Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 23.8°C
    Clouds

    Πρώτη φορά στο Άμστερνταμ: Ένας μίνι οδηγός

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πρώτη φορά στο Άμστερνταμ: Ένας μίνι οδηγός

    Αν βρεθείς στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε τα παρακάτω πράγματα (για να περάσεις αξέχαστα).

    Από την Κλέλια Φατούρου

    Η πόλη των ποδηλάτων, της τουλίπας, των γραφικών σπιτιών δίπλα στο ποτάμι. Το Άμστερνταμ είναι πραγματικά μία πανέμορφη πόλη που μπορείς να ανακαλύψεις με τα πόδια, με το ποδήλατο (εδώ υπάρχουν ειδικοί δρόμοι και είναι το βασικό μέσο μετακίνησης) αλλά και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας σε περιμένει να την ανακαλύψεις. Άνοιξη και φθινόπωρο, οι ιδανικές εποχές για να το κάνεις.

    Εμείς συγκεντρώσαμε τα 6+1 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις την πρώτη σου φορά στο Άμστερνταμ. Φαγητό, μουσεία, μπαρ και ατελείωτες βόλτες στα πάρκα.

    Σημαντικό tip: φρόντισε να έχεις μαζί σου και ζεστά ρούχα, ανεξαρτήτως εποχής.

    Βόλτα στο Vondelpark

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Υπάρχει πολύ πράσινο στην πόλη, αλλά το πάρκο Vondelpark είναι ένα αριστούργημα. Λίμνες, ατελείωτο πράσινο, άλογα και πουλιά να περπατούν δίπλα σου, παρέες που αράζουν στο γρασίδι για λίγο ήλιο ή για το lunch break τους.

    Το μουσείο της Άννας Φρανκ

    A post shared by Anne Frank House (@annefrankhouse_official)

    Το Άμστερνταμ διαθέτει αμέτρητα μουσεία και εκθέσεις, αλλά το συγκεκριμένο μουσείο είναι συναισθηματικά φορτισμένο εξαιτίας της ιστορίας του. Το πραγματικό σπίτι της Άννας Φρανκ που έγινε διαδραστικό μουσείο και ακούς στα αγγλικά την ιστορία της εβραϊκής οικογένειας που χάθηκε στο Ολοκαύτωμα, εκτός από τον πατέρα.

    Θα βρεθείς στο κομμάτι του σπιτιού που έγινε το καταφύγιό τους για 2 χρόνια, λίγο πριν τη σύλληψή τους. Ανατριχιαστική εμπειρία.

    Γεύσεις

    amsterdam
    amsterdam
    Πηγή: Shutterstock

    Η ολλανδική κουζίνα δεν έχει τις ατελείωτες επιλογές, αλλά μπορείς να φας τις τρομερές τηγανητές πατάτες τους, που είναι το top street food. Επίσης, θα βρεις burgers και αρτοποιήματα σε μεγάλη ολλανδική αλυσίδα, που αγοράζεις σε αυτόματο πωλητή. Αξίζει. Εδώ οι μπύρες και τα τυριά έχουν την τιμητική τους.

    Foodhallen

    Αν είσαι fan των food markets και λατρεύεις τις μεγάλες αγορές που διαθέτουν διάφορες γεύσεις και κουζίνες, το Foodhallen πρέπει να μπει στην to do list σου. Ασιατικές γεύσεις, ολλανδικές, πίτσα, γαλλικά γλυκά, tapas, sushi, στρείδια, hot dogs και πολλές ακόμα επιλογές από 47 stands. Ιδανικό για παρέα που θέλει να δοκιμάσει πολλά πράγματα μαζί.

    Red Light District

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η περιοχή με τα κόκκινα φώτα είναι απίστευτα εντυπωσιακή το βράδυ. Εδώ οι επιλογές είναι πιο ενήλικες, για όσους θέλουν να δουν live show, και όχι μόνο. Η σεξεργασία έχει τον σεβασμό της πόλης, μεταμορφώνεται σε τέχνη και μία βόλτα θα σε κάνει να δεις ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ντροπή ή μυστικοπάθεια.

    Μουσικά φεστιβάλ

    Αν υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που κάνει το Amsterdam να ξεχωρίζει, είναι η πληθώρα μουσικών φεστιβάλ, σχεδόν όλο τον χρόνο. Πριν οργανώσεις το ταξίδι σου, ρίξε μια ματιά στα μουσικά events της πόλης, που φέρνει τεράστια ονόματα.

    Απόδραση σε κοντινές πόλεις

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν υπάρχει χρόνος, μπορείς να εξερευνήσεις τις κοντινές πόλεις, όπως το Ρότερνταμ. Σε μικρή απόσταση από το Άμστερνταμ, θα βρεις εξίσου γραφικές πόλεις. Αν θέλεις να δεις παραλία και να φας ολλανδική βάφλα με καραμέλα, να πας στη Χάγη.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider