Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 19.1°C
    Clouds

    Οι πιο φαντασμαγορικοί στολισμοί Χριστουγέννων στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι πιο φαντασμαγορικοί στολισμοί Χριστουγέννων στον κόσμο

    Ένα φαντασμαγορικό γιορτινό θέαμα, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκιο.

    Αυτή την εποχή όλος ο πλανήτης έχει μπει σε γιορτινό κλίμα, με εντυπωσιακούς στολισμούς, τεράστια δέντρα και λαμπερές χριστουγεννιάτικες αγορές. Υπάρχουν όμως κάποια μέρη όπου το φαντασμαγορικό θέαμα από τα κατάφωτα γιγάντια δέντρα και τις «βροχές» από λαμπάκια που σχηματίζουν λαμπερές αψίδες, είναι απλά αξεπέραστο.

    Νέα Υόρκη - Κέντρο Ρόκφελερ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε πρόσφατο άρθρο του, το Conde Nast Traveller χαρακτήρισε «must see» το θέαμα που προσφέρει το μνημειώδες εμπορικό κέντρο του Big Apple. Το περίφημο νορβηγικό έλατο στο κέντρο της πλατείας κλέβει την παράσταση, με ύψος 77 πόδια, τυλιγμένο με μία ατελείωτη συστοιχία από 45.000 λαμπάκια που μετράει πέντε μίλια μάκρος.


    Σάντα Φε, Νέο Μεξικό - Canyon Road Farolito Walk

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μία πολύ πιο ρουστίκ φιλοσοφία διακόσμησης ακολουθούν οι κάτοικοι του περιπάτου Canyon Road στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικό. Τα πεζοδρόμια, ο δρόμος αλλά πολλές από τις χασιέντες της γειτονιάς διακοσμούνται με χιλιάδες χάρτινα φαναράκια, τα οποία φωτίζονται είτε με πραγματική φωτιά είτε με λάμπες πυράκτωσης, και το «ζεστό» κίτρινο φως δημιουργεί μία εξαιρετικά οικεία ατμόσφαιρα.

    Ολλανδία - Amsterdam Light Festival

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αποτελεί περισσότερο καλλιτεχνική δήλωση και δρώμενο με αφορμή τα Χριστούγεννα, παρά συνοδευτικό στολισμό. Σημείο αναφοράς στην ολλανδική πρωτεύουσα εδώ και κάποια χρόνια, η πόλη στήνει το Light Festival με μία τεράστια εγκατάσταση που περικλείει όλη την πόλη, ενώ χρησιμοποιεί, LED λάμπες σε πρωτότυπα σχήματα καθώς και αφηρημένες αναπαραστάσεις με προβολείς LED και lasers, σε δρόμους, σπίτια αλλά και δημόσια κτίρια.

    Ιαπωνία - Tokyo Winter Illuminations

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι πανέμορφοι στολισμοί της πρωτεύουσας του Τόκιο έχουν και ονομασία προέλευσης. Η πόλη βασίζεται κυρίως στα παραδοσιακά λαμπάκια και δεν κάνει περίτεχνους στολισμούς, αλλά κερδίζει στην κλίμακα. Τα φωτεινά στολίδια καλύπτουν τα πάντα, από τα γυμνά πλατάνια, σφένδαμους και κερασιές στα πεζοδρόμια, τις γωνίες και τις βιτρίνες των μαγαζιών, τα παρτέρια, τις πλατείες, μέχρι και τα λούνα παρκ και τις πολυκατοικίες. Κάθε φορά που τα λαμπάκια αλλάζουν συντονισμένα χρώμα, είναι σαν να μπαίνεις από τον έναν κόσμο στον άλλο.

    Πηγή: Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider