Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.4°C
    Clouds

    Ιαματικοί παράδεισοι: 5 από τις ωραιότερες θερμές πηγές του κόσμου

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ιαματικοί παράδεισοι: 5 από τις ωραιότερες θερμές πηγές του κόσμου

    «Βουτιά» σε φυσικές πισίνες με ιαματικά νερά που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ευεξίας σε απίστευτα τοπία. Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές θερμές πηγές που υπάρχουν στον κόσμο

    Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο μετά από μια κουραστική μέρα ταξιδιού από μια βουτιά στα θεραπευτικά νερά μιας θερμής πηγής. Ένα μπάνιο σε τέτοια νερά αρκεί για να σου χαρίσει μια μοναδική εμπειρία αναζωογόνησης, την ώρα που απολαμβάνεις τοπία σπάνιας ομορφιάς.

    Από την Ιταλία μέχρι την Ιαπωνία και την Αλάσκα, η φύση έχει δημιουργήσει εντυπωσιακές ιαματικές πισίνες που προσφέρουν απίστευτα χαλαρωτικές στιγμές στους ταξιδιώτες. Με τη βοήθεια του Travel+Leisure σας παρουσιάζουμε 5 από τις ωραιότερες θερμές πηγές στον κόσμο για να πάρετε ιδέες για wellness αποδράσεις στο εξωτερικό.

    Διαβάστε ακόμη:

    5 εντυπωσιακές φυσικές πισίνες για ιαματικές βουτιές

    Pamukkale, Τουρκία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περισσότερες από 12 θερμές πηγές βρίσκονται στους λόφους του Pamukkale Natural Park, που αποτελεί ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη νοτιοδυτική Τουρκία. Τα ασβεστολιθικά πετρώματα με τα ιαματικά νερά τα οποία εδώ κι αιώνες αναβλύζουν σταθερά στους 36 βαθμούς συνθέτουν ένα υπέροχο λευκό τοπίο από δεξαμενές, σαν μικρές και μεγαλύτερες βεράντες, που υψώνονται περίπου στα 200 μέτρα.

    Blue Lagoon, Ισλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια γαλάζια λίμνη, όνομα και πράγμα! Το ονειρικό Blue Lagoon, σε απόσταση 30 λεπτών από το Ρέικιαβικ, είναι από τις πιο διάσημες ιαματικές πηγές στον κόσμο- και σίγουρα οι πιο πολυφωτογραφημένες στο Instagram. Η γαλάζια λίμνη της Ισλανδίας είναι στην ουσία ένα φυσικό γεωθερμικό σπα, με τον μέσο όρο της θερμοκρασίας των νερών να κυμαίνεται μεταξύ 37-39 βαθμών κελσίου. Το απόκοσμο τοπίο κάνει την εμπειρία ακόμη πιο συναρπαστική.

    Le Cascate del Mulino, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι ιαματικές πηγές Cascate del Mulino βρίσκονται στην Τοσκάνη, πολύ κοντά στη λουτρόπολη Saturnia. Οι ιαματικές πηγές είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες αλλά κυρίως για το υπέροχο τοπίο με τις τεράστιες φυσικές πισίνες ασβεστόλιθου που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων από τα ιαματικά νερά, πλούσια σε ασβέστιο.

    Takaragawa Onsen, Ιαπωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι ιαματικές πηγές Takaragawa Onsen ρέουν ανάμεσα στις χιονισμένες κορυφές των εθνικών πάρκων Joshin'etsukogen και Oze, ακριβώς βόρεια της Gunma, προσφέροντας μια χαλαρωτική απόδραση με εντυπωσιακό ορεινό τοπίο. Αυτά τα 4 υπαίθρια λουτρά δίπλα στον ποταμό Takara και μέσα στο δάσος που αλλάζει χρώματα ανάλογα με τις εποχές κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν σαν να έχουν βυθιστεί στον παράδεισο.

    Chena Hot Springs, Αλάσκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Για τους «κυνηγούς» του Βόρειου Σέλαος, οι Chena Hot Springs είναι η τέλεια τοποθεσία στην Αλάσκα. Αυτό το γαλήνιο μέρος λίγο έξω από το Φέρμπανκς είναι το πιο ανεπτυγμένο θέρετρο θερμών πηγών της πολιτείας. Το ειδυλλιακό χειμωνιάτικο τοπίο συμπληρώνεται από το Μουσείου Πάγου Aurora που βρίσκεται στο θέρετρο και ένα ice bar που σερβίρει martini σε ποτήρια σκαλισμένα από πάγο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider