Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 18.1°C
    Clouds

    Πώς είναι η ζωή στην πιο… χιονισμένη πόλη του κόσμου

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πώς είναι η ζωή στην πιο… χιονισμένη πόλη του κόσμου

    Το Aomori, στα βόρεια της Ιαπωνίας, θεωρείται η πιο χιονισμένη κατοικημένη περιοχή στον κόσμο. Τον χειμώνα, η χιονόπτωση είναι ισχυρή και διαρκής, με το χιόνι να φτάνει ακόμη και τα 8 μέτρα.

    Οι χιονισμένες πόλεις έχουν άλλη ομορφιά και χάρη. Τι γίνεται όμως σε μια πόλη όπου το χιόνι φτάνει τα 8 μέτρα; Σύμφωνα με το weather.com, η πόλη με τη μεγαλύτερη χιονόπτωση παγκοσμίως είναι το Aomori της Ιαπωνίας.

    Το Aomori είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, στο βόρειο τμήμα του νησιού Honshu και κατοικείται από 300.000 ανθρώπους. Κάθε χρόνο, τον χειμώνα, η πόλη, όπως και η ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίζει σφοδρές χιονοπτώσεις λόγω της θέσης της ανάμεσα στα βουνά Hakkoda και την άκρη του κόλπου Mutsu.

    Aomori: Εκεί όπου το χιόνι καλύπτει τα πάντα

    travelgo.gr
    Στο Aomori της Ιαπωνίας το χιόνι φτάνει ακόμη και τα 8 μέτρα (πηγή: Shutterstock)

    Αυτή η περιοχή έρχεται αντιμέτωπη με πάνω από 7 μέτρα χιονιού ετησίως, κυρίως μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου. Οι ακραίες χιονοπτώσεις προκαλούνται από τους ψυχρούς ανέμους της Σιβηρίας που σαρώνουν στην Ιαπωνία από τα βορειοδυτικά κάθε Νοέμβριο. Οι άνεμοι από τα βουνά και τη θάλασσα δημιουργούν πολύ γρήγορα πολλά σύννεφα και έντονη βροχόπτωση που πέφτει περισσότερο σαν χιόνι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

    travelgo.gr
    Εδώ το χιόνι καλύπτει τα πάντα (πηγή: Shutterstock)

    Το όνομα της πόλης σημαίνει «μπλε δάσος», λόγω της πλούσιας βλάστησης που την περιβάλλει. Εδώ τα χιόνι καλύπτει τα πάντα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στο δρόμο είναι συχνό φαινόμενο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ωστόσο, η πόλη και η γύρω περιοχή βρίσκουν πάντα τρόπους να γιορτάσουν… το χιόνι! Υπάρχουν αρκετά φεστιβάλ (όπως το διάσημο φεστιβάλ χιονιού Hirosaki Castle Yuki-Doro) και όμορφα χιονισμένα αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

    Μια χειμωνιάτικη χώρα θαυμάτων

    travelgo.gr
    Στο Aomori μπορείς να δεις πολλά όμορφα χιονισμένα αξιοθέατα (πηγή: Shutterstock)

    Για τους λάτρεις του χιονιού και τους σκιέρ, το Aomori αποτελεί έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό. Η πόλη απέχει τρεις ώρες με high-speed τρένο από το Τόκιο, ενώ διαθέτει και διεθνές αεροδρόμιο. Μια πολυμελής ομάδα που αποκαλείται White Impulse, χρησιμοποιεί δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα πολλές φορές μέσα στη μέρα, προκειμένου να διατηρήσει το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου χωρίς πάγο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με το CNN Travel, οι επισκέπτες του Aomori μπορούν να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο φρέσκα θαλασσινά της Ιαπωνίας στη Furukawa, την κεντρική αγορά θαλασσινών της πόλης. Η τοπική σπεσιαλιτέ είναι το nokke don, ένα μπολ ρυζιού με διάφορα θαλασσινά.

    travelgo.gr
    Τα καλυμμένα από χιόνι δέντρα εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες (πηγή: Shutterstock)

    Για τους λάτρεις της περιπέτειας, τα κοντινά βουνά Hakkoda προσφέρουν συναρπαστικές πίστες για backcountry ski. Τα καλυμμένα από χιόνι δέντρα με τις περίεργες μορφές (οι Ιάπωνες τα λένε «τέρατα του χιονιού») εντυπωσιάζουν. Μετά τις καταβάσεις στο απάτητο χιόνι, οι θερμές πηγές που βρίσκονται στις ηφαιστειακές κορυφές, προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση.

    Δείτε ένα βίντεο με τα αξιοθέατα του Aomori

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider