Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 22.4°C
    Clouds

    7 λιγότερο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 λιγότερο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείτε

    Λιγότερο γνωστές αλλά πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του European Best Destinations με τις καλύτερες της Ευρώπης για φέτος.

    Για ακόμη μια χρόνια, το European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, ζήτησε από χιλιάδες ταξιδιώτες να επιλέξουν την αγαπημένη τους χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκτός από τους διάσημους χριστουγεννιάτικους προορισμούς (Βουδαπέστη, Βιέννη, Πράγα, Λονδίνο), το top 10 της ψηφοφορίας περιλαμβάνει και αρκετές λιγότερο γνωστές αγορές σε πόλεις που ίσως δεν είχατε σκεφτεί να επισκεφθείτε.

    Αυτές είναι 7 από τις καλύτερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2023-2024, σύμφωνα με την έρευνα του European Best Destinations.

    Κραϊόβα, Ρουμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με την έρευνα του EBD, η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και πρωτεύουσα της επαρχίας Ντολζ, έχει μία από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Με φημισμένα πολιτιστικά ιδρύματα και παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η Κραϊόβα είναι ιδανική για όσους αναζητούν προορισμούς εκτός τουριστικής πεπατημένης.

    Ημερονηνίες: 17 Νοεμβρίου 2023 - 2 Ιανουαρίου 2024

    Μετς, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή την εποχή, ένας μαγικός κόσμος απλώνεται στις έξι κύριες πλατείες της πρωτεύουσας της Λωρραίνης. Το υπαίθριο παγοδρόμιο, η μεγάλη ρόδα δίπλα στον καθεδρικό, το καρουζέλ, η Πυραμίδα των Χριστουγέννων, τα χειροποίητα δώρα, τα gingerbread και το ζεστό κρασί συμβάλλουν στη δημιουργία της παραμυθένιας ατμόσφαιρας που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

    Ημερονηνίες: 24 Νοεμβρίου - 30 Δεκεμβρίου 2023

    Πόζναν, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το στολίδι της δυτικής Πολωνίας, το Πόζναν φιλοξενεί μια χριστουγεννιάτικη αγορά που απλώνεται ανάμεσα στα αναγεννησιακά κτήρια της πλατείας της Παλιάς Αγοράς. Έως τις 22 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, σύμφωνα με το European Best Destinations, η οποία περιλαμβάνει και ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ γλυπτικής στον πάγο.

    Ημερονηνίες: 18 Νοεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου 2023

    Μονμπελιάρ, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη Montbéliard έχει μία από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γαλλίας, σύμφωνα με το European Best Destinations. Παραδοσιακή και αυθεντική, διαθέτει 170 πάγκους γεμάτους υψηλής ποιότητας αντικείμενα. Κάνοντας μια βόλτα στους υπέροχα φωτισμένους δρόμους της, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν νόστιμα ντόπια εδέσματα, να χαζέψουν τις όμορφες χειροποίητες κατασκευές και να ακούσουν τραγούδια από χορωδίες.

    Ημερονηνίες: 25 Νοεμβρίου - 24 Δεκεμβρίου 2023

    Govone & Asti, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Έκπληξη αποτελεί η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ιταλίας, η οποία, σύμφωνα με το European Best Destinations, βρίσκεται στη μικρή, ιστορική πόλη Govone, στην επαρχία του Κούνεο, στα νοτιοδυτικά της περιοχής του Πιεμόντε. Ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται στο μαγικό βασίλειο του Άγιου Βασίλη με πολλά πολιτιστικά και γαστρονομικά events. Μοναδική εμπειρία αποτελεί το εκπληκτικό μουσικό σόου του Άγιου Βασίλη, που φιλοξενείται καθημερινά στο κάστρο του Govone.

    Ημερονηνίες: 11 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου 2023 (μόνο τα Σαββατοκύριακα)

    Μαδέρα, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Μαδέρα έχει βραβευτεί ως η «καλύτερη ηλιόλουστη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη». Το περίφημο κρασί της Μαδέρα, τα εξωτικά λουλούδια και φρούτα και το σόου με πυροτεχνήματα προσφέρουν ένα διαφορετικό σκηνικό για να νιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

    Ημερονηνίες: 1 Δεκεμβρίου 2023 - 7 Ιανουαρίου 2024

    Βάλκενμπουργκ, Ολλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή η μικρή πόλη έξω από το Άμστερνταμ είναι η καρδιά των Χριστουγέννων της Ολλανδίας. Η χριστουγεννιάτικη παρέλαση με τα φωτισμένα άρματα και το χωριό του Άη Βασίλη κλέβουν τις εντυπώσεις. Πολύ ξεχωριστές είναι οι χριστουγεννιάτικες αγορές που στήνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, στα σπήλαια με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες και τα γλυπτά από άμμο.

    Ημερονηνίες: 17 Νοεμβρίου 2023 - 7 Ιανουαρίου 2024

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider