Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 16.2°C
    Clear

    Ιρλανδία: Εντυπωσιακές παραλίες που θυμίζουν τροπικούς παραδείσους

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ιρλανδία: Εντυπωσιακές παραλίες που θυμίζουν τροπικούς παραδείσους

    Η Ιρλανδία διαθέτει μία εντυπωσιακή ακτογραμμή με παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, με κρυστάλλινα νερά και κατάλευκη άμμο που παραπέμπουν σε...Καραϊβική.

    Η ακτογραμμή της Ιρλανδίας είναι φημισμένη για τα εντυπωσιακά της τοπία, που περιλαμβάνουν βραχώδεις ακτές, νησιά και εντυπωσιακές παραλίες, όπως την παραλία Glanbeg ή όπως είναι γνωστή, O'Carroll's Cove.

    Η πανέμορφη αμμώδης παραλία που βρίσκεται στο Ring of Kerry, αποτελεί ένα ιδανικό σημείο για να χαλαρώσει ο επισκέπτης και να απολαύσει τον καλοκαιρινό ήλιο. Όπως αναφέρει η ιρλανδική Sun, η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες χάρη στην κάτασπρη άμμο της και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της.

    travelgo.gr
    Η παραλία O'Carroll's Cove (πηγή: Shutterstock)

    Ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει στο ομώνυμο beach bar που λειτουργεί στο σημείο ενώ η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστή επιπλέον για τα ρεύματά της και τα πολλά είδη θαλάσσιων ζώων, όπως δελφίνια και φώκιες. Επιπλέον προσφέρει μοναδική θέα στον κόλπο της χερσονήσου Beara στο Cork.

    Ένας «τροπικός παράδεισος»

    travelgo.gr
    Η παραλία Glassilaun (πηγή: Shutterstock)

    Μία ακόμα εντυπωσιακή παραλία, είναι η Glassilaun που βρίσκεται στην ακτή της Connemara και έχει ψηφιστεί ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Βρίσκεται μεταξύ του Renvyle και του κόλπου Killary και χάρη στην κατάλευκη άμμο της, κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται ότι βρίσκονται στην Καραΐβική. Τα νερά της παραλίας είναι κρυστάλλινα, με χρώματα που κόβουν την ανάσα, ιδανική για όσους επιθυμούν μία χαλαρωτική βουτιά στη θάλασσα.

    Το βλέμμα ταξιδεύει και στα πολυάριθμα μικροσκοπικά νησάκια που ξεπηδούν από το νερό ενώ επίσης η παραλία Glassilaun είναι ιδανική για να απολαύσει κάποιος το τοπίο τις απογευματινές ώρες χάρη στα παιχνίδια που κάνει το φως του ήλιου γύρω από τα βουνά που περιτριγυρίζουν την παραλία. Για το λόγο αυτό, η παραλία έχει χαρακτηριστεί και ως «τροπικός παράδεισος» και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider