Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 19.1°C
    Clouds

    Μια βόλτα στην κορυφή των Γαλλικών Άλπεων

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μια βόλτα στην κορυφή των Γαλλικών Άλπεων

    Η κορυφή Aiguille du midi στο Chamonix θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα και γραφικά τοπία των Γαλλικών Άλπεων – Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο

    Το Aiguille du Midi είναι βουνό του ορεινού όγκου του Mont Blanc στις Γαλλικές Άλπεις, κοντά στο Chamonix. Έχει ύψος 3.842 μέτρα. Το όνομά του σημαίνει «βελόνα» στον νότο και είναι ιδιαίτερα γνωστό για το τελεφερίκ του. Το τελεφερίκ του Aiguille du Midi κατασκευάστηκε το 1955 και για δύο δεκαετίες κατείχε το ρεκόρ του ψηλότερου τελεφερίκ στον κόσμο. Επίσης, διατηρεί ακόμα το ρεκόρ της κάθετης αναρρίχησης, από τα 1.035 στα 3.842 μέτρα.

    Ξεκινώντας από το Chamonix, που βρίσκεται στα 1.035 μέτρα υψόμετρο, το τελεφερίκ χωρίζεται σε δύο τμήματα. Η πρώτη στάση γίνεται στα 2.317 μέτρα στο Plan de l’Aiguille, ενώ η συνέχεια καταλήγει στην κορυφή, από όπου «πετά» πάνω από τον παγετώνα des Pèlerins, καθώς και τη βόρεια όψη του Aiguille, χωρίς κανένα άλλο πυλώνα στήριξης στα 3.777 μέτρα. Αυτή η ιδιαίτερη διαδρομή - αναρρίχηση των 2.800 μέτρων γίνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά και αποτελεί αναμφισβήτητα μια αξέχαστη εμπειρία, με τη θέα στο λευκό τοπίο να κόβει την ανάσα.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration:

    Chamonix - Mont Blanc: Ένα από τα κορυφαία ski resorts της Ευρώπης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    To Chamonix είναι ένα από τα παλαιότερα θέρετρα σκι στη Γαλλία. Είχε φιλοξενήσει τους πρώτους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924, εκπέμπει αυθεντική αλπική γοητεία και διαθέτει πολλές διαδρομές ακόμα και για αρχάριους και μετρίου επιπέδου σκιέρ. Η ανάβαση με το Aiguille du Midi είναι must εμπειρία απλά και μόνο για τη θέα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από την κορυφή, οι έμπειροι σκιέρ μπορούν να προσλάβουν έναν ξεναγό (το Chamonix έχει τον παλαιότερο και μεγαλύτερο οργανισμό ξεναγών στον κόσμο) για μια κατάβαση στο θρυλικό Vallée Blanche, μια διαδρομή μήκους 20 χλμ. από τον παγετώνα στην καρδιά του Mont-Blanc Massif. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του Club Med, το Chamonix είναι το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ευρώπη για όσους δεν είναι σκιέρ, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία επιλογών - από συναρπαστικές δραστηριότητες όπως snowmobiling και αλεξίπτωτο πλαγιάς μέχρι χαλάρωση σε spa.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider