Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 17.1°C
    Clouds

    15 παράξενα μέρη στον κόσμο που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    15 παράξενα μέρη στον κόσμο που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

    Το «αίμα του δράκου», οι «σοκολατένιοι λόφοι» και η παραλία που φωσφορίζει στο σκοτάδι. Γνωρίστε 15 από τα πιο παράξενα μέρη που υπάρχουν στον κόσμο.

    Μια λιμνοθάλασσα που αγκαλιάζουν αμμόλοφοι, ένα εξωγήινο σημείο με 40.000 εξάγωνες πέτρες, ένας Ιησούς Χριστός βυθισμένος στο νερό, ένα δάσος με σαρκοφάγα φυτά. Αυτοί οι προορισμοί που θα δεις παρακάτω υπάρχουν όντως, στον πλανήτη γη. Είσαι τόσο θαρραλέος ώστε να τους ανακαλύψεις;

    Το πάρκο που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πρόκειται για γεωλογικό πάρκο που βρίσκεται στην επαρχία Γκανσού της Κίνας. Όσο το κοιτάς, νομίζεις πως είναι κάποιο προϊόν AI τα χρώματα του, όμως είναι απόλυτα φυσικά και αληθινά. Σύμφωνα με τους γεωλόγους πρόκειται για ένα φαινόμενο που πραγματοποιήθηκε μέσα σε διάστημα 24 εκατομμυρίων χρόνων, το οποίο οφείλεται στη διάβρωση του κόκκινου ψαμμίτη και άλλων ορυκτών από την οποία και σχηματίστηκαν σταδιακά οι απομονωμένες κορυφές και οι απότομες πλαγιές. Σε αυτές τις γεωλογικές συνθήκες ήρθαν να προστεθούν οι καιρικές, με το κλίμα της ερήμου και τη διάβρωση από τον άνεμο και το νερό να δημιουργούν μία χρωματική «παλέτα», που σήμερα δείχνει εξωπραγματικά όμορφη.

    Η παραλία που φωσφορίζει στο σκοτάδι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Κόλπος Τζέρβις βρίσκεται στην Αυστραλία, σε μια απέραντη έκταση με κρυστάλλινα νερά, και φημίζεται για το φαινόμενο κατά το οποίο η θάλασσα φωσφορίζει στο σκοτάδι, με τα νερά να παίρνουν ένα σουρεαλιστικό, ιριδίζον, γαλαζοπράσινο χρώμα.

    H γέφυρα που ανήκει σε παραμύθι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το όνομα της είναι Rakotzbrücke και βρίσκεται στη Σαξονία της Γερμανίας. Σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει «Η γέφυρα του Διαβόλου», γιατί αν και έχει φτιαχτεί από ανθρώπινα χέρια, μοιάζει τόσο «διαβολικά» τέλεια!

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider