Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.6°C
    Clear

    Ένα μέρος που θυμίζει Τοσκάνη, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας

    ΑΤΤΙΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ένα μέρος που θυμίζει Τοσκάνη, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας

    Μια βόλτα στα κτήματα του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον. Ένα σκηνικό που θυμίζει ιταλική εξοχή.

    Αν η Τοσκάνη σάς πέφτει μακριά, μπορείτε να δείτε μια μικρογραφία του μαγευτικού της τοπίου με μια επίσκεψη στα κτήματα του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον, πίσω από το πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Τόσο ο περίβολος του βασιλικού κτίσματος, όσο και ο ίδιος ο χώρος του, προσφέρουν ένα σκηνικό από άλλες εποχές, που θυμίζει ιταλική εξοχή.

    Ο πλήρης τίτλος του είναι «Πύργος της Βασιλίσσης Αμαλίας», με πρωτοβουλίας της οποίας οικοδομήθηκε και ολοκληρώθηκε το 1854. Ο ίδιος ο πύργος έχει χτιστεί σε γοτθικό ρυθμό, με τον αρχιτεκτονικό διάκοσμό του να εντυπωσιάζει παρά το μικρό του μέγεθος.

    A post shared by Pyrgos Vasilissis (@pyrgosvasilissis)

    Η βασιλική οικογένεια αγόρασε το εν λόγω κτήμα το 1848, και συνέχισαν να αποσπούν αγροτεμάχια, ώσπου έφτασε να εκτείνεται σε περίπου 2.500 στρέμματα. Στον χώρο αυτό η βασίλισσα Αμαλία δημιούργησε ένα πρότυπο Κέντρο γεωργίας και κτηνοτροφίας παράγοντας προϊόντα που διακρίθηκαν σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το αγρόκτημα πραγματικά μοιάζει με σκηνικό από την ιταλική εξοχή, με τους μικρούς κατάφυτους λοφίσκους του να κρύβουν στα όριά του «τείχη» από πανύψηλα κυπαρίσσια. Οι εγκαταστάσεις του θυμίζουν προβιομηχανική εποχή, με τους αμπελώνες, τους οπωρώνες, και τους στάβλους των αλόγων να συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

    Σήμερα, έχει αποκατασταθεί με περισσή φροντίδα, και λειτουργεί ως επισκέψιμος χώρος, περιλαμβάνοντας σύγχρονο οινοποιείο, καλλιέργειες ελιάς, φιστικιάς, αμπελιού, λαχανικών και βοτάνων. Ακόμα, προσφέρεται πλήθος δραστηριοτήτων και βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και μεγάλους, σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη, την αγροτική παραγωγή, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ιστορία του κτίσματος και του παρακείμενου πάρκου Τρίτση.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider