Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Sun 10.6°C
    Rain

    Σητεία: Ταξιδεύοντας στο πιο σαγηνευτικό σημείο της Κρήτης

    ΚΡΗΤΗ
    Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά
    Σητεία: Ταξιδεύοντας στο πιο σαγηνευτικό σημείο της Κρήτης

    Το Travelgo.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023 με την AEGEAN.

    Σητεία, ένας τόπος όπου ο χρόνος μοιάζει να περνάει με αργούς ρυθμούς κι ένας προορισμός ειδικά φτιαγμένος για κάθε λάτρη της παράδοσης, της ηρεμίας και του καλού φαγητού. Η Σητεία, όμως, δεν είναι απλώς ένας ακόμα προορισμός. Είναι ένα μέρος όπου όλες οι αισθήσεις συναντώνται. Ένα ταξίδι στην καρδιά του κρητικού πολιτισμού, το οποίο θα βρείτε στη συνέχεια πώς να ζήσετε στο έπακρο.

    Ταξιδέψτε στη Σητεία με την AEGEAN και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

    Με μια ματιά

    Λιμάνι Σητείας / Πηγή: Shutterstock
    Λιμάνι Σητείας / Πηγή: Shutterstock

    Η Σητεία είναι μία παραλιακή πόλη στις ακτές της ανατολικής Κρήτης. Οι καταπληκτικές παραλίες που βρίσκονται στον χάρτη της, καθιστούν την περιοχή εξαιρετική επιλογή για κάθε λουόμενο που θέλει να απολαύσει τις βουτιές του σε κρυστάλλινα νερά. Παράλληλα, όμως, με τη χαλάρωση της παραλίας, στη Σητεία θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα. Ενδιάμεσα στις δραστηριότητες, βρείτε χρόνο να κάνετε διαλείμματα για να απολαύσετε τα πιο εκλεκτά τοπικά εδέσματα.

    Τι να κάνετε

    #1 Βουτιές σε μαγευτικές παραλίες

    travelgo.gr
    Ξερόκαμπος / Πηγή: Shutterstock

    Αν για ένα πράγμα δεν πρέπει να ανησυχείτε πηγαίνοντας στη Σητεία, αυτό είναι οι παραλίες. Το 2023, 11 γαλάζιες σημαίες «κυματίζουν» στις ακτές της. Μια από αυτές είναι η παραλία Σητεία, που παρά το ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λιμάνι, έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία και ξεχωρίζει για την άμμο και τα μικρά της βότσαλα. Το Φοινικόδασος Βάι, από την άλλη, έχει μία από τις πιο ξακουστές παραλίες όλης της χώρας για την τεράστια αμμουδένια ακτή και την κοιλάδα που την «αγκαλιάζει» (σ.σ. Υπέροχο θέαμα). Η παραλία Χιόνα με τα αλμυρίκια της αλλά και ο Ξερόκαμπος με τις παραλίες του, όπως η Βουρλιά, είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το γαλάζιο.

    #2 Γαστρονομικό ταξίδι στην παράδοση

    travelgo.gr
    Τοπικά εδέσματα / Πηγή: Shutterstock

    Η Σητεία είναι μία περιοχή που δίνει μεγάλη σημασία στο καλό φαγητό. Εκεί θα δοκιμάσετε καταπληκτικά καλιτσούνια, ξεροτήγανα, φρέσκο ψάρι και, φυσικά, κατσικάκι στον φούρνο. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε ξύγαλο (φτιάχνεται από κατσικίσιο, αιγοπρόβειο ή πρόβειο γάλα) και τις παραδοσιακές ομαθιές.

    #3 Αρχαιολογική εξερεύνηση

    travelgo.gr
    Φρούριο Καζάρμα / Πηγή: Shutterstock

    Στο πρόγραμμα των διακοπών σας, προσθέστε σίγουρα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας, το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από το 3.500 π.Χ. μέχρι το 500 μ.Χ. Επιπλέον, εκεί θα βρείτε το φρούριο Καζάρμα που ανεγέρθηκε τον 13ο αιώνα κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας κι αποτελούσε το αμυντικό κάστρο της πόλης, καθώς και το γραφικό χωριό Ζάκρος που κατοικείται από τη νεολιθική εποχή και άκμασε την Μινωική εποχή. Από το αρχαιολογικό σας πρόγραμμα δεν μπορεί να λείπει ούτε ο Μινωικός Οικισμός του Πετρά, περίπου 1,5 χιλιόμετρο νοτιοανατολικά του κέντρου της Σητείας, ο οποίος περιλαμβάνει τμήματα του κυκλώπειου τείχους και το Μινωικό ανάκτορο της πόλης.

    #4 Πεζοπορία

    travelgo.gr
    Το Φαράγγι του Ρίχτη / Πηγή: Shutterstock

    Το Φαράγγι του Ρίχτη βρίσκεται στα βόρεια του νομού Λασιθίου και η μοναδική του φυσική ομορφιά το καθιστά ιδανικό σημείο για να κάνετε πεζοπορία. Σχεδόν 3 χιλιόμετρα συνολικά, γεμάτα με πλούσια βλάστηση, ποτάμι, παλιούς νερόμυλους κι έναν πανέμορφο καταρράκτη 15 μέτρων. Ολοκληρώνοντας τη διαδρομή θα οδηγηθείτε στην ξεχωριστή παραλία του Ρίχτη.

    #5 Φυσικό σπα

    travelgo.gr
    Παραλία Άργιλος / Πηγή: Shutterstock

    Σας αρέσει να αφήνεστε στις χαλαρωτικές ιδιότητες των σπα; Υπέροχα, γιατί η παραλία Άργιλος είναι «λουσμένη» με λευκή άργιλο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φυσικό σπα για κάθε επισκέπτη. Μπορείτε να τοποθετήσετε την άργιλο στο πρόσωπο και στο σώμα σας και να χαρείτε την πιο φυσική αργιλοθεραπεία. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στον Ξερόκαμπο.

    Tips

    travelgo.gr
    Η μαρίνα της Σητείας / Πηγή: Shutterstock

    - Κάντε βόλτα στη γραφική μαρίνα της Σητείας. Το απόγευμα που θα έχει πέσει ο ήλιος είναι η ιδανική στιγμή για να περπατήσετε κατά μήκος της. Να είστε σίγουροι πως η εικόνα ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι πραγματικά μαγευτική.

    - Πηγαίνετε για surf στην παραλία Κουρεμένος. Συγκαταλέγεται -καθόλου τυχαία- ανάμεσα στις πιο διάσημες της Ευρώπης για windsurfing.

    - Εάν όσο βρίσκεστε στη Σητεία γίνεται κάποιο πανηγύρι, μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά και απλά δώστε το παρών. Η ζεστασιά και η θετική ενέργεια ενέργεια των κατοίκων θα σας συνεπάρουν.

    Πώς να πάτε

    Ταξιδέψτε προς Σητεία με τις καθημερινές πτήσεις της AEGEAN και ετοιμαστείτε να ζήσετε τις πιο μοναδικές και αξέχαστες διακοπές της ζωής σας!

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Η παραλία Βάι με το Φοινικόδασος / Πηγή: Shutterstock
    Η παραλία Βάι με το Φοινικόδασος / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Κουρεμένος / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Κουρεμένος / Πηγή: Shutterstock
    Μονή Τοπλού (κοντά στην παραλία Βάι) / Πηγή: Shutterstock
    Μονή Τοπλού (κοντά στην παραλία Βάι) / Πηγή: Shutterstock
    Ο Μινωικός Οικισμός του Πετρά / Πηγή: Shutterstock
    Ο Μινωικός Οικισμός του Πετρά / Πηγή: Shutterstock
    Φρούριο Καζάρμα / Πηγή: Shutterstock
    Φρούριο Καζάρμα / Πηγή: Shutterstock
    Χωριό Κάτω Ζάκρος / Πηγή: Shutterstock
    Χωριό Κάτω Ζάκρος / Πηγή: Shutterstock
    Τοπικά εδέσματα / Πηγή: Shutterstock
    Τοπικά εδέσματα / Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider