Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.9°C
    Clear

    Το απόλυτο αλπικό τοπίο της Κορινθίας από ψηλά

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Το απόλυτο αλπικό τοπίο της Κορινθίας από ψηλά

    Μαγευτικές εικόνες από τα χιονισμένα Τρίκαλα Κορινθίας και τη Λίμνη Δόξα.

    Τα Τρίκαλα Κορινθίας και η Λίμνη Δόξα είναι από τα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί ιδίως τους χειμερινούς μήνες. Ακόμη πιο τυχεροί είναι εκείνοι που θα βρεθούν στην περιοχή όταν αυτή είναι ντυμένη στα λευκά.

    Ένα εκπληκτικό αλπικό τοπίο που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το κέντρο της Αθήνας ξεδιπλώνεται στα μάτια των επισκεπτών και οι εικόνες μίας φύσης που οργιάζει κυριολεκτικά αποτυπώνονται για πάντα στη καρδιά των επισκεπτών.

    Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας ορεινός παράδεισος και οι εικόνες που κατέγραψε με drone η ομάδα Up Stories το επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω.

    «Τρίκαλα Κορινθίας, τύφλα να έχει η Ελβετία»

    Χτισμένα σε 1.000 μέτρα υψόμετρο, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες – την Κάτω, τη Μεσαία και την Άνω. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας, έναν πολύ καλά οργανωμένο ορεινό προορισμό. Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν ιδανικό ορμητήριο για διαδρομές στη Ζήρεια.

    Κοντά στο χωριό Φενεός Κορινθίας, στα 900 μέτρα υψόμετρο, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Η πανέμορφη τεχνητή Λίμνη Δόξα περικλείεται από καταπράσινα μαυρόπευκα που φτάνουν μέχρι τις όχθες και το σκηνικό μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, όπου υπάρχει το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider