Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 16.9°C
    Clouds

    Εξερευνώντας τα μαγευτικά νησιά της Κροατίας

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Εξερευνώντας τα μαγευτικά νησιά της Κροατίας

    Ήλιος, θάλασσα, μεσαιωνικές πόλεις και μαγευτικά τοπία στις Δαλματικές Ακτές. Ανακαλύψτε τα ομορφότερα νησιά της Κροατίας.

    Τα νησιά της Κροατίας στην Αδριατική θάλασσα έχουν κάτι για όλους: για αυτούς που αναζητούν κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, για τους φυσιολάτρες που λατρεύουν τις περιηγήσεις σε μαγευτικά τοπία, για τους οινόφιλους και τους λάτρεις του καλού φαγητού, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να περάσουν ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε πέντε νησιά - στολίδια των Δαλματικών ακτών που αξίζει να ανακαλύψετε.

    Χβαρ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα απάνεμο λιμάνι γεμάτο με γιοτ και μια τεράστια πλακόστρωτη πλατεία με έναν μπαρόκ καθεδρικό ναό στο κέντρο της, σας υποδέχονται στο Χβαρ, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Κροατίας στα βόρεια του περίφημου Ντουμπρόβνικ και το πιο δημοφιλές νησί της χώρας για νυχτερινή και κοσμική ζωή. Κάντε μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο με τους φοίνικες μέχρι το κάστρο στην κορυφή του λόφου και, στη συνέχεια, περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια, που είναι γεμάτα με ρουστίκ κομψά εστιατόρια που σερβίρουν θαλασσινά, κοκτέιλ μπαρ και μπουτίκ με χειροποίητα κοσμήματα και επώνυμα ρούχα. Μην μείνετε όμως μόνο στην πόλη. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε το εσωτερικό του νησιού με τα γοητευτικά χωριά και τα χωράφια λεβάντας. Αξίζει να κανονίσετε και μια ημερήσια εκδρομή στα γειτονικά νησάκια Pakleni.

    Βις

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το πιο απομακρυσμένο νησί από την ηπειρωτική χώρα της Κροατίας είναι λιγότερο τουριστικό από τα «αδερφάκια» του. Η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα και οι γαλαζοπράσινες βραχώδεις παραλίες δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Σήμα κατατεθέν και οι αμπελώνες, καθώς η περιοχή παράγει μερικά από τα πιο δημοφιλή κρασιά της Κροατίας. Βουτήξτε στις παραλίες Lucica και Srebrna, απολαύστε φρέσκα θαλασσινά στη γραφική Komiža και επισκεφθείτε την περίφημη μπλε σπηλιά του γειτονικού νησιού Biševo.

    Κόρτσουλα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το γραφικό λιμάνι, η πολύ καλά διατηρημένη Παλιά Πόλη, τα μικρά σοκάκια, τα περίτεχνα αρχοντικά, τα πέτρινα τείχη και οι πύργοι συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι. Το νησί είναι χτισμένο σε μια μικρή χερσόνησο και χρονολογείται από τον 15ο ως τον 18ο αιώνα. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, το σπίτι του Μάρκο Πόλο (φημολογείται ότι το νησί είναι η γενέτειρα του σπουδαίου εξερευνητή) και το μουσείο της πόλης το οποίο στεγάζεται σε ένα παλάτι.

    Μπρατς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι γνωστό ως το «νησί της λευκής πέτρας» και απέχει μόλις μία ώρα με πλοίο από το Σπλιτ. Η ομορφιά αυτού του μέρους απογειώνεται με το αναστηλωμένο πετρόχτιστο μοναστήρι της Blaca, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Κροατίας, που προστατεύεται από την Unesco. Η εντυπωσιακή παραλία Zlatni Rat (Χρυσό Κέρατο), μια γλώσσα στεριάς που καταλήγει στη θάλασσα, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Πίσω από την πόλη Bol υψώνεται το Vidova Gora (780 μέτρα), το υψηλότερο σημείο στα νησιά της Κροατίας - ανεβείτε στην κορυφή για να απολαύσετε μια εκπληκτική θέα.

    Λόπουντ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και απέχει κάτι λιγότερο από μια ώρα με το φέρι από το Ντουμπρόβνικ, το νησάκι Λόπουντ με τους περίπου 200 κατοίκους είναι σχετικά άγνωστο στους περισσότερους τουρίστες. Εδώ θα συναντήσετε ένα και μοναδικό χωριό, καταπράσινους λόφους γεμάτους μονοπάτια, παραλίες με λευκή άμμο, εκκλησίες του 15ου και 16ου αιώνα και τα ερείπια ενός φρουρίου. Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται και τα μονοπάτια σε οδηγούν σε μοναδικές δημιουργίες της φύσης. Με λίγα λόγια, είναι το απόλυτο μέρος για όσους θέλουν να ξεφύγουν από όλα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider