Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 17.1°C
    Clouds

    7 εντυπωσιακά μουσεία που ανοίγουν μέσα στο 2024

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 εντυπωσιακά μουσεία που ανοίγουν μέσα στο 2024

    Από το Λονδίνο μέχρι την Αίγυπτο, αυτά τα μουσεία αξίζει να μπουν στη λίστα των φετινών ταξιδιών σας.

    Το 2024 υπόσχεται να είναι μια χρονιά πλούσια σε εγκαίνια μουσείων. Μουσεία που έχουν στόχο να μυήσουν τους επισκέπτες τους στην Αιγυπτιολογία, άλλα στην ιδιαιτερότητα των έργων αφηρημένης τέχνης και άλλα να σε ταξιδέψουν στην ιστορία του gaming.

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι επιλογές είναι πολλές, διαφορετικές και ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα. Τα παρακάτω μουσεία είναι μερικά από τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά που θα ανοίξουν το 2024 - και προφανώς, πρέπει να υπάρχουν στη λίστα σας, εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε ένα από αυτά τα μέρη.

    Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στην Γκίζα

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grand Egyptian Museum (@grandegyptianmuseum)

    Το Grand Egyptian Museum χρειάστηκε σχεδόν μια 20ετία να κατασκευαστεί και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2024. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν την καθηλωτική θέα στις πυραμίδες μέσα από το ημιδιαφανές πέτρινο «πέπλο» που βλέπει νοτιοανατολικά, προς τη νεκρόπολη. Τα τριγωνικά ανοίγματα σε άλλους τοίχους επιτρέπουν επίσης μια θέα προς τους εκτεταμένους κήπους και στους φοίνικες της κοιλάδας του Νείλου, ωστόσο το επίκεντρο θα είναι ο εσωτερικός χώρος 24.000 τ.μ. του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, αφιερωμένος στην Αιγυπτιολογία. Όταν θα ανοίξει πλήρως για το κοινό, θα είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα αρχαιολογικών μουσείων στον κόσμο και θα φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 αντικείμενα.

    Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider