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας ταξιδέψει στον χρόνο και θα σας μαγέψει.

    Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκεφθούν την Μπριζ σε μια ημερήσια εκδρομή από τις Βρυξέλλες (το ταξίδι με τρένο διαρκεί λιγότερο από μία ώρα). Ωστόσο, αξίζει σίγουρα να της αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο, για να απολαύσετε στο μέγιστο την ομορφιά της.

    Τα κορυφαία αξιοθέατα της Μπριζ

    Κανάλια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Μπριζ αποκαλείται και «Βενετία του Βορρά» λόγω των ρομαντικών καναλιών της. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την πόλη από μια βόλτα σε αυτά. Η βαρκάδα στα κανάλια είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια και ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε αυτή την παραμυθένια πόλη από άλλη οπτική γωνία. Οι περιηγήσεις διαρκούν περίπου μισή ώρα και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθατε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία της Μπριζ.

    Πλατεία Κεντρικής Αγοράς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ιστορική πλατεία της κεντρικής αγοράς (Markt) είναι η καρδιά της Μπριζ. Μια στάση εδώ είναι must για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των κτηρίων και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα και την ενέργεια της πόλης. Στην πλατεία υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια και πραγματοποιούνται πολλές από τις εκδηλώσεις της πόλης.

    Καμπαναριό Belfort

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένο τον 13ο αιώνα, το πανύψηλο μεσαιωνικό καμπαναριό στη Markt είναι το σύμβολο της Μπριζ. Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν τα 366 σκαλιά μέχρι την κορυφή για να απολαύσουν μια υπέροχη θέα στην πόλη και τα αξιοθέατά της.

    Πλατεία Burg

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μετά την Grote Markt (πλατεία Αγοράς), η πιο διάσημη πλατεία της Μπριζ είναι η Burg. Εκεί θα δείτε μερικά από τα ιστορικά κτήρια - ορόσημα της πόλης, όπως το γοτθικού στυλ Δημαρχείο του 14ου αιώνα και τη Βασιλική του Ιερού Αίματος (Heilig-Bloedbasiliek). Στη συγκεκριμένη βασιλική υπάρχει το λείψανο του Ιερού Αίματος που ήρθε στην πόλη μετά τη Δεύτερη Σταυροφορία από τον Τιερί της Αλσατίας και περιφέρεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης. Απαραίτητη η στάση σε κάποιο από τα κοντινά εργαστήρια σοκολάτας για χειροποίητες τρούφες και σοκολατάκια.

    Groeningemuseum

    Το Groeningemuseum​ φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης έξι αιώνων από Φλαμανδούς και Βέλγους ζωγράφους. Αξίζει να τη δείτε, επιλέγοντας την ηχητική περιήγηση.

    Λίμνη της Αγάπης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Λίμνη της Αγάπης, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Minnewaterpark στο νότιο τμήμα της πόλης, είναι ένα χαλαρωτικό μέρος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Το χειμώνα υπάρχει παγοδρόμιο, ενώ το καλοκαίρι διοργανώνονται υπαίθριες συναυλίες και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    Με τα παιδιά

    Το Choco-Story Chocolate Museum σάς περιμένει για να ανακαλύψετε μαζί με τα παιδιά σας τον συναρπαστικό κόσμο της σοκολάτας. Μια επίσκεψη αξίζει και το πρωτότυπο Frietmuseum που είναι αφιερωμένο στις βελγικές τηγανητές πατάτες.

    Στάσεις για φαγητό, γλυκό και μπύρα

    bruges
    bruges
    Πηγή: Shutterstock
    • Το De Stove είναι ένα μικρό εστιατόριο στην καρδιά της πόλης, με νόστιμο φαγητό και ζεστή ατμόσφαιρα.
    • Το One Restaurant σερβίρει τοπικά πιάτα, καθώς και κοκτέιλ, κρασιά και μια καλή επιλογή από βελγικές μπύρες, σε ένα ωραίο περιβάλλον.
    • Στο De Twijfelaar θα δοκιμάσετε δημιουργικά πιάτα που παρασκευάζονται με φρέσκα εποχιακά υλικά.
    • Μια στάση στα Chez Albert, Fred’s και House of Waffles θα ικανοποιήσει απόλυτα τη λαχτάρα σας για γλυκό. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μερίδα φρεσκοφτιαγμένες χρυσαφένιες βάφλες με σοκολάτα και φράουλες;
    • Οι λάτρεις της μπύρας δεν πρέπει να παραλείψουν μια επίσκεψη στη ζυθοποιία De Halve Maan. Μετά την ξενάγηση, περάστε από το καφέ-μπαρ για να απολαύσετε την μπύρα σας.
    • Αν λατρεύετε τη σοκολάτα, τα Chocolate Dumon, Pralinette και The Chocolate Line είναι οι διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζετε.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider