Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.7°C
    Clear

    Πήλιο: Τρία χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε την άνοιξη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πήλιο: Τρία χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε την άνοιξη

    Γραφικά χωριά, μέσα στη μαγευτική φύση και κοντά στη θάλασσα, ιδανικά για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

    To Πήλιο είναι ένας μαγικός προορισμός και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, ένα μέρος που συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα, προσφέροντας άπειρες επιλογές στον ταξιδιώτη. Αυτή τη φορά θα σταθούμε σε τρία πανέμορφα χωριά που είναι ιδανικά για ανοιξιάτικες αποδράσεις: στις Μηλιές και την Τσαγκαράδα, δύο από τα πιο διάσημα χωριά της περιοχής, αλλά και στο όχι και τόσο γνωστό Καλαμάκι.

    Μηλιές

    travelgo.gr
    Ο σταθμός του περίφημου Μουτζούρη στις Μηλιές (πηγή: Shutterstock)

    Το ταξίδι από την Αθήνα διαρκεί 3,5 ώρες μέχρι τις Μηλιές, ένα από τα πιο γνωστά χωριά του βουνού των Κενταύρων. Σε απόσταση 30 χλμ. από τον Βόλο, οι Μηλιές με την κλασική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και τη γραφική πλατεία, αποτελούν για πολλούς μια μικρογραφία όλου του Πηλίου. Τα τελευταία χρόνια η φήμη του χωριού έχει πάει σε άλλο επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι της ελληνικής showbiz δηλώνουν κάτοικοί του. Η πλατεία με το πλατάνι στο κέντρο του χωριού σφύζει από ζωή και ξεχωρίζει λόγω της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Οι Μηλιές είναι ο τερματικός σταθμός για τον «Μουτζούρη», το διάσημο τρενάκι του Πηλίου. Το δρομολόγιο εκτελείται από τα Άνω Λεχώνια προς τις Μηλιές από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο και διασχίζει μία από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο, με τη διαδρομή μέσα στην παρθένα φύση του Πηλίου να σε αφήνει με το στόμα ανοικτό.

    Τσαγκαράδα

    travelgo.gr
    Η κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής με τον χιλιόχρονο πλάτανο (πηγή: Shutterstock)

    Κρυμμένη μέσα στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων, η Τσαγκαράδα είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή χωριά όχι μόνο στο Πήλιο, αλλά σε όλη τη Μαγνησία. Αξίζει μια βόλτα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να πιείτε τον καφέ σας μπροστά στον χιλιόχρονο πλάτανο που είναι και η ατραξιόν του χωριού. Η Τσαγκαράδα είναι γνωστή και για τις παραλίες με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, που βρίσκονται κοντά στο χωριό. Δύο είναι οι πιο γνωστές: αυτή του Μυλοπόταμου (από τις διασημότερες και πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του Πηλίου), αλλά και η πιο άγρια και μαγευτική Φακίστρα, η οποία παραμένει ακόμα αγνή από ανθρώπινη παρέμβαση. Χρειάζεται περπάτημα για να κατέβεις στον μικροσκοπικό κόλπο της Φακίστρας. Μόλις όμως φτάσεις η θέα σε αποζημιώνει.

    Καλαμάκι

    travelgo.gr
    Η παραλία στο Καλαμάκι (πηγή: Travelgo.gr)

    Το Καλαμάκι - ή Πρόπαν όπως λεγόταν παλιότερα - είναι ένα ορεινό χωριό στο ανατολικό Πήλιο, περίπου 40 χλμ. από τον Βόλο και 10 λεπτά από τις Μηλιές. Το όνομα Καλαμάκι το οφείλει στην ομώνυμη, μοναδική σε ομορφιά παραλία, που απέχει περί τα 2 χλμ. από το κέντρο του χωριού. Το Καλαμάκι είναι γνωστό γιατί εκεί εξορύσσεται η παραδοσιακή πέτρα Πηλίου, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, καθώς και για τα καλντερίμια όλου του Πηλίου. Το χωριό είναι χτισμένο στις πλαγιές ενός λόφου, σε υψόμετρο 300 μ. και σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν θέα τη θάλασσα. Στην όμορφη πλακόστρωτη πλατεία με τα μεγάλα πλατάνια, υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή ντόπιο τσίπουρο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider