Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17°C
    Clear

    Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για οδικά ταξίδια

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για οδικά ταξίδια

    Έρευνα αποκαλύπτει τις καλύτερες (και τις χειρότερες) χώρες για ταξίδια με αυτοκίνητο. Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

    Εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα road trip σε άλλη χώρα, τότε αξίζει να δείτε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας. Η εταιρεία Compare the Market ανέλυσε διάφορους παράγοντες (ποιότητα των δρόμων, τιμές βενζίνης, κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου, τροχαία ατυχήματα, επίπεδα κυκλοφοριακής συμφόρησης κ.ά.), για να αποκαλύψει τις χώρες που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία οδήγησης για τους ξένους οδηγούς.

    Οι 5 καλύτερες χώρες για οδικά ταξίδια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Ισπανία είναι η χώρα όπου οι ξένοι οδηγοί είναι πιθανό να βρουν την πιο ευχάριστη οδηγική εμπειρία, αναφέρει το Travel + Leisure σχετικά με τα αποτελέσμα της έρευνας. Με το πέμπτο καλύτερο επίπεδο ποιότητας δρόμων, η Ισπανία φημίζεται για τους σύγχρονους και καλοδιατηρημένους αυτοκινητόδρομους της. Η Ισπανία έχει επίσης την τρίτη φθηνότερη τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου και τον ένατο χαμηλότερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Καναδάς χάρη στους τεράστιους δρόμους του, που είναι ιδανικοί για μια απολαυστική οδηγική εμπειρία, τις προσιτές τιμές βενζίνης και τα χαμηλά επίπεδα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, χρειάζονται κατά μέσο όρο μόλις 14 λεπτά για να διανύσει κανείς 10 χιλιόμετρα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στην τρίτη θέση χάρη στους φημισμένους αυτοκινητόδρομους όπως η Route 66 και η Highway 1. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα.

    1. Ισπανία
    2. Καναδάς
    3. ΗΠΑ
    4. Ηνωμένο Βασίλειο
    5. Πορτογαλία

    Οι 5 χειρότερες χώρες για οδικά ταξίδια

    Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντάδα με τις χειρότερες χώρες για οδικά ταξίδια και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση. Η Ελλάδα έχει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων και την έκτη ακριβότερη τιμή βενζίνης ανάμεσα στις χώρες που εξέτασε η έρευνα. Στα θετικά είναι το χαμηλό κόστος ενοικίασης αυτοκινήτων σε σχέση με άλλες χώρες. Η Σερβία είναι η χειρότερη χώρα για οδικά ταξίδια, ενώ η Ρουμανία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία συμπληρώνουν την πεντάδα.

    1. Σερβία
    2. Ρουμανία
    3. Βέλγιο
    4. Ελλάδα
    5. Ουγγαρία
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider