Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 23.8°C
    Clear

    Πώς θα κάνετε δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές στην πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πώς θα κάνετε δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές στην πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

    Η Φινλανδία προσφέρει δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές στους αναζητητές της ευτυχίας.

    Η Φινλανδία αναδείχθηκε για ακόμη μία χρονιά ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας (World Happiness Report). Αυτή είναι η έβδομη φορά που η σκανδιναβική χώρα κατακτά την κορυφή.

    Η ετήσια έκθεση κατατάσσει περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο ανάλογα με τον δείκτη ευτυχία τους και δημοσιεύεται κάθε χρόνο προς τιμήν της Διεθνούς Ημέρας Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου. Η κατάταξη βασίζεται σε έξι παράγοντες - κοινωνική υποστήριξη, εισόδημα, υγεία, ελευθερία, γενναιοδωρία και απουσία διαφθοράς - χρησιμοποιώντας δεδομένα από πηγές όπως η Gallup World Poll.

    travelgo.gr
    Ελσίνκι (πηγή: Shutterstock)

    Ποια είναι όμως τα μυστικά που κάνουν τους πολίτες αυτής της χώρας ευτυχισμένους; Πέρυσι η Φινλανδία αποφάσισε για πρώτη φορά να προσφέρει «σεμινάρια ευτυχίας» με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στο Kuru Resort, ένα ησυχαστήριο στο Lake District.

    Το project συνεχίζεται και φέτος, καθώς η σκανδιναβική χώρα καλεί όσους «ψάχνουν» την ευτυχία να συμμετάσχουν σε ένα πενθήμερο masterclass ευτυχίας στο Ελσίνκι, καλύπτοντάς τους όλα τα έξοδά για πέντε ημέρες. To masterclass θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου, υπό την καθοδήγηση των Helsinki Happiness Hackers.

    «Φωλιασμένο κατά μήκος των γραφικών ακτών της Βαλτικής Θάλασσας, το Ελσίνκι είναι μια πολύβουη μητρόπολη γεμάτη ενέργεια και δημιουργικότητα, όπου η απλότητα κυριαρχεί και η χαρά βρίσκεται στις καθημερινές στιγμές», γράφει το Visit Finland για τη φινλανδική πρωτεύουσα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ομάδα των Happiness Hackers αποτελείται από τη Lena Salmi, μια 70χρονη πρώην κολυμβήτρια και αθλητική δημοσιογράφο που κάνει σκέιτμπορντ στο Ελσίνκι, την Adela Pajunen, βιολόγο και συγγραφέα που υποστηρίζει την ευεξία με επίκεντρο τη φύση, και τον Luka Balac, ιδιοκτήτη τριών διάσημων εστιατορίων στην πόλη.

    Το Visit Finland θα καλύψει όλα τα έξοδα για τους τυχερούς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων και της διαμονής σε ντιζάιν ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης.

    Η πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει και δέχεται αιτήσεις έως τις 4 Απριλίου 2024. Δείτε περισσότερες πληροφορίες και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider