Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21°C
    Clouds

    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης

    Για ταξιδιώτες που θέλουν να πάρουν μια αυθεντική γεύση από την «Αιώνια Πόλη»

    Όσες φορές κι αν βρεθεί κανείς στη Ρώμη, υπάρχει πάντοτε κάτι καινούργιο να ανακαλύψει. Αυτή είναι η μοναδική γοητεία της. Η ιταλική πρωτεύουσα απαιτεί να την περπατήσεις για να νιώσεις το μεγαλείο και την επιβλητική ομορφιά της. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χορτάσεις να τη θαυμάζεις. Αν έχεις δει όλα τα must αξιοθέατα και θέλεις να πάρεις μια αυθεντική γεύση από Ρώμη, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τις γοητευτικές γειτονιές της και να ακολουθήσεις τους ντόπιους εκεί όπου χτυπάει ο παλμός της πόλης. Οι βόλτες στις παρακάτω περιοχές θα σε κάνουν να λατρέψεις ακόμα περισσότερο την Αιώνα Πόλη.

    Trastevere

    travelgo image

    Σαν μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη, το Trastevere, μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Ρώμης, απλώνεται στη δυτική όχθη του Τίβερη. Πολλοί ντόπιοι αλλά και διάσημοι ξένοι καλλιτέχνες θα σου πουν πώς σε αυτή την παλιά λαϊκή γειτονιά, μια ανάσα από το Βατικανό, κρύβεται η αυθεντική Ρώμη. Από πρώην γκέτο της εργατικής τάξης το Trastevere εξελίχθηκε σε στέκι καλλιτεχνών, διατηρώντας παράλληλα κάτι από τον παλιό του αέρα. Σήμερα, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα και πιο ρομαντικά μέρη της πόλης για να περιπλανηθείς και να χαθείς σε λαβυρινθώδη μεσαιωνικά σοκάκια που θυμίζουν κινηματογραφικό σκηνικό, να γευτείς καλό φαγητό σε κάποια αυθεντική τρατορία και να διασκεδάσεις σε στέκια που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν Ρωμαίος ανάμεσα σε Ρωμαίους.

    travelgo image

    Η καρδιά του Trastevere είναι η πλατεία Piazza Di Santa Maria in Trastevere με την εκκλησία της Santa Maria, μία από τις παλαιότερες της Ρώμης. Κάνε μια βόλτα στη Via della Scala που είναι γεμάτη παλιά σπίτια, κήπους, σοκάκια και μικρές πλατείες. Στο Trastevere θα βρεις πολλά μικρά και άκρως ενδιαφέροντα καταστήματα, ατελιέ, γκαλερί, βιβλιοπωλεία, αλλά και εναλλακτικά μπαρ για να πιεις την μπύρα ή το ποτό σου- όρεξη να έχεις, να βολτάρεις! Κι αν θέλεις να απολαύσεις το πιο υπέροχο πανόραμα της πόλης, ανέβα στον λόφο Gianicolo, πάνω από το Trastevere και το Βατικανό.

    Monti

    Σε κεντρική τοποθεσία ανάμεσα στην Piazza Venezia και το Κολοσσαίο, το Monti είναι μια γοητευτική και πολύχρωμη γειτονιά γεμάτη μεσαιωνικά σπίτια, λιθόστρωτους δρόμους και καλντερίμια. Προσελκύοντας το καλλιτεχνικό και μποέμ κοινό της πόλης, αποτελεί ένα καταφύγιο ανάμεσα στις τουριστικές ατραξιόν του ιστορικού κέντρου. Τρατορίες-διαμάντια, κρυμμένες σε στενά δρομάκια, στέκια για street food, υπαίθρια cafe, μερικά από τα καλύτερα μπαρ της Ρώμης, μικρές μπουτίκ και ιδιαίτερα καταστήματα για vintage αγορές κάνουν το Monti μια συναρπαστική και γεμάτη ζωντάνια γειτονιά που αξίζει να εξερευνήσεις. Εδώ θα βγάλεις μερικές από τις ωραιότερες φωτογραφίες του ταξιδιού σου.

    travelgo image

    Στην όμορφη και πολυσύχναστη πλατεία Piazza Della Madonna dei Monti, γύρω από το αναγεννησιακό συντριβάνι, μαζεύονται ντόπιοι κάθε ηλικίας. Η Via del Boschetto είναι ο πιο ζωντανός δρόμος της περιοχής, ενώ στη γειτονιά θα δεις και την Basilica di Santa Maria Maggiore, τη μεγαλύτερη εκκλησία στη Ρώμη αφιερωμένη στην Παναγία. Αν βρεθείς Σαββατοκύριακο στην πόλη, μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τη Mercato di Monti, την καλύτερη ίσως urban αγορά της Ρώμης, όπου θα ανακαλύψεις μοναδικά κομμάτια από vintage ρούχα και κοσμήματα μέχρι διακοσμητικά, έπιπλα και έργα πρωτοποριακών σχεδιαστών.

    Εβραϊκή Συνοικία

    travelgo image

    Ανάμεσα από την Campo de' Fiori και την Piazza Venezia βρίσκεται η Εβραίικη συνοικία της Ρώμης (Jewish Ghetto), μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ατμοσφαιρικές περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας. Εδώ θα ανακαλύψεις πολλά μικρά παλιά αλλά και μοντέρνα μαγαζιά- από στούντιο τεχνιτών, καταστήματα με vintage ρούχα μέχρι αρτοποιεία και φημισμένες τρατορίες. Κέντρο της συνοικίας είναι η Piazza Mattei που χτίστηκε τον 16ο αιώνα. Κάνε μια στάση για να φωτογραφηθείς με φόντο τη Fontana delle Tartarughe µε τις γλυπτές χελώνες του 1584. Η Μεγάλη Συναγωγή και το Εβραϊκό Μουσείο της Ρώμης, το Teatro Marcello και το Palazzo Mattei di Giove είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της γειτονιάς.

    Testaccio

    travelgo image

    Η παλιά γειτονιά των χασάπηδων, εκεί όπου μέχρι το 1975 βρισκόταν το μεγαλύτερο σφαγείο της πόλης, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάρεις μια γεύση από την καθημερινότητα- και τα πιάτα- των ντόπιων. Το Testaccio είναι το μέρος που γεννήθηκε η παραδοσιακή ρωμαϊκή κουζίνα. Σήμερα έχει γίνει μια ολοζώντανη γειτονιά με περίφημες τρατορίες και έντονη νυχτερινή ζωή. Εδώ βρίσκεται η πιο ζωντανή αγορά της Ρώμης, ενώ τα deli-shops της περιοχής διαθέτουν τα πιο εκλεκτά της ιταλικής γαστρονοµίας. Στην κεντρική αγορά του Testaccio (Mercato di Testaccio) θα βρεις κάθε λογής καλούδια αλλά και νόστιμο street food. Γκαλερί, λευκές πολυκατοικίες και ήσυχες πλατείες συμπληρώνουν το σκηνικό σε αυτή τη νοτιοδυτική συνοικία της πόλης. Για μια γρήγορη απόδραση, σε κοντινή απόσταση από το Testaccio, θα πας στο Giardino degli Aranci, ένα υπέροχο μικρό πάρκο στον λόφο Aventine που έχει απίστευτη θέα στην πόλη.

    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης
    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης
    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης
    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης
    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης
    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης
    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης
    Βόλτα στις πιο γραφικές γειτονιές της Ρώμης

    TAGS:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider