Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Fri 9.8°C
    Clouds

    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση

    ΑΧΑΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση

    Όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε σε αυτή τη γοητευτική πλευρά της Πελοποννήσου.

    Από τα δημοφιλή Καλάβρυτα και τα γνωστά και άγνωστα ορεινά χωριά μέχρι την Πάτρα, το Αίγιο και τα παράλια του νομού, η Αχαΐα έχει πολλές ομορφιές που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Γραφικοί παραδοσιακοί οικισμοί και τόποι με μεγάλη ιστορία, σπήλαια, φαράγγια, λίμνες και θάλασσες με γαλάζια νερά σας περιμένουν σε αυτή τη γοητευτική πλευρά της Πελοποννήσου. Στην Αχαΐα η μια ευχάριστη έκπληξη διαδέχεται την άλλη και οι αισθήσεις σας δε θα χορταίνουν εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Ένας ολόκληρος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά σας για να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες διακοπών και για να ικανοποιήσει κάθε διάθεση.

    Πάτρα: Η ζωηρή πρωτεύουσα

    Πάτρα

    Με όπλο τη ζωντάνια και το μεσογειακό ταμπεραμέντο της, η πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έχει πολλά για να σας δελεάσει κάθε εποχή του χρόνου. Η Πάτρα δεν είναι μόνο η πατρίδα του καρναβαλιού. Έχει θαλασσινό αέρα, νεανικό feeling χάρη στους χιλιάδες φοιτητές της αλλά και ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Έχει αρχεία μνημεία, μεγάλες πλατείες, πεζόδρομους γεμάτους ζωή και εξαιρετικά στέκια για φαγητό και ποτό.

    Κάθε πλατεία της Πάτρας έχει τη δική της προσωπικότητα και ιστορία. Στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου, που φιλοξενεί τις σημαντικότερες πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, θα θαυμάσετε το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, έργο του Τσίλερ. Οι βόλτες σας θα σας οδηγήσουν επίσης στην πλατεία Όλγας με τα πολλά cafes, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Άνω Πόλη, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, μια από τις μεγαλύτερες πλατείες στην Ελλάδα, αλλά και στην πλατεία Τριών Συμμάχων απέναντι από το μόλο και το λιμάνι.

    Πάτρα

    Μια βόλτα στην Άνω Πόλη και στα αξιοθέατα της είναι επιβεβλημένη. Εδώ βρίσκεται το Κάστρο της Πάτρας που οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο μ.Χ. αιώνα στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης. Θα δείτε επίσης το Ρωμαϊκό Ωδείο, που είναι παλαιότερο ακόμη και από το Ηρώδειο, καθώς και τα Χαμάμ που χτίστηκαν επί Ενετοκρατίας και λειτουργούν μέχρι σήμερα.

    Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Achaia Clauss, το πρώτο οινοποιείο της Ελλάδας που χτίστηκε το 1861 και μέχρι σήμερα παράγει μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά κρασιά. Βρίσκεται σε έναν καταπράσινο λόφο, 8 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας, και ιδρύθηκε από τον Βαυαρό Gustav Clauss.

    Καλάβρυτα: Η σταθερή αξία

    travelgo image

    Σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα, τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για χειμερινές- και όχι μόνο- αποδράσεις. Όταν το τοπίο ντύνεται στα λευκά, οι δρόμοι της πόλης και των γύρω χωριών γεμίζουν από σκιέρ που έρχονται για να απολαύσουν ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Όμως, στα Καλάβρυτα δεν θα πας μόνο για σκι. Τα ιστορικά αλλά και τα φυσικά αξιοθέατα που μπορείς να δεις είναι πάμπολλα.

    Η ορεινή κωμόπολη του νομού Αχαΐας είναι χτισμένη στις πλαγιές των Αροανίων, σε υψόμετρο 735 μέτρων. Ο κεντρικός πεζόδρομος και οι πλατείες σφύζουν από ζωή, με ατμοσφαιρικά καφέ-μπαρ, καταστήματα με τοπικά προϊόντα και ταβέρνες που σου σπάνε τη μύτη από τις μυρωδιές τους.

    travelgo image

    Τα Καλάβρυτα υπήρξαν μία από τις περιοχές της Ελλάδας που βίωσαν με τον σκληρότερο τρόπο τα γερμανικά αντίποινα κατά τη διάρκεια της κατοχής. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 ο γερμανικός στρατός εκτέλεσε σχεδόν όλο τον ανδρικό πληθυσμό (τους περισσότερους πάνω από την ηλικία των 12) των Καλαβρύτων και έκαψε ολοσχερώς την πόλη.

    Αξίζει να επισκεφθείτε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο και παρουσιάζει την πολυτάραχη ιστορία των Καλαβρύτων. Στον Τόπο Θυσίας, στο λόφο του Καπή, θα δείτε ένα μεγάλο Σταυρό και το πέτρινο γλυπτό της πονεμένης μάνας. Βάλτε στο πρόγραμμα μια επίσκεψη και στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Καλαβρύτων, μια πρωτοβουλία του δασκάλου Λεωνίδα Πετρόπουλου.

    Διαδρομές στη φύση και την παράδοση

    travelgo image

    Για να ζήσετε την πιο μαγευτική διαδρομή με τρένο (και μία από τις ομορφότερες του κόσμου σύμφωνα με διεθνείς λίστες), θα πρέπει να πάρετε τον θρυλικό Οδοντωτό που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού. Η διαδρομή 23 χλμ. από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού μέχρι τα Καλάβρυτα είναι γεμάτη με ονειρικές εικόνες που προσφέρει απλόχερα το καταπράσινο φαράγγι.

    Στο μέσο της διαδρομής του οδοντωτού, η Ζαχλωρού είναι ένα μικρό χωριό χωμένο μέσα στο φαράγγι, με τα κόκκινα κεραμίδια του να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε πλατάνια και καρυδιές. Δίπλα στις ράγες υπάρχουν ξενώνες και ταβερνάκια.

    Πάνω από το χωριό βρίσκεται η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Από τον σταθμό της Ζαχλωρούς ξεκινάει μονοπάτι προς τη μονή και η ανάβαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Μαζί με τον ορεινό όγκο του Χελμού το φαράγγι αποτελεί προστατευόμενη περιοχή, χαρακτηρισμένη ως Εθνικό Πάρκο. Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 20 χλμ. και διαρρέεται από τον Βουραϊκό ποταμό στον οποίο και οφείλει το όνομά του.

    travelgo image

    Η Μονή της Αγίας Λαύρας, μόλις 4 χλμ. νότια των Καλαβρύτων, στέκει αγέρωχη από το 961 μ.Χ., έχοντας διασωθεί από την ορμή πολλών κατακτητών. Είναι γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Ο πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821.

    Στα 17 χλμ. από τα Καλάβρυτα, κοντά στο χωριό Καστριά, θα συναντήσετε ένα από τα πιο θαυμαστά δημιουργήματα της φύσης, το φημισμένο Σπήλαιο των Λιμνών. Οι 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες του, μοιρασμένες σε τρία επίπεδα στα έγκατα του σπηλαίου, θα σας αφήσουν άφωνους, μέσα σε ένα σκηνικό από απίθανους σταλακτικές και σταλαγμίτες. Η διάβαση των λιμνών γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες.

    Το πλατανόδασος του Πλανητέρου είναι ένα πανέμορφο μέρος με υπεραινώβια πλατάνια, νεροτριβές και τις πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά να αναβλύζουν μέσα από τα βράχια. Δίπλα στις πηγές λειτουργούν ιχθυοτροφεία πέστροφας, την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στις ταβέρνες της περιοχής.

    travelgo image

    Ένα από τα ομορφότερα χωριά των Καλαβρύτων είναι σίγουρα η Βλασία (Άνω και Κάτω Βλασία). Αυτό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει είναι το πράσινο που υπάρχει παντού, τα όμορφα διατηρημένα πέτρινα σπίτια, οι καταρράκτες, αλλά και τα πετρόκτιστα γεφύρια.

    Ανακαλύψτε την άγνωστη στους πολλούς ορεινή Αιγείρα και τα χωριά Αιγές, Μοναστήρι, Σελιάνα. Στη βουνοκορφή που υψώνεται πάνω από την Αιγείρα, αυτά τα γαλήνια και γραφικά χωριά έχουν ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και είναι γεμάτα εκκλησιές και καλοδιατηρημένα σπίτια. Στις Αιγές, στην κεντρική πλατεία του χωριού, κοιτάξτε τον τεράστιο βράχο που ορθώνεται ακριβώς από πάνω. Το σκηνικό θυμίζει Μετέωρα!

    Το βασίλειο των χειμερινών σπορ

    Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού

    Το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και πιο οργανωμένα της χώρας, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Απέχει 14 χλμ. από τα Καλάβρυτα και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού, σε υψόμετρο 1.700-2.340 μέτρα. Διαθέτει πίστες διαφόρων βαθμών δυσκολίας, σαλέ και σχολές σκι, ενώ είναι το αγαπημένο των snowboarders.

    Ζαρούχλα-Λίμνη Τσιβλού: Ένας παράδεισος στον Χελμό

    Ζαρούχλα

    Λίγα χιλιόμετρα μετά την Ακράτα, στα ορεινά της Αχαΐας, ξεδιπλώνεται ένας ορεινός μικρόκοσμος με οικισμούς από άλλη εποχή, λιγοστά ταβερνάκια και καφενεία, ήσυχα καλντερίμια και πέτρινα πυργόσπιτα μέσα σε μια υπέροχη φύση... Τα Κλουκινοχώρια ή Κλουκίνες: Αγία Βαρβάρα, Σόλος, Μεσορρούγι, Περιστέρα, Χαλκιάνικα και Βουνάκι. Γαλήνια χωριά, στη σκιά του επιβλητικού Χελμού, που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις την αξία του παραδοσιακού. Η διαδρομή από την Ακράτα είναι θαυμάσια, με πολλές εναλλαγές τοπίου που χορταίνουν το μάτι. Ο δρόμος τερματίζει στην όμορφη Ζαρούχλα που αποτελεί ιδανική βάση για την εξερεύνηση της περιοχής.

    Χτισμένη σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού και κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα, η Ζαρούχλα είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας. Η βόλτα στο ήσυχο χωριό ακούγοντας τους ήχους των τρεχούμενων νερών θα σας μείνει αξέχαστη. Στον οικισμό θα βρείτε όμορφους ξενώνες και ταβέρνες για να απολαύσετε τοπικές γεύσεις, ενώ το βλέμμα σας θα τραβήξουν τα επιβλητικά πυργόσπιτα, μερικά από τα οποία έχουν συντηρηθεί, όπως ο Πύργος της Ζαρούχλας. Βυθισμένα στο δάσος μονοπάτια θα σας οδηγήσουν σε γοητευτικές γωνιές με μοναδική θέα προς το χωριό αλλά και τις κορυφές του Χελμού.

    Λίμνη Τσιβλού

    Στα μισά της διαδρομής από Ακράτα για Ζαρούχλα θα συναντήσετε τη μαγευτική λίμνη Τσιβλού. Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 700 μέτρων, αυτή η λίμνη δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Η λίμνη είναι περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση και θεωρείται ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Το τοπίο μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι όλες τις εποχές του χρόνου. Η περιοχή προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων, από πεζοπορία μέχρι ιππασία, mountain bike, ακόμη και διαδρομές με 4x4 που θα ενθουσιάσουν τους πιο περιπετειώδεις της παρέας.

    Αν ακολουθήσετε το ορειβατικό μονοπάτι που ξεκινά από τη θέση «Βρύση Γκόλφως» έξω από το χωριό Σόλος θα φτάσετε στον μυθικό καταρράκτη των Υδάτων Στυγός, σε υψόμετρο 2.100 μ. Εδώ βούτηξε η Θέτιδα τον Αχιλλέα για να παραμείνει αθάνατος αφήνοντας τον με ένα μόνο τρωτό σημείο, την φτέρνα απ' όπου τον κράταγε.

    Η ακτογραμμή της Αχαΐας

    travelgo image

    Η Ακράτα, κάτω από τη «φτερούγα» του Χελμού, ανταμείβει τον επισκέπτη τόσο με χαλάρωση όσο και με νυχτερινή διασκέδαση. Στις παραλίες της Aκράτας, σε εκείνες της Ποροβίτσας και της Aιγείρας, στο Kράθιο, στο Kρυονέρι και στην Παραλία Πλατάνου, μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας και χαλαρές στιγμές, με θέα το απέραντο γαλάζιο.

    Το Αίγιο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας, συνδυάζει γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές και καταπράσινες βουνοπλαγιές. Αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω από τα νερά του Κορινθιακού Κόλπου, το Αίγιο χωρίζεται στην Κάτω Πόλη, με την παραλιακή της περαντζάδα, στη Μέση Πόλη, τα Γαλαξιδιώτικα ή αλλιώς περιοχή του Αγίου Ανδρέα, από το ομώνυμο εκκλησάκι που θεωρείται έργο του Τσίλλερ, και την Άνω Πόλη, όπου βρίσκονται το ιστορικό κέντρο, ο Συνοικισμός και η ξακουστή πλατεία των Ψηλών Αλωνιών, που απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στη θάλασσα. Το καλοκαίρι γεμίζει με επισκέπτες που χαίρονται τις θαυμάσιες παραλίες.

    Οδηγώντας από το Αίγιο προς την Πάτρα, θα βρείτε πολλά όμορφα μέρη για να χαλαρώσετε. Αρχικά, την παραλία της Άκολης με τα βαθιά και δροσερά νερά. Στη συνέχεια θα συναντήσετε το παραθαλάσσιο χωριό Σελιανίτικα, ένα ιδανικό μέρος για καλοκαιρινές διακοπές με μια όμορφη παραλία με καθαρά νερά και πολλές επιλογές για βόλτες και φαγητό. Ακολουθούν ο κοσμοπολίτικος Λόγγος, το Λαμπίρι με την ήσυχη παραλία του, η Παναγοπούλα και ο γραφικός Ψαθόπυργος με το καταπράσινο βουνό στην πλάτη του και τα όμορφα παραλιακά ταβερνάκια. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, το Ρίο παίρνει τα ηνία της βραδινής διασκέδασης με φόντο την εντυπωσιακά φωτισμένη γέφυρα.

    ΜΙΝΙ ΟΔΗΓΟΣ ΑΧΑΙΑΣ

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    Χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά στην είσοδο της πόλης των Καλαβρύτων, το Αρχοντικό Ζαφειρόπουλου προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία χαλαρωτικής διαμονής σε 9 μεζονέτες, 5 δωμάτια και μία σουίτα.

    travelgo image
    Αρχοντικό Ζαφειρόπουλου

    Στο κέντρο των Καλαβρύτων, το Filoxenia Hotel & Spa διαθέτει 28 πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια με μοντέρνα διακόσμηση και όλες τις ανέσεις για μια απολαυστική διαμονή.

    Το ξενοδοχείο Αχίλλειον διαθέτει 20 άνετα δωμάτια, μπαρ και σαλόνι με τζάκι για στιγμές χαλάρωσης.

    Σε κεντρική τοποθεσία, το Kalavrita Canyon Hotel & Spa προσφέρει πολυτελή δωμάτια με μοντέρνα διακόσμηση και spa.

    Σε υπερυψωμένο σημείο στα Καλάβρυτα, ο νεόχτιστος ξενώνας Amadriades διαθέτει ζεστά διακοσμημένα δωμάτια.

    Ο Ξενώνας Φαναράς, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, αγκαλιασμένος από την ομορφιά της αχαϊκής γης, αποτελεί ιδανικό καταφύγιο χαλάρωσης και ηρεμίας.

    Χτισμένο μέσα στη φύση, πολύ κοντά στο κέντρο των Καλαβρύτων, το Villa Ariadni προσφέρει άνετα και όμορφα διακοσμημένα διαμερίσματα, ιδανικά για οικογενειακές διακοπές.

    Άνω Βλασία: Η Μικρή Αρχόντισσα είναι ένα νέο παραδοσιακό ξενοδοχείο, μια όαση γαλήνης και άνεσης σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Αχαϊας.

    Ζαρούχλα: Στην κεντρική πλατεία της Ζαρούχλας το παραδοσιακό ξενοδοχείο Στης Έλενας εξασφαλίζει μια απολαυστική διαμονή και προσφέρει απλόχερα μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στους επισκέπτες.

    travelgo image
    Στης Έλενας

    Σε απόσταση 300 μ. από τη Ζαρούχλα, μέσα σε ένα κατάφυτο ελατόδασος, οι Νύμφες διαθέτουν 5 αυτόνομα σπιτάκια, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά, που δίνουν στον φιλοξενούμενο μια μοναδική αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς.

    Λίμνη Τσιβλού: Το Aithra Boutique Hotel είναι ένας φιλόξενος ξενώνας φτιαγμένος από ξύλο και πέτρα, με θέα τη γαλαζοπράσινη λίμνη Τσιβλού. Η φινέτσα, ο ρομαντισμός και η αφοπλιστική θεά στη λίμνη δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για μια αξέχαστη διαμονή.

    Αιγές: Το The Old Olive Mill House αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση διαμονής μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Μια πετρόχτιστη αγροικία και ένα ελαιοτριβείο, που χτίστηκαν το 1880, ανακαινίστηκαν πρόσφατα για να μετατραπούν σε ένα καλαίσθητο ορεινό καταφύγιο που συνδυάζει μοναδικά το ρουστίκ με το μοντέρνο στυλ. Ακριδώς δίπλα, βρίσκεται το Ibix, ένα μικρό πέτρινο σπίτι του 1930 που ανακαινίστηκε πλήρως το 2020.

    Άμπελος Ακράτας: Σκαρφαλωμένο σε λόφο, με φόντο τις άλλοτε καταπράσινες και άλλοτε χιονισμένες κορυφές του Χελμού, το Ampelos Estate προσφέρει ζεστή φιλοξενία στους επισκέπτες του όλες τις εποχές του χρόνου.

    Πλάτανος Ακράτας: Η Platanos Villa είναι μια νεόκτιστη βίλα 120 τ.μ που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Συνδυάζοντας μοντέρνο σχεδιασμό, παράδοση και εκπληκτική θέα στη θάλασσα, προσφέρει το σκηνικό απόλυτης χαλάρωσης.

    Ροδιά: Στον καλά κρυμμένο και ήσυχο οικισμό της Ροδιάς, που απέχει μια ανάσα από θέρετρο του Διακοπτού, το Skourtis Villas, μερικά μόνο βήματα από την παραλία, προσφέρει το ιδανικό σκηνικό απόδρασης από την καθημερινότητα.

    Αίγιο: Το Village Dimopoulos, στην οργανωμένη παραλία της Άκολης, μέσα σε έναν παράδεισο 10 στρεμμάτων με κήπο και γκαζόν, προσφέρει στούντιο και διαμερίσματα με ωραίο ντιζάιν και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

    Το Seacret Apartments είναι ένα συγκρότημα τεσσάρων αυτόνομων τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών πάνω στη θάλασσα, στον οικισμό Άκολη. Το συγκρότημα έχει κατασκευαστεί με τις προδιαγραφές της σύγχρονης βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

    Σελιανίτικα: Το Plaz Hotel βρίσκεται στην καρδιά του παραθαλάσσιου χωριού Σελιανίτικα, μόλις 10 μέτρα από τη θάλασσα. Αποτελείται από 25 ευρύχωρα και όμορφα δωμάτια με διακριτικό φωτισμό, διακόσμηση σε απαλά χρώματα και μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα.

    Το Harmony Hotel Apartments, χτισμένο 100 μ. από τη γραφική παραλία του Λόγγου-Σελιανιτίκων με την νησιώτικη ατμόσφαιρα, είναι ένα οικογενειακό και ποιοτικό συγκρότημα διαμερισμάτων με ξενοδοχειακό σέρβις.

    Ροδινή: Στην ήσυχη παραθαλάσσια περιοχή Ροδινή, οι Teatro Villas εξασφαλίζουν ηρεμία και απομόνωση, αλλά ταυτόχρονα γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε οτιδήποτε μπορεί να ζητήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πέντα άνετα και προσφάτως ανακαινισμένα δωμάτια του Tearto Deluxe Rooms.

    Πάτρα: Κλασική αξία το Βυζαντινό που στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο νεοκλασικό στην καρδιά της πόλης. Καλές επιλογές είναι επίσης το μοντέρνο και ανακαινισμένο Galaxy και το Patras Palace στον παραλιακό δρόμο.

    ΦΑΓΗΤΟ

    Καλάβρυτα: Ο Βαρβιτσιώτης με το περίφημο αρνάκι γκιούλμπασι, η περιποιημένη ταβέρνα Αυλή κάτω από τον σταθμό του Οδοντωτού, το οινομαγειρείο Σπιτικό με τα υπέροχα μαγειρευτά και το Σπίτι της Μαριώς με τις γκουρμέ προτάσεις, δεν πρέπει να λείπουν από τις επιλογές σας στα Καλάβρυτα.

    Στο Πλανητέρο, αξίζει να κάνετε μια στάση στην ομώνυμη ταβέρνα, μέσα στα πλατάνια, για να δοκιμάσετε την πέστροφα που μαγειρεύουν με 9 διαφορετικούς τρόπους.

    Στην Κάτω Ζαχλωρού, στην ταβέρνα Ρομάντζο θα απολαύσετε τη φύση και τα νόστιμα φαγητά.

    Ζαρούχλα-Λίμνη Τσιβλού: O Γιάννης, στον κεντρικό δρόμο της Ζαρούχλας, αλλά και το Πέτρινο στη Λίμνη Τσιβλού, είναι από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στην περιοχή.

    Πάτρα: Στο Λαβύρινθο και στην Κατσαρόλα της Τούλας θα φάτε καλά και παραδοσιακά. To Απέναντι από το Ωδείο και το Απτάλικο είναι δύο από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της πόλης. Στη Salumeria θα γευτείτε ωραία πιάτα μεσογειακής κουζίνας, τα οποία θα συνοδεύσετε μια μεγάλη ποικιλία από κρασιά. Για καλό φαγητό δίπλα στη θάλασσα, πήγαινε στο Ναύτ-Οικο στην παραλία του Ρίου.

    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση
    Αχαΐα: Ένας τόπος για εξερεύνηση

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider