Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καβάλα
    Fri 27.1°C
    Clouds

    9 διαφορετικά μουσεία της Ελλάδας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    9 διαφορετικά μουσεία της Ελλάδας

    Από την Αθήνα και το Ναύπλιο μέχρι τη Λέσβο και την Καβάλα, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε εννέα «διαφορετικά» μουσεία με σημαντικά εκθέματα που αξίζει να επισκεφθείτε.

    Σπάνια εκθέματα, «ταξίδια» στην ιστορία, ισχυροί συμβολισμοί, must για πολλούς που επισκέπτονται νέα μέρη, αλλά και εφιάλτης για όσους τα βαριούνται. Όπως και να τα αντιλαμβάνεται κάποιος, τα μουσεία είναι ιδιαίτερα μέρη, που κρατούν ζωντανές τις μνήμες και δίνουν σημαντικά ερεθίσματα, ιδίως στα παιδιά.

    Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), το Reader έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει ασυνήθιστα και μοναδικά μουσεία της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείτε.

    Μουσείο Κομπολογιού

    travelgo.gr
    Πηγή: Μουσείο Κομπολογιού

    Τον Απρίλιο του 1998 ιδρύθηκε στο Ναύπλιο το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο Μουσείο Κομπολογιού από τον Άρη Ευαγγελινό και την Ραλλού Γρομιτσάρη. Πρόκειται για συλλέκτες που μελετούν το κομπολόι από την δεκαετία του 70', όπως έχουν τονίσει χαρακτηριστικά οι ίδιοι. Να σημειωθεί ότι η συλλογή τους περιλαμβάνει κομπολόγια τα οποία χρονολογούνται μεταξύ του 1550 και του 1950. Μεταξύ άλλων, όποιος επισκεφθεί το μουσείο μπορεί να θαυμάσει από κοντά κομπολόγια ελληνικά, χριστιανικά ορθόδοξα, ινδουιστικά, βουδιστικά όπως επίσης μουσουλμανικά και καθολικά προσευχητάρια. Το μουσείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο διώροφο κτίριο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, στην οδό Σταϊκοπούλου 25.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider