Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Sun 25.7°C
    Clouds

    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη

    ΧΑΛΚΙΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη

    Ανοιξιάτικες αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα

    Μείνατε στην Αθήνα το Πάσχα (ή απλά δεν χορτάσετε τις διακοπές) και έχετε όρεξη να πεταχτείτε κάπου κοντινά την Πρωτομαγιά; Ιδού μερικές ωραίες ιδέες για εύκολες μονοήμερες εκδρομές, τις οποίες μπορείτε να έχετε στα υπόψη και για οποιοδήποτε σαββατοκύριακο του Μαΐου. Όσο ανοίγει ο καιρός… ανοίγει και η όρεξη για αποδράσεις!

    Ναύπλιο

    Όσες φορές και να έχει πάει κανείς στο Ναύπλιο, ποτέ δεν είναι αρκετές. Η ομορφιά του δεν συνηθίζεται. Νεοκλασικά αρχοντικά, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα στενά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια φτιάχνουν ένα σκηνικό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, ανεβείτε τα σκαλοπάτια μέχρι το Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο. Από την Παλιά Πόλη μπορείτε να περάσετε απέναντι στο Μπούρτζι, ενώ οι πιο ρομαντικοί θα ενθουσιαστούν με τον περίπατο στο μονοπάτι της Ακροναυπλίας. Αν θέλετε να κάνετε το πρώτο μπάνιο της χρονιάς, στρώστε την πετσέτα σας στην Αρβανιτιά ή στη μεγάλη αμμουδιά του Καραθώνα.

    Πού να φάτε: Ο Ψαροσαβούρας είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για φρέσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες. Για καλή ελληνική κουζίνα, οι ντόπιοι θα σας προτείνουν τον Νούλη. Για πιο γκουρμέ γεύσεις, ιδανικό είναι το all day cafe-bar restaurant 3Sixty.

    Λίμνη Δόξα

    travelgo image

    Στα 900 μέτρα υψόμετρο, κοντά στο χωριό Φενεός Κορινθίας, βρίσκεται μια από τις ωραιότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Μέσα σε δύο ώρες από την Αθήνα, θα βρεθείτε σε έναν τόπο ξεχωριστής ομορφιάς, ιδανικό για μονοήμερη εκδρομή αλλά και weekends στη φύση. Μέσα στο πολύχρωμο δάσος, η πανέμορφη τεχνητή Λίμνη Δόξα δημιουργεί ένα τοπίο μαγικό. Μπορείτε να κάνετε τον γύρο της με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο και να στρωθείτε για πικνίκ. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, όπου υπάρχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ πιο ψηλά, σε μια πλαγιά σε απόσταση περίπου 2 χλμ., βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση. Εκεί, θα δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο των μοναχών και θα απολαύσετε από τον ξύλινο σκεπαστό εξώστη τη μοναδική θέα στη λίμνη. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τα ερείπια της Μονής Ζαρακά, λίγο έξω από το χωριό της Στυμφαλίας, την Γκούρα- ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, γεμάτο παλιά πετρόχτιστα σπίτια-, καθώς και τα γειτονικά χωριά Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα.

    Πού να φάτε: Ο Μιχάλης, στο δρόμο από Αρχαία Φενεό προς Λυκούρια, τα Τρίκρηνα στο Μεσινό, η Ρέλια στην Γκούρα αλλά και το Στέκι Δεδάκης στο χωριό Καστανιά, αποτελούν κλασικές γευστικές στάσεις στην περιοχή.

    Λουτράκι

    travelgo image

    Αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του, το Λουτράκι σίγουρα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για αποδράσεις-αστραπή, αφού απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Η βόλτα στον υπέροχο παραλιακό πεζόδρομο είναι σχεδόν... υποχρέωση για ντόπιους και επισκέπτες. Σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, θα αντικρίσετε ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με υπέροχα νερά και παραλία. Κοντά της βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, που ακουμπά σχεδόν στη θάλασσα. Αν έχετε χρόνο βάλτε στο πρόγραμμα και μια επίσκεψη στη Μονή Οσίου Παταπίου- αξίζει να ανεβείτε μέχρι εκεί μόνο και μόνο για να θαυμάσετε τη θέα.

    Πού να φάτε: Στη μοντέρνα ταβέρνα Ριγάνι, στην ψαροταβέρνα Μαϊστράλι ή στον Άγιο Ευφρόσυνο για νόστιμα μαγειρευτά.

    Χαλκίδα

    travelgo image

    Μια ανάσα δρόμος από την Αθήνα, η Χαλκίδα αποτελεί πάντα μια ωραία ιδέα για μια σύντομη εξόρμηση που περιλαμβάνει χαλαρές παραλιακές βόλτες και υπέροχο φαγητό. Στην είσοδο της πόλης υπάρχει η νέα κρεμαστή γέφυρα, ενώ η παλιά κινητή γέφυρα χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες ως σημείο παρατήρησης της παλιρροιακής εναλλασσόμενης κίνησης των νερών του Ευβοϊκού. Η παραλία της πόλης, που ξεκινάει από την Παλιά Γέφυρα και φτάνει στο εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι, είναι γεμάτη ζωή. Εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες, αλλά και ωραία μπαράκια για το βράδυ, σας περιμένουν εδώ. Μην παραλείψετε να ανεβείτε μέχρι το Κάστρο του Καράμπαμπα, στο λόφο πάνω από την πόλη, για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό.

    Πού να φάτε: Όταν ανοίξει η όρεξη, πιάστε τραπέζι στο ευχάριστο και κομψό Πιάτο, στο Τσαφ αλλά και στον Καπετάνιο, στην παραλία της Νέας Λαμψάκου, για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

    Ελικώνας

    travelgo image

    Μιάμιση ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται τα γραφικά χωριά του Ελικώνα. Το Κυριάκι (24 χλμ. από τη Λιβαδειά) είναι χτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο 780 μέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο. Εδώ θα κάνετε τις βόλτες σας σε γραφικά και ήσυχα στενά, θα χαζέψετε ωραία εκκλησάκια, θα ξεδιψάσετε σε πέτρινες βρύσες και θα δοκιμάσετε τα νόστιμα προϊόντα που παράγουν οι κάτοικοι του χωριού. Ανεβείτε μέχρι το Παλιόκαστρο, όπου βρίσκεται το ξωκκλήσι του Αγίου Νεκτάριου, για να θαυμάσετε το χωριό από ψηλά και να απολαύσετε τη θέα που φτάνει μέχρι τον Κορινθιακό και τις κορυφές του Παρνασσού, της Γκιώνας και των βουνών της Πελοποννήσου. Πέντε λεπτά από το χωριό, βρίσκεται η Αρβανίτσα, ένας υπέροχος χώρος αναψυχής μέσα σε καταπράσινο τοπίο γεμάτο έλατα, όπου υπάρχουν καφέ-εστατόριο και παιδική χαρά. Αξίζει να επισκεφτείτε και τη Μονή του Οσίου Λουκά (12 χλμ. από το Κυριάκι), που θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας. Με αφετηρία το Κυριάκι θα εξορμήσετε στα υπόλοιπα χωριά του Ελικώνα, την Αγία Άννα και τον Ελικώνα (Ζερίκι), που είναι εξίσου όμορφα.

    Πού να φάτε: Στην ταβέρνα του Σταμάτη στο Κυριάκι, στο καφέ-εστιατόριο Αρβανίτσα και στο Κουτούκι του Γιώργου στην Αλίαρτο.

    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη
    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη
    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη
    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη
    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη
    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη
    5 ωραίες μονοήμερες εκδρομές για να πιάσετε τον Μάη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider