Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.5°C
    Clouds

    Χριστούγεννα στην Ευρώπη: 7 πόλεις για αξέχαστα γιορτινά ταξίδια

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Χριστούγεννα στην Ευρώπη: 7 πόλεις για αξέχαστα γιορτινά ταξίδια

    Παραμυθένια χριστουγεννιάτικα πάρκα, ατμοσφαιρικές παλιές πόλεις, ιστορικές πλατείες ντυμένες στα γιορτινά τους, παραδοσιακές λιχουδιές και άφθονο ζεστό κρασί - Ταξιδεύουμε σε 7 ευρωπαϊκές πόλεις που μοιάζουν να φτιάχτηκαν για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι ευρωπαϊκές πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους και ετοιμάζονται να ζήσουν το χριστουγεννιάτικο όνειρο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Χριστουγεννιάτικες αγορές σε πλατείες, πεζόδρομους και μπροστά από εκκλησίες, υπαίθρια παγοδρόμια και ατμοσφαιρικές παλιές πόλεις με παραμυθένια ατμόσφαιρα, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για μια αξέχαστη γιορτινή απόδραση στην Ευρώπη.

    Παρακάτω συγκεντρώσαμε 7 χριστουγεννιάτικους προορισμούς στην Ευρώπη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Αυτές οι πόλεις μοιάζουν να φτιάχτηκαν για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

    Χριστούγεννα στην Ευρώπη: 7 top προορισμοί

    Βιέννη

    travelgo.gr
    Πηγή:

    Αν και η Βιέννη είναι υπέροχη όλες τις εποχές, στη συνείδηση των περισσότερων ταξιδιωτών είναι συνυφασμένη με τα Χριστούγεννα. Η γοητεία της παλιάς πόλης, τα επιβλητικά παλάτια, οι πανέμορφα διακοσμημένες χριστουγεννιάτικες αγορές, οι μελωδίες από τη μουσική του Strauss και του Mozart, τα μοσχομυριστά στρούντελ και τα βιεννέζικα καφέ δίνουν μια μαγική διάσταση στην αυστριακή πρωτεύουσα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης είναι η παραδοσιακή Vienna Magic of Advent, η οποία μετατρέπει την πλατεία Δημαρχείου σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Τα δέντρα με τα λαμπιόνια γύρω από την πλατεία ακτινοβολούν σαν μια θάλασσα φώτων, ενώ οι γιορτινές μελωδίες, τα λαχταριστά εδέσματα και το ζεστό κρασί συμπληρώνουν τη γιορτινή εμπειρία. Η παλιά πόλη (Innere Stadt), αγκαλιασμένη από την εμβληματική λεωφόρο Ringstrasse, η πλατεία του Αγίου Στεφάνου με τον γοτθικό καθεδρικό ναό, η Κρατική Όπερα, η Naschmarkt - η μεγαλύτερη κεντρική αγορά της Βιέννης-, τα παλάτια Ηofburg και Schönbrunn, το μπαρόκ ανάκτορο Belvdere αλλά και τα πάρκα της πόλης σας περιμένουν για ατελειώτες βόλτες στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη.

    Παρίσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Πόλη του Φωτός λάμπει ακόμη πιο πολύ τα Χριστούγεννα. Από τα υπέροχα στολισμένα Ηλύσια Πεδία, τις βιτρίνες-υπερπαραγωγή και την εντυπωσιακή διακόσμηση των Galeries Lafayette μέχρι το πατινάζ με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και τις χριστουγεννιάτικες αγορές που στήνονται σε πλατείες και μπροστά από εκκλησίες, το Παρίσι σε προσκαλεί να ζήσεις την απόλυτη γιορτινή εμπειρία. Κορυφαία μουσεία, μπιστρό, ζαχαροπλαστεία και παγοδρόμια σε διάφορες γωνιές της πόλης, δημιουργούν μια καταπλητική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι αγορές στην Place de la République, στην Place des Abbesses, στην περιοχή La Défense και μπροστά από την εκκλησία Saint-Sulpice είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες. Αν είστε με παιδιά, επιβάλλεται μια στάση σε κάποιο καρουσέλ, όπως αυτό στο Jardins du Trocadéro ή το πιο γοητευτικό και ρετρό των περίφημων κήπων Tuileries.

    Βουδαπέστη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν θέλει και πολύ για να ερωτευτείς αυτή την πόλη. Αγκαλιάζοντας τον επιβλητικό Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας στα δυτικά και την Πέστη στα ανατολικά, η Βουδαπέστη είναι αναμφίβολα μία από τις πιο γοητευτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Αν έρθεις μία φορά, σίγουρα θα θες να επιστρέψεις. Αν είναι Χριστούγεννα, ακόμα καλύτερα. Αυτή την εποχή, η πρωτεύουσα τη Ουγγαρίας μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Οι βόλτες στη Βούδα και την Πέστη με φόντο τα ήρεμα νερά του Δούναβη, τα εμβληματικά αξιοθέατα, τα ιστορικά cafes – όλα μπλέκονται μοναδικά σε ένα σκηνικό ιδανικό για να νιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του European Best Destinations, η Βουδαπέστη έχει και την καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης. Πρόκειται για την Advent Feast στη Βασιλική του Αγίου Στέφανου. Στις must γιορτινές εμπειρίες της πόλης το πατινάζ στο τεράστιο υπαίθριο παγοδρόμιο που στήνεται στο πάρκο Városligeti, αλλά και η χαλάρωση σε ένα από τα διάσημα ιαματικά λουτρά, όπως τα Szechenyi Baths και τα Gellért Baths.

    Πράγα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι δύσκολο να μην αγαπήσει κάποιος την Πράγα τα Χριστούγεννα. Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας το γιορτινό σκηνικό περιλαμβάνει πλανόδιους μουσικούς με τρομπόνια και βιολοντσέλα, βαρκάδες στον Μολδάβα, κονσέρτα σε εκκλησίες του 18ου αιώνα και βραδιές σε jazz clubs. Το ιστορικό κέντρο, η μεγάλη αγορά στην πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι, η Γέφυρα του Καρόλου, τα σοκάκια της ιστορικής συνοικίας Mala Strana και φυσικά το παραμυθένιο Κάστρο θα σας πείσουν ότι η Πράγα είναι ο τέλειος χριστουγεννιάτικος προορισμός.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διάσημη διάσημη αγορά είναι και αυτή της πλατείας Wencelas, ενώ μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα μέχρι τις μικρότερες Namesti Republiky, Namesti Míru και Havelska Trziste. Διασχίζοντας τη Γέφυρα του Καρόλου θα απολαύσετε, εκτός από τη μοναδική θέα, και παραστάσεις δεκάδων μουσικών.

    Μπριζ, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Τα Χριστούγεννα όμως γίνεται ακόμη ομορφότερη. Δύσκολα μπορείς να φανταστείς πιο ρομαντικό μέρος για να περάσεις τις γιορτές, καθώς περιπλανιέσαι στα πλακόστρωτα δρομάκια και τα παραμυθένια κανάλια, κάνεις ice skating στο παγοδρόμιο της χριστουγεννιάτικης αγοράς και ζεσταίνεσαι με μια κούπα βελγική σοκολάτα.

    Στρασβούργο, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαθέτοντας την παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας (από το 1570) και μια υπέροχη Παλιά Πόλη, αυτή η γραφική πόλη της Αλσατίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, μοιάζει να είναι φτιαγμένη για τους λάτρεις των Χριστουγέννων. Αυτή την εποχή, το Στρασβούργο θυμίζει τεράστιο γιορτινό πανηγύρι. Παραδοσιακοί ξύλινοι πάγκοι γεμάτοι τοπικές σπεσιαλιτέ, αστραφτερά παγοδρόμια, συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα. Δεν το αποκαλούν τυχαία πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

    Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη σε υψόμετρο 420 μ., στους πρόποδες των Άλπεων, αυτή η παραμυθένια πόλη της κεντροδυτικής Αυστρίας δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Φανταστείτε ένα σκηνικό με σοκάκια που σε μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αρχιτεκτονική που παίζει μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης, παλάτια κι ένα εντυπωσιακό κάστρο να λάμπει ψηλά στο λόφο. Σε αυτά προσθέστε το χιόνι και τις μελωδίες του Μότσαρτ (το Σάλτσμπουργκ είναι η γενέτειρα του μεγάλου µουσικοσυνθέτη) κι έχετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη απόδραση.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider